Visual Fan se lansează pe piaţa energiei verzi prin proiectul "Solar Energy"

G.D.
Piaţa de Capital / 27 mai 2022

Lucian Peticilă - CEO Visual Fan S.A.

Lucian Peticilă - CEO Visual Fan S.A.

Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW şi deţinătoarea brandului Allview, anunţă astăzi debutul în industria solară, prin lansarea proiectului "Solar Energy", cu primele panouri solare şi a unor soluţii complet personalizabile (On-grid, Off-grid sau Hybrid), conform unui comunicat remis redacţiei. Prin noua linie de business, compania oferă clienţilor săi soluţii energetice durabile, ca răspuns la schimbările climatice şi economice, pentru optimizarea costurilor şi minimizarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Potrivit sursei citate, oferta comercială îmbină panouri solare Allview a căror putere este de 455W cu randament de 20.9% şi optimizare cu 3 diode, care asigură funcţionarea sistemului atunci când o parte din panou este umbrită, cu o serie de soluţii personalizabile în funcţie de anumite particularităţi, precum: necesarul de consum al utilizatorilor, dispunerea proprietăţii raportat la punctele cardinale, structura acoperişului, dar şi alte elemente. Consumatorii pot opta atât pentru achiziţia independentă a panourilor, cât şi a kit-urilor. Inclusiv montajul acestora se poate planifica online, doar la un click distanţă, facilitând astfel achiziţia şi instalarea sistemului pentru clienţi, care au şi posibilitatea de plată în rate.

"Proiectul «Solar Energy» vizează alimentarea viitorului cu energie verde şi face parte din noul concept Green by Allview, care reprezintă o piatră de hotar majoră în planurile companiei Visual Fan, ca o componentă cheie a strategiei noastre de durabilitate şi sustenabilitate. Prin proiectele demarate, încă de la finalul anului trecut, ne-am asumat angajamentul de a crea o viaţă mai bună pentru toţi, vizând aspectele esenţiale stilului de viaţă individual, echilibrat şi responsabil faţă de sine şi faţă de mediu. Soluţiile oferite de strategia Green by Allview vizează reducerea amprentei de carbon, prin: (1) deschiderea unei noi companii distribuitoare de maşini 100% electrice; (2) dezvoltarea aplicaţiei asistent personal de nutriţie Allview ERA Health, al cărei scop este reprezentat de educarea consumatorilor în vederea conştientizării importanţei unui stil de viaţă sănătos şi responsabil pentru reducerea risipei alimentare; (3) intrarea pe piaţa energiei verzi prin distribuţia şi comercializarea de panouri solare şi soluţii personalizabile.

În lumea de astăzi, inovaţia nu se întâmplă doar în laborator, ci trebuie să aibă loc în vieţile şi casele fiecăruia dintre noi. Utilizatorii au oportunitatea de a-şi adapta obiceiul de consum pentru a oferi următoarei generaţii o lume care merită moştenită, iar la Allview, luăm această responsabilitate foarte în serios", a declarat Lucian Peticilă - CEO Visual Fan S.A.

Noile produse din portofoliul companiei Visual Fan cuprind panourile solare Allview, care integrează cele mai noi technologii din domeniu şi prezintă caracteristici tehnice superioare, printre care: monocristaline, eficienţă de conversie de 20.9%, celule solare optimizate de tip 9BB, Half cell şi rezistenţă excelentă la sarcinile puternice ale vântului (2400 Pa) şi încărcăturile de zăpadă (5400Pa). Panourile solare Allview sunt potrivite şi adaptate condiţiilor climatice din ţara noastră, subliniază sursa citată.

Ca exemplu, dacă un utilizator ar avea un consum mediu lunar de energie electrică de până la 300KWh/lună, îşi va putea achiziţiona un kit de 3KW care asigură energia pentru acest necesar. Beneficiul este reprezentat de faptul că, în loc să plătească factura de energie, cu un avans de 4.000 lei şi o rată lunară de aproximativ 400 lei/lună, consumatorul va deveni independent energetic în 5 ani. Detalii privind producţia de energie la nivel european, în funcţie de locaţie, găsiţi aici: https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/tools.html

Invertoarele comercializate sunt marca Growatt, renumite ca fiind brandul nr. 1 de invertoare fotovoltaice rezidenţiale, cu prezenţă pe toate continentele şi comercializate în peste 100 de ţări.

Cele trei modele de kit-uri fotovoltaice (On-grid, Off-grid şi Hybrid) prezintă avantajul personalizării, iar clienţii pot opta pentru asistenţă şi consultanţă din partea echipei de specialişti a companiei. În plus, fiecare client îşi poate simula şi afla configuraţia optimă pentru nevoile sale, folosind configuratorul virtual de pe site-ul https://allview.ro/solarenergy/

Preţul de comercializare porneşte de la 17.990 lei pentru un kit complet şi de la 999 lei pentru un panou fotovoltaic Allview de 455W. Se pot face achiziţii inclusiv în rate, iar pentru orice kit comandat până la data de 30 iunie a.c., se primeşte cadou un panou fotovoltaic Allview de 455W.

Visual Fan a înregistrat, în anul 2021, o cifră de afaceri de peste 24 milioane de euro (121 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 1,7 milioane de euro (8,4 milioane lei) pe acest segment de business, care reprezintă activitatea de bază a companiei, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. La listare ce anuntau?Acum dau comunicate si nu mai scot o vorba despre rezultate!Daca te uiti pe ultimii 10 ani,acum nu o sa faca nici o treime din veniturile pe medie(si excludem anul 2020 cu vanzarea de masti).

    Au venituri 20 m trimestru si stocuri 67!!! Pe care le poarta din 2020 si despre care scriu cu jumatate de gura ca nu mai valoreaza mare lucru si ca-s echipamente sanitare.Sa vedem distractie cand se descaraca de stocurile alea,atunci sa te tii'profit'. 

    Firma adusa pe varful rezultatelor mincinoase din 2020 din contracte cu Unifarm pentru masti,contracte ajunse in dosare DNA.Au'plasat'privat la venituri de 400 m cand urmau sa scada la un sfert!Si ce mirare era ca nu au atins niciodata pretul de plasament.

    Acum in clasicul stil al esecurilor de pe Aero apare diversificarea.Se apuca de alte chestii ca pe activitatea de baza pe care s-au listat au terminat-o. 

    1. ce sugerezi ca nu sunt emitentii de pe aero transparenti cu investitorii vizavi de planuri? pai vezi ca isi baga banii unii altora prin pp-uri, side hustle devin principale si sa nu uitam...vin cu memo de profit si apoi dau raport pierdere haha, avem optiunea sa ne mutam intr-o tara / bursa cu apa mai calda sau nu...ideea de multe listari cu care se lauda bevebeaua e ca e multa neghina si putin grau, noi cernem graul de neghina nu invers

      despre compania asta n-am mare lucru de zis, am vazut doar la un influencer pe youtube o masina chinezeasca pe nume "cerul bun" 

      citeste ca e public desteptule ce a fost in 2020 s-a provizionat in 2020, nu mai are impact , ei au stocuri mari pentru ca vand televizoare, laptopuri si alte produse de valoare mai mare, ce sa intelegti tu daca n-ai alta treaba decat sa critici toata ziua pe aici companiile de pe piata aero, spor la barfit in continuare " La sfarsitul anului 2020 societatea a constituit provizioane aferente stocului de accesorii medicale ca

      si diferenta intre pretul de achizitie a produselor si pretul de vanzare pe piata, iar datorita contextului 

      pietei si a ofertei mari de produse, s-a generat o scadere a pretului de vanzare semnificativ sub pretul 

      de achizitie. Acesta a fost inchis in proportie de 70% in anul 2021 si o parte nesemnificativa in 2022 

      prin repunerea pe venituri din ajustari privind activele circulante (7814) si prin contul contabil de 

      cheltuieli 607 - adica, descarcarea de gestiune aferenta vanzarii acestor produse. Astfel, din punct de 

      vedere financiar si contabil aceasta ajustare si vanzare nu are impact financiar/contabil asupra anului

      2021 /2022 

      referitor la provizioane, ai dreptate. insa daca ne uitam la stocuri... nu exista in analiza de stocuri conceptul de "valoare mare" sau "valoare mica". stocurile se analizeaza prin "durata" sau "viteza de rotatie" corelate cu domeniul de activitate. astfel, ALW are cam 250 de zile de stoc, iar o medie a industriei din care face parte (speciaty retail) este undeva la maxim 100 de zile. m-am uitat la Currys UK (consumers electronics), are cam 70 de zile de stoc. Deci, prin comparatie, stocurile mentinute de ALW par mari. Bineinteles, poate exista factori specifici, mai ales in conditiile actuale cu probleme pe supply chain, dar este o arie care merita atentie sporita. Un alt exemplu, HUNT, care in mare parte are un supply chain asemanator, tine 155 de zile de stoc (atat ALW cat si HUNT calculate pe situatiile financiare 2021) - nu sta nici el grozav, dar oricum semnificativ mai bine.

      Aduna 70% cu 'nesemnificativa' si vezi cat mai ramane.Fac pariu ca la sf.anului se va face alta descarcare sau citim in audit.

      cum se face inchiderea sumelor sau invata contabitate inainte sa te arunci cu povesti

      Cu HUNT m-am fript eu bine de tot! Asa e cand nu te documentezi riguros inainte...

      Acum e prea ieftin sa mai vand, iar multiplii actuali sunt acceptabili. Ramane de vazut ce face nea Stroe in perioada asta.

      Altfel, astept sa iau divi, sa mai spal din rusine... :)))  

      IA CAUTA MATALE PE LA ASTEA MARI DE LA BVB SA VEZI CATE GASESTI NU TE mai baga inseama

    devine interesanta aceasta companie cu activitatea in domeniul energiei

    1. m-as uita si la SIMTEL

      ia tu simtel la per ul de azi hai sa te vad omoara ask ul. N-am nimic cu compania doamne fer, doar cu pretul

    stie cineva data cand se platesc ?

    1. Iunie

    dupa atatea satisfactii aduse actionarilor iata ca ALW le deschide un nou orizont insorit

    presimt ca la semestriale intra si pe piata hidrogenului 

    Ca inginer instalații pot sa spun ca domeniul e minunat dar...nu avem calificați !! Tinerii nu sunt interesați ca cică nu urca ei pe casele oamenilor pt...1000 euro. În afara de un proiect care trebuie făcut cum scrie la carte, nu cum i se pare lui dorel instalatorul, programul casa verde e blocat (trebuie actualizate costurile), iar clienții care-și montează pe banii lor (aprox 1200 euro/1 KW instalat) au avut experiențe de groază cu firmele de pafaristi care mișună prin piața ca gândacii...deci, atenție!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb