VIKTOR ORBAN: "Ungaria va semna un acord pentru a importa gaze din România"

A.C
Internaţional / 10 februarie 2018

Viktor Orban (Sursa foto: Facebook)

Viktor Orban (Sursa foto: Facebook)

Ungaria va semna, în curând, un acord care îi va permite să importe, anual, până la patru miliarde de metri cubi de gaze naturale din România pe o perioadă de 15 ani, a declarat premierul ungar, Viktor Orban, potrivit Reuters.

Viktor Orban a declarat, într-o conferinţă de presă, că trei companii ungare au câştigat o licitaţie pentru gazele din România. În schimb, acesta nu a dezvăluit numele celor trei companii.

Acesta a susţinut: "În scurt timp vom semna un acord care ne va permite ca, în următorii 15 ani, să importăm peste patru miliarde metri cubi de gaze naturale din România. Era monopolului gazelor ruseşti va ajunge la final în Ungaria, deoarece vom putea să ne acoperim peste jumătate din importuri din alte surse, în acest caz din România".

Cu toate acestea, interconectorul de gaze dintre Ungaria şi România nu este încă în măsură să transporte gaze naturale importate din România, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Internet a Guvernului de la Budapesta, în data de 6 februarie 2018, Ungaria şi România au căzut de acord că România va pune la punct condiţiile tehnice pentru exporturile de gaze naturale spre Ungaria până în 2020. În documentul menţionat se precizează că Ungaria va putea importa din România gaze naturale extrase din Marea Neagră.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Ceea ce nu spune articolul, dar este spus in alte ziare, este ca volumul mentionat de partea maghiara (si nu doar o data, si nu doar prin gura lui Viktor Orban!) este atat de mare, incat nimic din gazele astfel exportate de Romania sa nu mai ajunga si in alte tari din UE, exceptand Ungaria. Cu alte cuvinte, Romania guvernata de PSD sa faca jocul santajului pro-rus si anti-UE practicat de Ungaria. Si asta, doar pentru ca Ungaria si UDMR sa-i scape de puscarie pe marii puscariabili ai Romaniei. Asa se vand interesele strategice ale Romaniei!

    1. Ziarul Bursa a scris corect, remarcand ca Reuters a modificat ulterior stirea. Important era sa avem o reactie de la autoritatile noastre, ca sa ne lamureasca

    In M.Neagra exista cantitati de gaz incomensurabile si multi care la un momentdat le vor exporta unde vor gasi piata .Nu-i nici o problema ca Romania a gasit deja piata in Ungaria , poate gasi si in Austria sau Germania important este sa ai cui sa le vinzi fiindca la acel momentdat pretul gazului va fi foarte jos iar in cazul ca Rusia v-a gasi si alte destinatii catre Asia si Turcia asa cum doreste la ora actuala sa pastreze pretul ridicat , ridicat v-a fi si pretul in Europa pt ca rusii vor avea grija sa inchida robinetul in asa fel ca sa creeze penurie .

    1. Dragă Anonimule cu postarea fără titlu, de ce să nu lăsăm să hotărască oamenii României de peste 15 - 20 de ani ? Trebuie neapărat ca Liviu Dragnea, CP Tăriceanu, T Meleșcanu și Kelemen Honor să hotărască de acum ce să facă ai noștri atunci ? Până acum , cei patru enumerați au dat dovezi repetate de rea credință ! Asemenea promisiune trebuie stopată din fașă !

      Din fașă? Nicu Ceașcă ar fi fost mândru de actuala dreaptă din România. O adunătură de securiști comuniști se chinuie de 7 ani să stopeze guvernările PSD din fașă.

      Oa oa oaoaoaoaoaao :D)))))))))))) 

    Perimetrul din Marea Neagra e al PETROM. Deci formularea corecta e : Petrom va livra gaze naturale Ungariei.

    1. petrom e al OMV deci titulu corect ar fi : Tot Gazprom va livra gaze Ungariei si dupa 2022

    Ungurii pot sa anunte ce vor, sunt vorbe goale pana nu semneaza Romania ceva. Iar daca PSD promoveaza asemenea decizii, inseamna ca tradeaza interesele industriei romanesti.

    Trebuie sa reporneasca combinatele chimice romanesti si sa creeze aici valoare adaugata, nu sa exporte materie prima la altii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb