Virgil Popescu: "Am semnat astăzi la Sofia Memorandumul de înţelegere"

I.A.
Politică / 25 aprilie 2023

Virgil Popescu: "Am semnat astăzi la Sofia Memorandumul de înţelegere"

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat că a semnat, astăzi la Sofia, Memorandumul de înţelegere pentru încurajarea cooperării între Transgaz (România), Bulgartransgaz (Republica Bulgaria), FGSZ (Ungaria), Eustream (Republica Slovacă) şi SOCAR (Republica Azerbaijan), potrivit news.ro.

Virgil Popescu a scris astăzi pe Facebook: "Cooperarea este esenţială pentru întărirea securităţii şi independenţei energetice! Astăzi am semnat Memorandumul de înţelegere pentru încurajarea cooperării între Transgaz (România), Bulgartransgaz (Republica Bulgaria), FGSZ (Ungaria), Eustream (Republica Slovacă) şi SOCAR (Republica Azerbaijan). Documentul de cooperare a fost semnat şi de către Rossen Hristov, Ministrul Energiei din Bulgaria, Peter Szijjarto, Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului din Ungaria, reprezentat de către Karel Hirman Ministrul Economiei din Slovacia şi de Parviz Shahbazov, Ministrul Energiei din Republica Azerbaidjan, în cadrul unei ceremonii organizată la Sofia, la care au participat şi preşedintele Republicii Bulgaria Rumen Radev, preşedintele Republicii Azerbaijan Ilham Aliyev şi comisarul european pentru Energie Kadri Simson".

Ministrul Energiei a adăugat că "prin întârirea cooperării asigurăm diversificarea rutelor de aprovizionare şi furnizarea de cantităţi suplimentare de gaze naturale din Azerbaidjan către UE prin intermediul coridorului de transport existent al Inelului de solidaritate".

Acesta a completat: "Înţelegerea de astăzi arată, din nou, că este ireversibil procesul prin care renunţăm la dependenţa de gazul rusesc. Mai mult chiar, am propus sa lăsăm Memorandumul deschis pentru ca şi alte state din regiune sa se alăture. Şi aici mă gândesc la Republica Turcia, Republica Moldova sau Ucraina. Interconectarea s-a dovedit că nu este doar o măsură de solidaritate, ci un instrument pentru asigurarea aprozivionării şi securităţii energetice".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Si ma bucur ca ati lansat pe SEAP achizitia pentru forarea puturilor de la Caragea ,Caragea Deep . Aceasta initiativa care sa sporeasca productia de gaz in Romania e mult mai buna decat sa depindem exclusiv de robinetele si sistemele de tranzactionare din alte tari ,fie ele Grecia ,Azerbaijan sau ...Austria . Viena ,marea piata care stabileste pretul la gaz fara sa aiba deloc resurse si care si apara prada castigata prin trafic de influenta blocand accesul intregii Romanii la zona Schengen !

    NU O SA SCAPI!

    Chiar tinut in brate de americani. 

    Vei plati , tu sau/si familia.

    De regula , istoria nu iarta. 

    Un tr.ada.tor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb