Viktor Orban vrea să-şi creeze propria forţă politică în UE, după ieşirea Fidesz din PPE

J.P.
Internaţional / 4 martie 2021

Viktor Orban vrea să-şi creeze propria forţă politică în UE, după ieşirea Fidesz din PPE

Premierul Ungariei, Viktor Orban, vrea să-şi creeze propria forţă politică în Uniunea Europeană, după 10 ani de dispute asupra valorilor democratice, care au dus la anunţul ieşirii partidului său, Fidezs, din PPE, grupul de centru-dreapta al Parlamentului European, relatează Bloomberg, citat de Digi24.

"Sarcina noastră este clară. Acum, fără PPE, trebuie să construim o dreaptă democratică europeană care să ofere un adăpost cetăţenilor europeni care nu doresc migranţi, care nu doresc multiculturalism, care nu au fost cuprinşi de nebunia LGBTQ, care apără tradiţiile creştine ale Europei, care respectă suveranitatea naţiunilor şi care îşi văd ţările nu ca parte a trecutului lor, ci ca parte a viitorului lor ", a scris Orban într-un comunicat de presă.

Partdul lui Orban, Fidesz, a făcut parte timp de mulţi ani din Partidul Popular European, ceea ce i-a oferit lui Orban relaţii importante, legitimitate şi voturi. De când a preluat funcţia, în 2010, a avut nevoie de sprijin în timp ce se lupta pentru ceea ce UE consideră acum a fi o slăbire a statului de drept în Ungaria.

Acum, Orban spune că PPE şi-a ratat şansa de a construi un grup "mare, puternic şi democratic" care să cuprindă o gamă largă de opinii conservatoare.

Încă nu este clar dacă Fidesz va părăsi PPE, dar anunţul este cel mai clar indiciu al creşterii prăpastiei dintre liderul maghiar şi restul UE.

Fidesz şi-a anunţat miercuri ieşirea din PPE, după ce grupul şi-a modificat regulamentul intern astfel încât un partid membru să poată fi suspendat în ansamblul său.

Premierul ungar avertizase că partidul său va părăsi grupul Partidului Popular European şi nu va aştepta să fie suspendat în conformitate cu noile reguli.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. cam tarziu , dar mai bine decat niciodata . ppe este un partid , nu toxic , ci letal . a facut si face numai rau celor mai de la marginea europei .

    1. Pai daca este asa cum zici tu,de ca nu-i spui dictatorului de la Budapesta sa-si retraga europarlamentarii de la Strasbourg? Sau mai bine sa incerce sa-si scoata si tara din UE! Liderul ungur zice ca vrea sa formeze o forta politica de dreapta care "sa nu fi fost cuprinsa de nebunia LGBTQ"!!!! Pe europarlamentarii maghiari din propriul partid care participau la orgii cu homosexuali,i-a intrebat daca sunt de acord? Cata ipocrizie!!!!

      Dictatorul de la Budapesta este o cu--va cu o suta de fețe.Vorbeste el despre respectarea suveranitatii statelor in timp ce-si baga nasul peste tot ca musca-n c-rul calului.

      nu l-a intrebat prostule , l-a dat afara pe bulangiu din partid , probabil esti si tu la fel de te-ai ofuscat asa !

      Da,dar eu sunt activ si rup supapa celor pasivi ca tine! Esti interesat?

      Prefer femeile!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb