Vivre Deco a intrat în insolvenţă

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 6 martie 2023

Vivre Deco a intrat în insolvenţă

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a retailerul online de mobilier şi decoraţiuni Vivre Deco, conform informaţiilor disponibile pe Portalul Instanţelor de Judecată.

La jumătatea lunii trecute, instanţa dispusese închiderea procedurii de concordat preventiv a companiei, la solicitarea Vivre, după ce planul de restructurare nu a adunat numărul minim de voturi necesar omologării.

Vivre Deco are listate în Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB două emisiuni de obligaţiuni, în valoare totală de 10,45 milioane de euro, care în prezent sunt suspendate de la tranzacţionare.

În prima parte a lunii septembrie a anului trecut, instanţa admisese cererea Vivre Deco de deschidere a procedurii de concordat preventiv la solicitarea a doi creditori Zooku Solutions şi Shopeo Tech, ambii având legături cu compania. Conform planului de restructurare, Vivre a ajuns să aibă pierderi mari şi capitaluri proprii negative în special după ce a schimbat tratamentul contabil al cheltuielilor legate de atragerea şi reţinerea clienţilor. Chiar cu un an înainte de lansarea primei emisiuni de obligaţiuni, societatea a hotărât să trateze această catergorie drept cheltuieli în avans. Astfel, se miza pe faptul că vor aduce clienţi ce vor face cumpărături recurente, urmând să fie trecute eşalonat în cheltuielile exerciţiilor financiare. Ulterior, s-a constatat că aceste cheltuieli nu aduceau veniturile sperate, li s-a schimbat tratamentul contabil si Vivre a ajuns brusc la o pierdere mare.

Cu puţin timp înainte ca această situaţia să iasă la iveală, Monica Cadogan şi-a dat demisia din funcţia de director general al Vivre Deco. În rapoartele publicate ulterior şi semnate de noul director Călin Fusu, se subliniază că situaţia în care se află compania a fost cauzată în special de strategiile manageriale din 2020 şi 2021 ce nu au avut beneficiul aşteptat.

În planul de restructurare se afirmă că spaţiile de depozitare ale companiei au fost supradimensionate, circa 50% fiind goale. Spaţiile fuseseră închiriate de la Ecom Centrul Logistic, societate deţinută indirect de Oliver Cadogan, soţul Monicăi Cadogan, care este şi persoana împuternicită a societăţii, potrivit datelor de la ONRC.

"Noua echipă de management a societăţii a descoperit că domeniul vivre.ro a fost înregistrat pe numele personal al fostului CEO, Monica Cadogan. Societatea a demarat demersurile legale pentru recuperarea domeniului, prin care s-a tranzacţionat circa 45% din cifra de afaceri în perioada de raportare (n.r. primele şase luni ale anului 2022)", se arată în raportul semestrial pentru anul trecut.

Între deţinătorii de obligaţiuni se află Alpha Bank, cu titluri în valoare de 2,8 milioane de euro, fonduri Certinvest, cu circa 106 mii euro sau FDI Transilvania administrat de SAI Globinvest. Către Banca Transilvania, Vivre are o datorie care în septembrie era de aproape 22,7 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Va da faliment. Nu au forta financiara...

    Revine Monica și salvează situația

    Fusu și Cadogan vor plăti cu bunurile proprii dacă nu vor vrea sa înfunde pușcăria

    Cadogan nu mai are ce caută in consiliul de administrație de la Purcari-WINE 

    Dacă cei de la WINE o vor mai vota și in acest an in CA atunci -“Cine se aseamănă se aduna” și sa se spele cu ea pe cap și sa își păstreze pentru ei acțiunile din piata .

    Retailul nu se asociază cu Hoții  

    1. Da , ai dreptate ,și eu lichidez wine dacă nu o dau afara pe M. Cadogan

      Poate îl pun pe Fusu in locul ei ;)

      E clar și la Wine e ceva putred la mijloc 

      Vasile Tofan o tine in brațe pe MoniCA CAdogan, probabil sunt “prieteni” ( de familie )

      Conducerea Purcari trebuie sa aleagă între know how- ul și relațiile oferite de o persoana “dubioasa” și avantajul de a avea in acționariat investitori de retail

      Dopul e in terenul vostru dar nu uitați —banii , acțiunile si Brandul vostru este la noi ( retail )  

      Se poate ca nici Cadogan si nici Fusu sau alți câțiva asociați care toți au știut de toate strategiile inclusiv ca învârteau fondurile între ei, sa mai aibă oare ceva ca bunuri proprii, au avut timp suficient pentru a se pune la adăpost, legea a fost gândită pentru unii ca ei, înșelăciunea e apărată, dar oare unde a fost supravegherea BVB, sau băncile care i-au "încurajat". Se acuza între ei de ochii lumii, intr-un SA nu se i-au decizii asa prin telefon, fără analize, mai ales ca erau cu "pretenții", "imagine", publicitate de milioane de euro plătite între firmele lor, cu proceduri și standarde dar garanții materiale zero.

      ha ha normal ca e ceva putred la WINE cata vreme sunt au sediul in Cipru (aka paradis fiscal). Poate se va lista la BVB si o companie din Insulele Virgine?! :))

       

      A mai fost la bvb si New Europe Property Investments (NEPI) este un fond de investiții înregistrat în Insula Man care era listat la BVB si Johannesburg in Africa de Sud.

      Avem in continuare si SIF Imobiliare PLC (SIFI) detinuta de SIF 1 inregistrata in Cipru dar listata cu doar 13 actiuni Free Float la BVB. 

    Ia vedeți in prospectul MIB - Milenium broker unde mai sunt asociați frății de la Autonom , la o firma condusă de soțul lui Cadoganca , firma asociata Vivre

    Caracatița e mare , bvb e o furăciune generalizată  

    Sa vedem ce o apărea și pe la Wine , unde Cârloganca da lecții de afaceri unor moldoveni care dețin terenurile cultivate cu vita de vie și le închiriază firmei Purcari.

    Exact ca la Vivre, domeniul era pe numele Cardogancei și firma baga 1 mil de € pe luna bani in reclama pt domeniu = cam penală treaba  

    1. toti banii cu care au cumparat participatiile din pomelnicul ala provin din AUT24E si AUT26E,imprumutati cu 4,4% pe 5 ani

      firma vine si se imprumuta din obligatiuni si apoi ei se imprumuta din firma ca sa cumpere diverse

      unde am mai vazut filmul asta? 

      Au luat 20% din ECOM Centrul Logistic SRL in timp ce era devalizata Vivre tocmai in beneficiul acestei firme.Si mai au intr-o firma imobiliara a lui Oliver Cadogan.Asta spune extrem de multe!ECOM a explodat la venituri si profit dupa contractul de inchiriere cu Vivre facut pentru depozitat Aer!

    Teoria constipatiei cerebrale si a legaturilor bolnavicioase emanate de niste persoane care inca nu au tranzactionat o actiune sau daca au facut nu au habar de cum se conduce un business si nici o idee despre legislatia societatilor comerciale.

    Dar, vorba lui Creanga, ma bucur cand vad ca sunt altii mai prosti ca mine. 

    Firma de retail online cu 1,4 stelute pe Gogu,despre ce insolventa vorbim.Pana si HUNT are 2,3

    Stirea asta ar trebui sa apara si in sectiunea "Noutati si Evenimente" de pe site-ul BVB acolo unde sa lauda ei cu sute de mii de investitori si milioane de euro atrase prin obligatiuni listate dar care nu se vor tranzactiona niciodata.

    1. bine punctat.

    Oare cine a plasat aceste obligatiuni in piata, Mihaela Biciu sau Tradevile? Au semnat ei prospectul? Au văzut situatiile financiare? Mari specialiști...“ Dormi liniștit , Fondul SA lucrează pentru tine”

    Parca lucreaza și FUSU la ei ca e specialist, cine știe câți bani au făcut și voi râdeți de ei.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb