Vin de "Interagro"

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 24 septembrie 2010

Grupul "Interagro", controlat de magnatul Ioan Niculae, şi-a diversificat afacerile din agricultură şi indus-trie şi a intrat pe piaţa vinului din ţara noastră. Grupul "Interagro" a inaugurat, ieri, centrul de vinificaţie de la Zimnicea, investiţia costând 9 milioane de euro (din care 2 milioane din fonduri europene). Compania prin care va fi produs şi comercializat vinul este "Intervit", iar prima sticlă de vin produsă la Zimnicea este aşteptată pe piaţă în febuarie 2011. Centrul din cel mai sudic punct al ţării este al doilea din grup, după cel din localitatea Smârdioasa, care produce deja, din 2008, şi scoate pe piaţă vinul Crâmpoşie.

"Am început să fac vin din plăcere", a răspuns, simplu, Ioan Niculae, întrebat de ce grupul "Interagro" a decis să intre pe piaţa vinului. Vinul produs la Zimnicea va lua, în cea mai mare parte, calea exporturilor, însă se va putea găsi şi în magazinele din ţara noastră, în perioada imediat următoare. "Noi am trimis deja mostre în China, piaţă pe care suntem interesaţi să intrăm în perioada următoare", a precizat Niculae, adăugând că pe porţile centrului de vinificaţie de la Zimnicea va ieşi vin de calitate superioară şi nu numai, care va viza toate segmentele de preţ.

Centrul de Vinificaţie de la Zimnicea va furniza, ca soiuri de vinuri roşii, cabernet sauvignon, pinot noire, merlot şi fetească neagră. Capacitatea Centrului de Vinificaţie este de 2,5 milioane de litri de vin pe an.

Potrivit lui Niculae, gruprul "Interagro" a semnat şi un contract de asistenţă tehnică, cu o companie italiană, în valoare de 200.000 euro. Vinul produs de "Interagro" este obţinut din plantaţia proprie de struguri de 334 de hectare de viţă de vie, din care 200 de hectare este pe rod. Consorţiul are planuri mari pe viitor în ceea ce priveşte piaţa vinului şi intenţionează să-şi crească suprafaţa de viţă de vie la 420 hectare. Plantaţia este irigată cu instalaţii prin picurare, consumul de apă fiind foarte redus. În anul viticol 2010-2011, reprezentanţii companiei preconizează o producţie de 900-1.000 de tone de vin.

Primul vin "Alira" va curge, astăzi, în pahare

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am luat act de noua investitie a patronului de la Interagro.Idiotii din zona ,recte aplaudaci, se bucura . Noi ii cam stim. Nu sunt prea multi. Ceva psd-isti, consilieri locali, niste mosnegi decrepiti care afirma ca Belene nuclear este o binefacere pentru zona,ceva primari psd-isti,ceva consilieri liberali din orasul respectiv si cam atat. Ce nu se cunoaste este faptul ca in dorinta sa de expansiune economica zonala patronul Interagro nu prea are scrupule in ceea ce priveste metodele de convingere a taranilor din zona sa-i cedeze lui terenul agricol .Avem un dosarel facut de site-ul ZF pe tema afacerilor lui Ioan Niculaie asa ca nu ne mira nimic. Sa continue extinderea afacerilor. Avem ce nationaliza in perspectiva. Ca tara asta nu trebuie sa devina fieful unor feudali de moda noua!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb