Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seară, după Comitetul Executiv Naţional al PSD, că s-a stabilit că Guvernul va merge în Parlament pentru remaniere, însă nu s-a decis când se va întâmpla acest lucru, informează News.ro.
Prim-ministrul a adăugat că nu a văzut precizat de către Curtea Constituţională că Guvernul ar fi obligat să meargă în Parlament. "Nu am văzut acest lucru precizat de către Curtea Constituţională. Dar desigur, aşa cum am precizat în nenumărate rânduri, vom merge în Parlament, nu când ne spun alţii, ci atunci când vom considera că este momentul oportun", a afirmat Dăncilă.
Ea a precizat că nominalizările pentru portofoliile ALDE rămân aceleaşi.
Dăncilă a spus că unul dintre subiectele discutate în CEX a fost decizia Curţii Constituţionale.
"Am constatat cu toţii că am avut dreptate, Curtea Constituţională ne-a dat dreptate, preşedintele României a încălcat Constituţia", a afirmat ea.
Întrebată de ce va merge în Parlament după moţiunea de cenzură, Dăncilă a spus: "În primul rând vreau să fac o precizare, am văzut că a apărut în spaţiul public faptul că Curtea Constituţională ne obligă să mergem în Parlament. Nu am văzut acest lucru precizat de către Curtea Constituţională. Dar desigur, aşa cum am precizat în nenumărate rânduri, vom merge în Parlament, nu când ne spun alţii, ci atunci când vom considera că este momentul oportun".
Ea a precizat că va face acest lucru "în cele 45 de zile pe care le avem la dispoziţie".
"Concluzia Comitetului Executiv Naţional a fost că vom merge în Parlament pentru remaniere. Nu am stabilit încă data, dar nu vom aştepta foarte mult", a subliniat Dăncilă.
Ea a adăugat că aşteaptă moţiunea de cenzură.
"Este atributul opoziţiei de a depune moţiunea de cenzură, pot folosi acest instrument, vom merge şi am convingerea că vor fi foarte mulţi oameni responsabili care nu vor vota moţiunea", a mai spus Dăncilă.
Ea a precizat că nominalizările pentru portofoliile ALDE rămân aceleaşi.
"Persoanele pe care le-am nominalizat pentru portofoliile ALDE rămân aceleaşi. Aceşti oameni au avut încredere în programul de guvernare, şi-au ţinut promisiunile faţă de electorat, sunt oameni responsabili, care vor să ducă programul de guvernare cu care au venit în faţa electoratului la sfârşit. Mai mult, vrem să avem o relaţie foarte serioasă, foarte corectă din ambele părţi şi am propus colegilor noştri de la ALDE care sprijină Guvernul chiar să avem o înţelegere să mergem împreună pe liste comune la alegerile parlamentare", a afirmat Dăncilă.
Premierul a adăugat că, potrivit deciziei CCR, Ana Birchall a fost revocată din fruntea Ministerului Justiţiei.
"Decizia Curţii Constituţionale a fost luată în urma analizei făcute pe punctele de vedere şi a conflictului constituţional dintre preşedintele României şi primul ministru. Pe baza acestui conflict a fost luată decizia revocării, nu a avut legătură cu acest lucru (desfiinţarea Secţiei speciale - n.r.), ştim foarte bine că această decizie a fost dată astăzi", a spus Dăncilă.
Ea a susţinut că îşi doreşte un independent la Justiţie.
"La Justiţie mi-aş dori să avem un independent. După cum ştiţi, am propus-o pe doamna Dana Gîrbovan pentru că am crezut şi cred că justiţia trebuie să fie independentă şi că trebuie să fie un magistrat care să înţeleagă problemele, care să aibă relaţii cu toţi, cu toate asociaţiile de magistraţi astfel încât încrederea în justiţie să devină....Nu am încă un nume, dar voi analiza acest lucru", a afirmat premierul.
De asemenea, întrebată cum vor vota parlamentarii PSD la moţiune, Dăncilă a spus: "Bineînţeles, vor susţine Guvernul", menţionând că aceştia vor sta în sală.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.09.2019, 06:48)
Mare strateg esti matale.....
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.09.2019, 07:36)
Nu ca as sustine-o pe duamna din poza, dar in locul ei as citi precum bolovanul celalalt...tara de cititori
3. Vom merge în Parlament atunci când vom
(mesaj trimis de Prostu satului în data de 19.09.2019, 08:32)
Daca o sa consideram ca momentul oportun nu e niciodata, n-o sa mergem si gata. E cat se poate de clar.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.09.2019, 10:17)
Sau decizia Curtii care o obliga sa ceara inj parlament votul de incredere este neobligatorie -cand o da Dumnezeu- iar pentru presedinte e obligatorie. Logica psd, de cand lumea si pamantul .S-a urcat in copac si n-ai ce-i face
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.09.2019, 10:12)
Orbul găinii! Nu a văzut sa fie obligati de către CC sa meargă în parlament, dar vor merge.
De ce? Pentru ca pot.
5. fără titlu
(mesaj trimis de Asa în data de 19.09.2019, 20:12)
Asa cum presedintele analizeaza cate o luna 2 fraze e ok ca si premierul sa mearga in Parlament cand considera ca e oportun, chiar si dupa o luna. Mi se pare corect. De aici avem proverbul celebru: cum e turcu si pistolul. Totul e un joc. Nimeni nu vrea guvernarea dar toti se fac ca vor. Inclusiv presedintele joaca o campanie ieftina de 2 parale. Din pacate populatia o sa ramana cu zgarciul din toata afacetea aceasta.