VIORICA DĂNCILĂ: "Sunt de acord cu ceea ce a spus ministrul Justiţiei despre Kovesi"

D.D.
Politică / 8 martie 2019

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi seara, într-un interviu difuzat de România TV, că este întru totul de acord cu ceea ce a spus ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre Laura Codruţa Kovesi. Dăncilă a susţinut că, atâta timp cât asupra unei persoane, indiferent care este, planează anumite acuzaţii, acestea trebuie lămurite şi că de aceea Guvernul României nu a susţinut-o pe Kovesi pentru postul de procuror şef european.

"Regulile privind procedura de selecţie a procurorului european trebuie respectate de toate statele membre. Sunt întru totul de acord cu ceea ce a spus ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Nu are nimeni absolut nimic cu persoana Laura Codruţa Kovesi. Dar în acelaşi timp, ceea ce a apărut în spaţiul public, declaraţiile de la Curtea Constituţională au ridicat anumite semne de întrebare. Atâta timp cât asupra unei persoane, indiferent care este, planează anumite acuzaţii, acestea trebuie lămurite. De aceea, Guvernul României, ministrul Justiţiei a avut acea reţinere. De aceea nu am susţinut, nu a fost propunerea Guvernului României şi ministrul Justiţiei a explicat foarte corect de ce nu am făcut acest lucru", a afirmat Dăncilă.

Ea a vorbit şi despre informaţiile care au apărut în spaţiul public legat de modul cum s-a comportat preşedinţia rotativă.

"Noi avem un rol de mediator imparţial şi facilitator de consens. Noi nu am spus la nimeni: susţineţi sau nu pe cineva. Nici nu avem voie, Mai mult în COREPER, pentru faptul că România are un român printre candidaţi, toată procedura a fost condusă de Finlanda. Încă o dată se încearcă prin dezinformare să se creeze o imagine negativă şi nu e corect pentru că informaţiile sunt preluate de alte 27 de state membre", a declarat premierul.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. PSD-istii, cand este vorba de numirea unuia dintre ei intr-o functie, in Guvern sau in Parlament, spun ca mai intai trebuie dovedita vinovatia. Cand e vorba de altii, acestia trebuie mai intai sa-si dovedeasca nevinovatia si apoi sa ocupe functii. In Romania exista doua categorii ce cetateni: membrii PSD (nu-i socotesc aici si pe votantii lor, pentru ca ei nu au decat vina de a vota fara a sti ce fac, ca nu au prea multa minte), care au numai drepturi, si restul romanilor, care au doar obligatii (stabilite la bunul plac al PSD-istilor). RUSINE PSD!

    Ati observat? n-a gafat!.

    1. Este vorba despre Viorica Gafencu Dancila.

    Comunistii au avut tribunale si procuratura.

    Cat au fost ei de dictatoriali dar nu au freat o comisie speciala de investigare a procurorilor. 

    E numita politic si orice actiune a justitiei cate eventual acuza partidul la putere poate fi blocata sau chiar mai mult de această comisie. 

    PSD panavacum tot a bătut toba cu prezumtia de nevinovăție si acum toti aia care ii deranjează sunt deja vinovati dupa ei.

    Clar s-a intrecut orice limită si treaba degenereaza. 

    1. Ne indreptam cu pasi repezi catre dictatura unor penali nenorociti prin intemediul unor sclavi gen Dancila si Toader. Ne intoarcem in 1989, cu acelasi tip de regim, dar mai saraci si mai datori.

      Bai mincinosule, asta nu e comisie, ci e o sectie a parchetului general, iar procurorii de acolo sunt singurii procurori ne-numiti politic, fiind numiti de CSM.

      Si abuzurile sectiei cine le anchetează ?

      Alta sectie ?

      Pute de la o posta. 

    Cat de penibila poate sa fie fosta sefa a politiei politice bashisto-iohanniste, si cate abuzuri a putut sa orchestreze in mai mult de un deceniu de activitate infractionala de tip mafiot !

    Iar acum, drept rasplata dupa toata aceste abuzuri si ilegalitati, toata Europa e moarta dupa ea s-o inscauneze in fruntea parchetului european, probabil ca sa organizeze politia politica a PPE la nivel european. 

    1. Subscriu ; total de acord ! Romanii au alte probleme acum decat ifosele fostei marionete bashiste !

      Toata clica opozitiei penalo-useristo-ciolosiste (sau sorosiste, ca tot aia e) habar nu are despre grijile romanilor : locurile de munca puse in pericol de miscarile multinationalelor , ce isi repatriza profiturile considerand Romania ca in "vestul salbatic" grijile privind posibila seceta, dar mai ales blocarea bugetului de catre un PRESEDINTE IRESPONSABIL SI ANTINATIONAL ! 

      BLOCAREA MAJORARII ALOCATIILOR PENTRU COPII este o BATJOCURA, iar romanii vor sanctiona drastic la vot SFIDAREA JOHANISTA !!!

      HUOOO ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb