Militarii din Germania, pregătiţi să vină în ţara noastră

VIN AMERICANII Militarii din Germania, pregătiţi să vină în ţara noastră

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Internaţional #Adevărul - prima victimă / 10 februarie 2022

Sursa foto: facebook.com/Regimentul 2 Cavalerie al SUA

Sursa foto: facebook.com/Regimentul 2 Cavalerie al SUA

Detaşamentul constituit de Regimentul 2 Cavalerie al Forţelor Terestre ale SUA a început pregătirile finale pentru dislocarea din Germania către România, a transmis, ieri, Ministerul Apărării Naţionale prin intermediul unui comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că detaşamentul, care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, va acţiona pe teritoriul României sub comanda operaţională a Corpului V al SUA.

"TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acţiona cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialităţi din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin, etc.). Cei aproximativ 1000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România. Locaţiile de încartiruire şi antrenament vor fi comunicate ulterior", se arată în comunicat emis de MApN.

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfăşurarea de antrenamente şi activităţii în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate şi a încrederii reciproce.

"Dislocarea acestui detaşament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive în regiunea Mării Negre. În acelaşi timp, reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securităţii şi apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliaţi", se transmite în documentul citat.

Sub deviza "Toujours Pret" (Întodeauna Pregătiţi), militarii parte a Regimentului 2 Cavalerie au misiunea de a se deplasa rapid oriunde e nevoie bazându-se în principal pe vehiculele blindate Stryker - transportoare de trupe pe roţi. Militarii americani care vor ajunge în România au mai fost în ţara noastră şi în 2017, la exerciţiul Saber Guardian, şi în 2015, atunci când într-un "Marş al Cavaleriei" peste 400 de soldaţi şi 80 de mijloace de luptă - majoritatea transportoare Stryker - acompaniate din aer de două elicoptere Apache, au străbătut distanţa de la Baza Mihail Kogălniceanu până la poligonul de la Cincu.

Amintim că, marţi, Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale a anunţat că primii o sută de militari din contingent au ajuns deja în România pentru a pregăti din punct de vedere logistic sosirea colegilor lor din Germania.

Decizia privind suplimentarea trupelor americane din ţara noastră a fost luată de preşedintele Joe Biden în 2 februarie, când a ordonat Pentagonului să trimită 2000 de militari în Germania şi Polonia şi 1000 de militari în România, în actualul context geo-strategic şi conflictual din preajma Flancului Estic al NATO.

Referitor la trupele trimise suplimentar în ţara noastră, amiralul John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, afirma recent: "Nu sunt trupe trimise permanent, ci sunt mişcări temporare în actualul context internaţional. Aceste forţe nu vor lupta in Ucraina, ci vor asigura o apărare robustă a aliaţilor. (...) Ei (n.red. - militarii amerciani) se vor alătura celor 900 de soldaţi existenţi deja în România şi vor susţine trupele aliate, pentru descurajarea oricărui tip de agresiune. (...) Ne evaluăm permanent poziţiile, monitorizăm toate exerciţiile militare efectuate în zonă şi vom lua toate măsurile pentru a descuraja orice agresiune la adresa aliaţilor noştri de pe Flancul Estic. Spania, Danemarca şi Marea Britanie doresc şi ele să trimită forţe în regiune pentru a consolida Flancul Estic al alianţei. Franţa a anunţat şi ea că e dispusă să trimită trupe în România. Aceste mişcări reprezintă semne clare că suntem alături de partenerii noştri şi vrem să descurajăm orice tip de agresiune la adresa acestora".

În afara acestor trupe, SUA au mai mobilizat 8500 de militari, aflaţi în stare de alertă, care ar putea fi trimişi în Europa, dacă Federaţia Rusă va invada Ucraina. Trupele respective ar face parte din forţa de reacţie rapidă a NATO, în contextul prezenţei militare extinse pe Flancul Estic, şi vor avea alături şi trupele franceze pe care preşedintele Emmanuel Macron a anunţat luna trecută că le va trimite în România într-o astfel de situaţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. au mai venit..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb