Vizita unor parlamentari germani arată un sprijin puternic pentru Taiwan

G.D.
Internaţional / 20 noiembrie 2022

Vizita unor parlamentari germani arată un sprijin puternic pentru Taiwan

Ministerul de Externe taiwanez a exprimat astăzi aprecierea pentru o vizită efectuată de doi parlamentari germani, despre care a spus că arată un sprijin puternic pentru Taiwan în acţiuni şi cuvinte, informează DPA, conform Agerpres.

Într-un comunicat publicat astăzi noapte, ministerul a declarat că Marcus Faber de la Partidul Liber Democrat (FDP) şi Holger Becker de la Partidul Social Democrat (SPD) au vizitat Taiwanul joi şi vineri.

La Taipei, cei doi parlamentari s-au întâlnit cu viceministrul de externe al Taiwanului Tien Chung-kwang şi alţi oficiali. De asemenea, ei au interacţionat cu reprezentanţi ai mediului academic şi think-tank-uri pentru a afla mai multe despre securitatea Taiwanului şi ameninţările reprezentate de China, vecinul său autocratic.

Cei doi parlamentari sunt membri de frunte ai Societăţii germano-taiwaneze, care spune că este cea mai veche societate din Germania ce promovează legăturile cu Taiwanul.

Descriind Taiwanul drept cea mai liberală democraţie din Asia, Faber a scris ieri pe Twitter că democraţiile trebuie să lucreze împreună împotriva noului imperialism al dictaturilor.

Faber a declarat pentru ziarul Die Welt că trebuie trimis un mesaj clar Chinei că ar plăti un preţ mare economic dacă ar ataca Taiwanul.

Ministerul din Taipei a spus că Taiwanul şi Germania împărtăşesc valori comune precum libertatea, democraţia, drepturile omului şi statul de drept, iar sprijinul solid al parlamentului german pentru Taiwan a fost arătat de asemenea de vizitele a două delegaţii parlamentare în octombrie.

La 15 noiembrie, Franziska Brantner, secretar de stat parlamentar la Ministerul Economiei german, a vizitat de asemenea Taiwanul pentru două zile.

Taiwanul autoguvernat are un guvern independent din 1949, dar China consideră insula democratică parte a teritoriului său şi se opune oricăror forme de contact oficial între Taiwan şi alte ţări, aminteşte DPA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oare vor fi sprijinit in acelasi sens si Germania de Est in perioada Zidului?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb