Virusul poliomielitei, detectat în apele reziduale din Londra

N.R.
Internaţional / 22 iunie 2022

Virusul poliomielitei, detectat în apele reziduale din Londra

Autorităţile sanitare din Marea Britanie au anunţat astăzi ''măsuri imediate'' după ce în sistemul de canalizare al capitalei Londra au fost descoperite mostre ale virusului care provoacă poliomielita, boală considerată eradicată în Marea Britanie din anul 2003, relatează agenţia EFE, conform Agerpres.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA - UK Health Security Agency) a precizat că mostre ale mai multor poliovirusuri relaţionate genetic au fost culese între lunile februarie şi iunie la uzina de ape reziduale a suburbiei londoneze Beckton, care deserveşte circa patru milioane de persoane.

UKHSA subliniază că majoritatea populaţiei din Londra a fost vaccinată în copilărie împotriva acestei boli care poate provoca leziuni ale măduvei spinării şi paralizia unor muşchi. Cu toate acestea, se estimează că aproximativ 14% dintre londonezi nu au primit primele trei doze necesare ale vaccinului.

Mostre izolate ale virusului au fost detectate şi în trecut în apele reziduale din Marea Britanie, dar acestea proveneau de la persoane care au primit în alte ţări un vaccin oral împotriva poliomielitei ce poate lăsa urme ale unei variante slăbite a agentului patogen.

Agenţia sanitară britanică presupune că virusul detectat acum a fost adus de o persoană venită din străinătate, din ţări precum Afganistan, Pakistan sau Nigeria, şi care a infectat alte persoane.

UKHSA subliniază că deocamdată nu au fost descoperite cazuri de îmbolnăvire, dar a îndemnat cadrele medicale ''să investigheze aprofundat şi să notifice orice caz suspect de paralizie acută flacidă'' care nu poate fi explicat prin cauze neinfecţioase.

Aceeaşi agenţie a cerut centrelor sanitare britanice să se asigure că pacienţii lor au primit dozele de vaccin împotriva poliomielitei şi să pună un accent special pe imunizarea ''noilor migranţi, solicitanţilor de azil şi refugiaţilor''.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Parca ca la un semn, in ultima vreme au iesit dintr-o data la iveala mai toate molimele posibile care pareau de mult eradicate sau care nu puteau fi transmise de la animale la om la : Gripa porcina, Covid, variola, holera, poliomielita! Mai ramane sa apara ciuma bubonica si ebola(si nu e deloc exclus), ca sa avem tabloul complet, iar apoi, pe langa morti si suferinzi, vin la pachet si celelalte consecinte: lockdown-urile, vaccinurile ucigase obligatorii si suprimarea rapida a drepturilor fundamentale ale oamenilor! Celor care inca mai cred in astfel de coincidentze le spun doar atat: in laboratoarele Ocultei se produc toate virusurile posibile si imposibile, asa ca ”are balta peste”!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb