VIORICA DĂNCILĂ: "Creşterea salariului minim nu va avea loc de la 1 noiembrie"

V.D.
Politică / 24 octombrie 2018

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Actualizare - Dăncilă dă din nou asigurări că Executivul are banii necesari pentru plata pensiilor şi salariilor

Premierul Viorica Dăncilă a dat din nou asigurări că Executivul are banii necesari pentru plata pensiilor şi salariilor, spunând că a făcut aceste precizări pentru că a vrut să pună punct speculaţiilor.

"Legat de banii pentru pensii şi salarii, avem resursele necesare pentru plata lor, aşa cum ne-am angajat. Vreau să pun punct acestor speculaţii din spaţiul public, de natură să genereze îngrijorări lipsite de temei", a declarat premierul Viorica Dăncilă miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a spus că Ministerul Finanţelor Publice are în lucru proiectul de buget pentru anul viitor, care arată că sunt asiguraţi bani pentru plata majorată a pensiilor şi salariilor.

"Suntem responsabili faţă de finanţele publice. Deciziile pe care le luăm sunt bine fundamentate şi convergente unei viziuni coerente de dezvoltare economică şi socială. Ministerul Finanţelor are în lucru, într-o etapă foarte avansată, proiectul de buget pentru anul 2019. Proiectul de buget pentru anul viitor va reflecta cu acurateţe asigurarea banilor necesari pentru plata majorată a pensiilor şi salariilor din sectorul public, manjorarea salariului minimpe eonomie", a spus Dăncilă.

(V.D.)

--------

Actualizare : Dăncilă: "Avem resursele bugetare necesare pentru plata pensiilor şi salariilor"

Guvernul are resursele bugetare necesare pentru plata pensiilor şi salariilor în domeniul public, iar proiectul bugetului pentru anul viitor va reflecta cu acurateţe asigurarea banilor necesari pentru plata majorată a pensiilor şi salariilor din sectorul public şi majorarea salariului minim pe economie, a declarat astăzi prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Legat de banii pentru pensii şi salarii: avem resursele bugetare necesare pentru plata pensiilor şi salariilor în domeniul public, aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare şi Legea salarizării adoptată de Parlament. Vreau să fac aceste clarificări pentru a pune punct unor speculaţii apărute în ultimele zile în spaţiul public de natură să genereze îngrijorări lipsite de temei în cadrul unor categorii de salariaţi. Suntem responsabili faţă de finanţele publice, deciziile pe care le luăm - bine fundamentate şi convergente unei viziuni coerente de dezvoltare economică şi socială", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres.

Premierul a adăugat că Ministerul Finanţelor Publice are în lucru, într-o etapă foarte avansată, proiectul de buget pentru anul 2019.

"Proiectul bugetului pentru anul viitor va reflecta cu acurateţe asigurarea banilor necesari pentru plata majorată a pensiilor şi salariilor din sectorul public, majorarea salariului minim pe economie, aşa cum ne-am angajat în faţa românilor. Conduc un Guvern care are convingerea că progresul economiei trebuie să fie resimţit de către români prin venituri mai mari şi un nivel de trai mai bun. Este angajamentul cu care am câştigat alegerile şi pe care vrem să-l onorăm", a mai declarat Dăncilă.

(E.M.)

------

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, că "în niciun caz" salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 noiembrie, Executivul urmând a vedea "cţnd este oportun". Datele avansate de către premier sunt 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019.

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că "în niciun caz" salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 noiembrie.

"În niciun caz la 1 noiembrie. Vom vedea când este oportun: la 1 decembrie sau 1 ianuarie", a spus premierul.

Întrebată despre îngheţarea salariilor în anul viitor, Dăncilă a spus că nu este de acord cu o astfel de măsură şi a anunţat că va argumenta acest lucru în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că nu este o "măsură discriminatorie" aplicarea salariului minim diferenţiat în funcţie de studii şi vechimea în muncă.

"Nu, nu este o măsură discriminatorie, se aplică şi în alte state membre", a mai spus premierul.

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Lia Olguţa Vasilescu şi Eugen Teodorovici s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor pentru a discuta creşterea salariului minim pe economie.

S-a stabilit că, pentru persoanele fără studii superioare, salariul va fi de 2.080 de lei, în timp ce persoanele cu studii superioare sau cele care au o vechime de minim 15 ani vor primi lunar 2.350 de lei brut. Data de când se va aplica modificarea va fi stabilită "în cel mai scurt timp" de către Guvern.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce impostori bai nene... La ce dku au mai anuntat poporul ca intentioneaza, ca era clar ca sunt praf cu banii si n-au de unde...

    Ma bucur insa ca tanti Vasilica nu e de acord cu inghetarea salariilor - m-am mai linistit... Si Ponta zicea odata ca el, ca om nu e de acord, dar ca parlamentar si sef al Guvernului, n-are de ales... Plangeam zilnic la auzul acestor vorbe...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb