VIZITĂ ÎN PATRU ŢĂRI AFRICANE LA FINALUL LUNII IUNIE Frank Timiş: "Afacerile vor continua în ciuda ameninţărilor virusului Ebola"

IOANA POPA
Ziarul BURSA #Companii / 6 august 2014

Frank Timiş: "Afacerile vor continua în ciuda ameninţărilor virusului Ebola"

Companiile sale au peste 20.000 de salariaţi în întreaga Africă de Vest

Afacerile lui Frank Timiş în Africa se vor derula normal, în ciuda ameninţărilor virusului Ebola, potrivit propriilor sale declaraţii făcute la finalul lunii iunie, în cadrul unui turneu în patru ţări africane.

În timp ce alte companii au anunţat retragerea salariaţilor din zonele afectate de Ebola, Frank Timiş a vizitat cele patru ţări africane unde are afaceri ca să-şi încurajeze angajaţii. Omul de afaceri a poposit chiar în Sierra Leone, unde Ebola face cele mai multe victime, şi şi-a liniştit salariaţii, anunţând că funcţionarea companiei decurge normal şi că au fost luate toate măsurile necesare de precauţie împotriva virusului, pentru protejarea angajaţilor şi a populaţiei din zonă. Companiile sale au peste 20.000 de salariaţi în întreaga Africă de Vest.

African Minerals, care aparţine lui Frank Timiş, are investiţii în Sierra Leone de 3 miliarde de dolari.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru NewstineAfrica, Frank Timiş a declarat, referitor la Ebola, că el, din postura de "căpitan al navei", va fi ultimul care va sări de la bord.

Frank Timiş deţine Timis Corporation, controlează African Minerals - al treilea exportator de minereu de fier din lume şi cel mai mare din Africa de Vest, African Petroleum - cel mai mare concesionar de petrol din Africa de Vest, şi Pan-Africa Mineral - cel mai mare mare depozit de uraniu, mangan, fier din Africa de Vest. Frank Timiş a investit 4 miliarde de dolari în minerit şi industria de petrol din zona sub-sahariană a Africii.

Pan African Minerals va dezvolta cea mai mare mină de mangan din lume, la Tambao, în nord-estul statului Burkina Faso. Compania are în plan investiţii de un miliard de dolari şi estimează ca va produce aproximativ trei milioane de tone de mangan pe an.

Din acest an, compania omului de afaceri va începe construcţia a 300 km de cale ferată, pentru transportul managnului spre portul Abidjan din Coasta de Fildeş.

Frank Timiş mai deţine African Minerals, în Sierra Leone, care extrage fier din zăcământul de la Tonkolili, dar şi African Petroleum, care extrage petrol din largul coastelor Liberiei. De asemenea, filiale deţinute de acesta au operaţiuni în Senegal, Gambia şi Niger, Costa de Fildeş.

Frank Timiş a semnat în acest an un acord pentru exploatarea a altor patru perimetre miniere în Niger - Ouricha 1 şi 2, precum şi Tegmert 1 şi 2 în zona Agadez. Acest acord va asigura crearea de locuri de muncă, precum şi formarea funcţionarilor de stat. Compania şi-a luat angajamentul să investească minim de 20 milioane dolari.

Omul de afaceri este implicat în afaceri cu firme din China.

Companiile sale au primit peste 400 milioane dolari investiţii de la CRM (China Railway Materials), şi 1,5 miliarde de dolari de la Shandong, altă mare companie chineză .

Frank Timiş a transferat, în urmă cu un an, aproape 17% dintr-un proiect din Sierra Leone, conform informaţiilor din presa internaţională. Compania chineză Tianjin Materials and Equipment Group Corporation (Tewoo) a semnat un memorandum cu firma African Minerals, deţinută de omul de afaceri Frank Timiş, pentru a intra în acţionariatul proiectului minier Tonkolili, din Sierra Leone. Astfel, compania chineză, specializată în comerţul internaţional cu metale, va investi circa 900 de milioane de dolari în mina de fier din Sierra Leone. În urma semnării contractului, acţiunile firmei African Minerals Ltd. (AMI) au crescut cu circa 57%, cea mai mare creştere din ultimii 4 ani, potrivit Bloomberg.

De numele lui Frank Timiş este legat începutul unor afaceri controversate la noi în ţară precum proiectul aurifer la Roşia Montană, gazele de şist din Bârlad sau exploatarea arginto-auriferă de la Certej.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sugerati, prin art. de fata si cel privind Ebola, oare, ca virusul a fost "plantat" de Timis pentru a-si maximiza profitul in Africa?!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb