Visa face un apel pentru standardizarea sistemelor de plată la încărcarea vehiculelor electrice

S.B.
Bănci-Asigurări / 2 februarie 2022

Visa face un apel pentru standardizarea sistemelor de plată la încărcarea vehiculelor electrice

Visa lansează astăzi un apel pentru standardizarea şi interoperabilitatea sistemelor de plată dedicate punctelor de încărcare a vehiculelor electrice din Europa.

Visa consideră că industria europeană de încărcare a vehiculelor electrice ar trebui să îşi stabilească drept obiectiv să ofere consumatorilor libertatea de a plăti prin metoda preferată - în primul rând, prin adoptarea plăţilor în sistem deschis şi interoperabil.

În prezent, nu există un standard larg răspândit în industrie pentru acceptarea plăţilor la punctele de încărcare a vehiculelor electrice. Consumatorii din Europa, adesea, nu au posibilitatea de a alege metoda de plată şi sunt forţaţi să utilizeze o singură opţiune (de exemplu, înrolarea într-o aplicaţie sau program de furnizor) sau ajung chiar în situaţia să nu-şi poată încărca vehiculul deoarece nu deţin abonamentul necesar. Doar un număr mic de ţări europene, un exemplu fiind Germania, au legiferat în favoarea unei abordări standardizate.

Pentru a ajuta la îmbunătăţirea experienţei consumatorilor, Visa lansează o consultare cu producătorii de puncte de încărcare a vehiculelor electrice şi alţi lideri din industrie, cu scopul de a identifica barierele şi soluţiile pentru acceptarea pe scară largă a plăţilor interoperabile contactless şi digitale.

Visa a anunţat, de asemenea, că va deveni prima companie din industria serviciilor financiare şi a plăţilor care se va alătura Charging Interface Initiative (CharIN) ca membru cu drepturi depline. CharIN promovează standarde globale la încărcarea vehiculelor şi reuneşte participanţi de pe întregul lanţ valoric al mobilităţii electrice, cu scopul de a dezvolta o infrastructură globală, un protocol sigur de încărcare şi de plată şi noi tehnologii care să faciliteze tranziţia către vehiculele electrice şi să încurajeze adoptarea, mai rapid, pe scară largă. În calitate de membru CharIN, Visa îşi propune să-şi folosească expertiza în domeniul plăţilor pentru a sprijini aceste obiective.

Charlotte Hogg, CEO, Europa, Visa, a declarat: "Credem că adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice este esenţială pentru a ajuta Europa să îşi atingă obiectivele privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon. Garantarea faptului că oamenii pot plăti cu uşurinţă la încărcare este esenţială dacă dorim ca aceştia să decidă în favoarea vehiculelor electrice. Deocamdată, nu este cazul. Credem că acest lucru trebuie să se schimbe, astfel încât consumatorii să beneficieze de alegerea pe care o merită.

Vrem să avem un rol în găsirea unor soluţii la această provocare, motiv pentru care am lansat o dezbatere în industrie cu privire la modul în care plăţile contactless şi digitale pot fi acceptate ca standard. De asemenea, aşteptăm cu nerăbdare să participăm la discuţii în calitate de membru CharIN pentru a avansa cu acest subiect."

Claas Bracklo, Preşedintele CharIN e.V., a declarat: "Ne apropiem de un moment decisiv în adoptarea vehiculelor electrice, astfel că nevoia unui standard global care să conecteze infrastructura şi să ofere o experienţă îmbunătăţită şoferilor a devenit mai importantă ca niciodată.

CharIN lucrează de mulţi ani cu producători de staţii de încărcare, furnizori de software şi componente, furnizori de energie, utilităţi şi alte entităţi din lanţul valoric al mobilităţii electrice, dar considerăm, de asemenea, că fiabilitatea şi consecvenţa metodelor de plată aplicabile sunt esenţiale pentru îmbunătăţirea experienţei clienţilor. Aşadar, suntem încântaţi să avem Visa alături de noi, dornică să contribuie cu expertiză sa bogată pentru a ne asigura că experienţa de plată a clienţilor va fi comodă, rapidă şi sigură."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb