Noua centrală de la Petromidia va avea cea mai modernă tehnologie de cogenerare şi va asigura necesarul de energie electrică şi abur tehnologic pentru platforma Petromidia, susţine ministrul Energiei, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.
"Investim în dezvoltarea sistemului de energie şi, totodată, în modernizarea comunităţilor locale. Un astfel de proiect este cel al noii centrale de cogenerare de la Petromidia, care va fi finalizată anul viitor. Astăzi au fost livrate turbinele pe gaz, iar lucrările pe şantier sunt avansate. Centrala de 80 MW de pe platforma Petromidia va avea cea mai modernă tehnologie de cogenerare şi va asigura necesarul de energie electrică şi abur tehnologic pentru platforma Petromidia", a scris, astăzi, ministrul pe pagina sa de Facebook.
Noua unitate de producere combinată de energie electrică şi termică este un proiect din lista investiţiilor pe care trebuie să le facă Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român.
În primăvara acestui an, Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR) a anunţat că a încheiat cu succes un credit sindicalizat în valoare totală de 83 milioane euro pentru a finanţa construcţia noii centrale de cogenerare de pe platforma Petromidia.
Termenul estimat pentru punerea în funcţiune a centralei de cogenerare este finele lunii iulie 2023, arăta, în luna mai, FIEKR.
Noua unitate de producere combinată de energie electrică şi termică va funcţiona cu gaze naturale drept combustibil principal şi va utiliza parţial (în limita unui maxim 25%) din gazul rezultat din procesele tehnologice ale rafinăriei. Centrala va avea un grad deosebit de înalt de eficienţă care poate ajunge la 92%.
Înfiinţat în octombrie 2018, FIEKR este deţinut de KMG International şi statul român prin Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie - SAPE, obiectivul principal şi strategic al acestuia urmărind dezvoltarea de proiecte energetice în România. În acelaşi timp, cei doi acţionari - KMGI şi Statul Român - se regăsesc şi în cadrul companiilor Uzina Termoelectrica Midia şi Rompetrol Rafinare - operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, dar şi a unicului producător de polimeri din România.
Compania Rompetrol Energy este deţinută majoritar de Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român, alături de Rominserv şi Uzina Termoelectrică Midia.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.11.2022, 17:18)
au fost iertati de 600 milioane...
De ce mai investim acum in ea???
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.11.2022, 17:37)
lumea plange dupa petrom dar rompetrol e pe minus de zeci de ani. amandoua listate la bursa...
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.11.2022, 21:34)
Tra.dat.orule la puscarie cu tine.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.11.2022, 21:52)
Ai nostri mai mult se lauda cu munca altora.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.11.2022, 09:21)
Retineti! e meritul Ministerului !