Vimetco Extrusion investeşte 10 milioane euro într-o linie de extrudare automată a profilelor de aluminiu

S.B.
Piaţa de Capital / 10 martie 2021

Vimetco Extrusion investeşte 10 milioane euro într-o linie de extrudare automată a profilelor de aluminiu

Vimetco Extrusion, subsidiara ALRO, investeşte aproximativ 10 milioane de euro într-o linie de extrudare automată a profilelor de aluminiu, conform unui comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti, informează Agerpres.

Proiectul constă în achiziţia şi instalarea unei linii de extrudare automatizate, furnizată de către Presezzi Extrusion spa.

"Expertiza în crearea produselor cu valoare adăugată mare şi foarte mare este obţinută doar prin investiţii constante în inovaţie şi pregătirea profesională remarcabilă a angajaţilor, iar Vimetco Extrusion a demonstrat că este nu doar hotărâtă să îşi asume aceste responsabilităţi, cât şi să le execute cu o foarte mare eficienţă. Această ultimă investiţie reprezintă încă un pas în realizarea viziunii pe termen lung a companiei, împreună cu parteneriatele realizate recent cu companii din industrii recunoscute pentru standardele înalte ale materialelor utilizate, precizia în execuţie, stabilitatea şi predictibilitatea în livrarea produselor finite", a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al ALRO.

Noua linie completă de extrudare este echipată cu tehnologia necesară funcţionării cu intervenţii umane reduse, întregul procesul fiind automatizat prin sistemul de gestionare DMS ("Sistem de management al datelor") dezvoltat de Presezzi. Pe lângă capacitatea de extrudare a profilelor până la o lungime de 60 de metri, cu o viteză de 50 m/min, echipamentul are cel mai mic consum de gaz de pe piaţă, este dotat cu un sistem eficient ESS (Energy-saving system - sistem de economisire a energiei), precum şi cu zone de răcire cu apă şi aer, pentru valorificarea eficientă a resurselor utilizate. Acest proiect de investiţii este finanţat din două surse, prin credit comercial şi prin credit bancar pentru investiţii.

Presezzi Extrusion spa este implicată, de mai bine de 25 de ani în proiectarea, producţia şi punerea în funcţiune a preselor de extrudare a profilelor din aluminiu, aliajelor dure, cuprului şi alamei, oferind instalaţii complete şi personalizate de extrudare a aluminiului. Presezzi Extrusion oferă sisteme automatizate unice, durabile, şi sigure, concepute pentru a asigura cel mai bun management care să permită un grad mare de flexibilitate şi uşurinţă în utilizare.

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producătorul de aluminiu, Alum S.A. - producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extracţie a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. - producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. - societate de tip holding şi de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding şi Bauxite Marketing Ltd - marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanţ de producţie integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat şi 335.000 tpa de aluminiu turnat, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb