Vineri va fi selectat cumpărătorul Bursei din Ljubljana

R.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iunie 2008

Vineri va fi selectat cumpărătorul Bursei din Ljubljana

Cumpărătorul bursei de la Ljubljana (Ljubljana Stock Exchange) va fi desemnat vineri dintre cei doi ofertanţi rămaşi în cursă, bursele de la Viena şi Atena, a declarat marţi un reprezentant al companiei care deţine bursa de la Ljubljana, citat de Reuters.

"Vineri vom deschide ofertele finale şi vom desemna câştigătorul", a declarat Andrej Zejn, director operaţional la Arkas, adăugând: "Preţul minim solicitat este de 600 euro pe acţiune, însă mă aştept ca ofertele să fie mai mari". Un preţ de 600 euro pe acţiune ar evalua bursa de la Ljubljana la doar 20,1 milioane euro.

Potrivit lui Zejn, bursa de la Ljubljana va fi vândută celui care face cea mai mare ofertă, având în vedere că ambii ofertanţi rămaşi în cursă au acceptat deja celelalte condiţii impuse, precum menţinerea sediului bursei în Slovenia şi dezvoltarea viitoare a pieţelor de capital din Slovenia. Contractul de achiziţie va fi semnat la începutul săptămânii viitoare. Potrivit informaţiilor apărute în mass media locală, preţul oferit ar putea să se apropie de 1.000 de euro pe acţiune.

În luna aprilie a acestui an ofertele depuse de bursele de la Viena şi Atena au fost selectate, din cele patru oferte depuse în luna martie, pentru ultima fază a procedurii de vânzare a 81% din acţiunile Ljubljana Stock Exchange. Celelalte două oferte au venit de la bursa de la Varşovia şi de la operatorul scandinav OMX.

Bursa de la Ljubljana are o capitalizare de piaţă de 21,8 miliarde euro, fiind deţinută în principal de băncile locale şi firmele de brokeraj. În luna martie valoarea medie a tranzacţiilor derulate zilnic la Ljubljana Stock Exchange s-a situat la 6,1 milioane euro. Anul trecut proprietarii bursei de la Ljubljana au respins o ofertă venită de la OMX, care oferea 125,19 euro pe acţiune, evaluând bursa la 4,2 milioane euro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb