Visa lansează un program care deschide noi oportunităţi în economia creatorilor

V.G.
Companii / 17 octombrie 2022

Visa lansează un program care deschide noi oportunităţi în economia creatorilor

Antreprenorii din industria creativă se află astăzi în avangarda unei revoluţii în comerţul şi cultura digitale - ei produc conţinut distractiv, interactiv şi educativ pentru comunităţile online, în moduri inovatoare. Pentru a sprijini această categorie de afaceri mici în creştere, Visa (NYSE: V) lansează programul Visa Ready Creator Commerce, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Iniţiativa globală are scopul de a ajuta platformele care se adresează creatorilor, cum ar fi companiile de comerţ social şi jocuri video, să integreze instrumente financiare - inclusiv plăţi mai rapide şi mai flexibile prin Visa Direct, recompense şi donaţii.

"Creatorii reinventează şi extind ecosistemul întreprinderilor mici", a declarat Vanessa Colella, SVP şi Global Head of Innovation and Digital Partnerships la Visa.

"Vrem să valorificăm dimensiunea şi acoperirea reţelei noastre pentru a sprijini această comunitate să prospere. Prin programul Visa Ready Creator Commerce, construim un element de conexiune - reunind platformele şi companiile de tehnologie pentru a oferi instrumente financiare moderne în economia creatorilor", a adăugat Colella.

Economia creatorilor este una dintre categoriile de afaceri mici cu cea mai rapidă creştere, având peste 50 de milioane de artişti, muzicieni şi creatori care publică conţinut ca sursă de venit cu normă întreagă sau cu jumătate de normă. Comerţul social, care include munca depusă de acestia, este de aşteptat să ajungă la 1.200 de miliarde de dolari până în 2025.

Pentru multe companii mici, fluxul de numerar este o provocare constantă. Creatorii trebuie să circule rapid capitalul pentru a valorifica oportunităţile şi a genera creştere. Astfel, 69% dintre cei care au participat la sondajul realizat de Visa au declarat că timpul de aşteptare a încasărilor le încetineşte creşterea, iar 88% dintre ei ar colabora cu o platformă care oferă plăţi instant. Accesul imediat la venituri îi poate ajuta să profite de momentele virale, deschizând noi oportunităţi pentru publicitate, branding şi parteneriate. Prin intermediul programului Visa Ready Creator Commerce, platformele se pot conecta la Visa Direct, permiţând creatorilor să-şi acceseze fondurile aproape în timp real.

Posibilitatea de a primi cadouri, recompense şi donaţii de la fani şi followeri este un alt instrument esenţial prin care creatorii îşi pot monetiza munca şi dezvolta afacerea. Prin programul Visa Ready, platformele eligibile pot permite oferirea de recompense şi crearea de abonamente, deblocând noi fluxuri de venit la nivel global.

Pentru a aduce aceste soluţii şi parteneriate în prim-plan, Visa lucrează la soluţii comerciale adresate creatorilor, împreună cu diverse companii precum Linktree, Marqeta, Rutter şi SamCart.

"Este esenţial să oferim creatorilor noi instrumente, resurse şi căi de a face bani din munca lor online. Suntem încântaţi să ne unim forţele cu Visa pentru a-i ajuta pe creatori să beneficieze de noi oportunităţi, să îşi organizeze, dezvolte şi monetizeze activitatea", a declarat Alex Zaccaria, CEO şi co-fondator, Linktree.

"Lumea se schimbă şi, pentru mulţi, ciclul tradiţional de salarizare la două săptămâni devine din ce în ce mai depăşit - mai ales, odată cu creşterea economiei creatorilor şi a comerţului social", a declarat Simon Khalaf, Chief Product Officer, Marqeta. "Posibilitatea de a beneficia de încasări mai rapide reprezintă un avantaj semnificativ pentru afacerile creative şi suntem mândri să sprijinim Visa în programul Visa Ready Creator Commerce. Platforma modernă Marqeta de emitere a cardurilor face posibilă emiterea instantanee a cardurilor şi efectuarea plăţilor digitale care stau la baza creşterii continue şi a succesului economiei creatorilor", a mai spus Simon Khalaf.

"Odată cu răspândirea instrumentelor şi canalelor de comerţ electronic, creatorii trebuie să se asigure că tehnologiile pe care le folosesc sunt integrate. Rutter devine rapid punctul de legătură pentru toate instrumentele, făcând viaţa mai uşoară pentru cei aflaţi la început de drum şi ajutându-i să folosească instrumentele de care au nevoie. Activarea capabilităţilor prin Visa Ready Creator Commerce ne ajută pe noi, la Rutter, să conectăm aceste instrumente pentru creatori", a declarat Peter Zhou, CEO, Rutter.

"Soluţiile de plăţi Visa şi SamCart îi vor ajuta pe creatori să fie plătiţi mai repede, oferindu-le posibilitatea de a reinvesti în afacerea lor pentru a-şi susţine creşterea. SamCart este una dintre cele mai mari platforme de comerţ online, concepută pentru şi de către creatori. Cei peste 40.000 de creatori care lucrează cu noi au avut câştiguri cumulate de peste 2,8 miliarde de dolari cu ajutorul soluţiilor noastre", a declarat Brian Moran, co-fondator şi director de strategie, SamCart. "Mulţumită noului program Visa, vom putea ajuta creatorii să obţină acces la aceste fonduri în doar câteva minute, prin simpla utilizare a cardurilor lor Visa de debit".

Programul Visa Ready Creator Commerce face parte din eforturile permanente ale Visa de a educa şi de a sprijini antreprenorii din ecosistemul creatorilor. La începutul acestui an, Visa a lansat Programul Visa Creator, o experienţă imersivă derulată pe parcursul unui an, pentru a susţine creatorii să-şi aprofundeze cunoştinţele despre tehnologia care stă la baza NFT-urilor şi să înţeleagă mai bine cum îşi pot monetiza creativitatea cu ajutorul noilor tehnologii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb