Vimetco Extrusion a finalizat prima bară extrudată într-o nouă linie automată pentru profile din aluminiu

F.D.
Piaţa de Capital / 27 iunie 2022

Vimetco Extrusion a finalizat prima bară extrudată într-o nouă linie automată pentru profile din aluminiu

ALRO S.A. (BVB: ALR, "Compania" sau "ALRO"), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticala din Europa, după capacitatea de producţie, anunţă că Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO responsabilă cu activitatea de extrudare, a finalizat instalarea unei noi prese de extrudare de 7'', de ultima generaţie, ca urmare a unei investiţii de aproximativ 10 milioane EUR, de la începutul acestui proiect în martie 2021. Vimetco Extrusion tocmai a testat cu succes noul echipament prin extrudarea primei bare

Această nouă linie automată de extrudare pentru profile din aluminiu este a treia pentru Vimetco Extrusion. Noua presă susţine strategia Vimetco Extrusion de a-şi creşte capacitatea de producţie pentru produsele din aluminiu cu valoare adăugată mare, oferind astfel clienţilor săi un portofoliu extins de soluţii personalizate.

"Grupul ALRO consideră că axarea pe investiţiile strategice, optimizarea proceselor şi controlul costurilor reprezintă o strategie adecvată şi de fezabila pentru a ne susţine afacerea şi a ne ajuta sa trecem prin aceste vremuri dificile. Această strategie se aplică tuturor filialelor noastre, iar finalizarea de către Vimetco Extrusion a unei noi linii automate de extrudare reprezintă cel mai recent exemplu", a declarat Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al ALRO.

"Acesta este încă un pas spre creşterea portofoliului de produse cu valoare adăugată mare şi foarte mare, consolidând în acelaşi timp relaţia cu clienţii noştri şi oferindu-le un partener de încredere, pe termen lung, capabil să livreze produse şi servicii personalizate", a mai adăugat Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al ALRO.

Linia de extrudare de 7" este foarte eficientă în ceea ce priveşte capacităţile de producţie şi consumul redus de energie. Astfel, întregul proces este automatizat, putând extruda profile până la o lungime de 60 de metri, cu o viteza de 50 de metri/minut, având în acelaşi timp cel mai mic consum de gaz garantat de pe piaţa şi fiind dotat cu un sistem eficient de economisire a energiei, precum şi cu zone de răcire cu apă şi aer operate independent, concepute pentru a aloca eficient resursele.

Noua linie de extrudare va creste capacitatea de productie anuala a Vimetco Extrusion cu 11.000 de tone, atingand o capacitate anuala totala de 35.000 de tone pana la sfarsitul anului 2022.

"Vimetco Extrusion crede în crearea de valoare pentru toate părţile interesate", a declarat Igor HIGER, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Vimetco Extrusion. "Ne sprijinim clienţii oferindu-le soluţii si produse personalizate pe parcursul implementării tehnologiei de ultima generaţie, ne sprijinim angajaţii prin asigurarea celor mai bune condiţii de muncă şi prin instruiri profesionale şi, nu în ultimul rând, susţinem comunitatea locală prin reducerea impactului asupra mediului şi crearea de noi locuri de muncă", a adăugat Igor Higer, Preşedintele Consiliului de Administraţie, Vimetco Extrusion.

Vimetco Extrusion se angajează să asigure continuitatea unui model de afacere de succes, susţinut de inovaţie, flexibilitate şi o aliniere constanta la ultimele tehnologii disponibile prin investiţii sustenabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb