La Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc vizita de lucru a partenerilor şi a stakeholder-ilor proiectului InnoCom, finanţat prin Programul de cooperare interregională INTERREG EUROPE. Delegaţia, care a inclus reprezentanţi ai unor organizaţii din ţări din Uniunea Europeană - membre ale consorţiului de implementare - a fost primită de Gabriela Iftene, directorul executiv al CCIB, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Potrivit comunicatului, pe parcursul întâlnirii, oaspeţii au avut oportunitatea de a afla informaţii utile despre locul şi rolul Camerei Bucureşti în viaţa socio-economică a Capitalei, precum şi despre modalităţile concrete în care instituţia se implică în susţinerea comunităţii de afaceri, înclusiv prin utilizarea sistemului complex de relaţii construit de-a lungul timpului cu organizaţii similare de peste hotare, dar şi cu parteneri din ţară, din mediul public şi privat. În context, au fost date detalii despre serviciile oferite de echipa CCIB, precum şi despre evenimentele noastre premium.
În final, oaspeţilor le-a fost oferit un tur ghidat al Palatului CCIB, în cadrul căruia aceştia au aflat informaţii inedite despre istoria şi arhitectura clădirii, au admirat Centrul Istoric din balconul Palatului şi au vizitat Aula Carol I, Sala George G. Assan, eleganta Sală de bal, Sala Ştefan Burcuş, în care au remarcat un spectaculos luminator şi două coloane de marmură impresionante, precum şi Sala Miron Vlasto.
Proiectul InnoCom vizează îmbunătăţirea politicilor regionale specifice ce privesc interacţiunea dintre autorităţi şi IMM-uri, prin utilizarea de instrumente şi modele inovatoare, dar şi prin implementarea serviciilor digitale pentru a eficientiza comunicarea între actorii implicaţi şi astfel, să faciliteze vizibilitatea şi accesarea oportunităţilor de finanţare oferite de către Uniunea Europeană. Reprezentanta României în proiect este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADR-BI).
Programul profesional al vizitei de studiu a membrilor consorţiului în România a fost coordonat de partenerul român şi a inclus, pe lângă CCIB, instituţii din mediul public (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Fondul Naţional de Garantare al Creditelor pentru IMM, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării) şi din cel privat.