VLAD POPESCU, CEO NOROFERT: "Piaţa de capital rămâne o opţiune viabilă pentru finanţarea companiilor de creştere"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 martie 2022

Vlad Popescu, CEO Norofert

Vlad Popescu, CEO Norofert

Norofert estimează pentru acest an afaceri de 67,5 milioane de lei, cu 31% mai mari decât cele din 2020 şi un profit de 10 milioane de lei, în creştere cu 22%

Piaţa de capital rămâne o opţiune viabilă de finanţare pentru companiile care au un model de business de creştere, a spus ieri Vlad Popescu, CEO Norofert, cu ocazia aniversării a doi ani de la listarea conglomeratului agroalimentar în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Vlad Popescu a afirmat: "Deşi suntem într-un moment foarte dificil, piaţa de capital rămâne o opţiune viabilă pentru finanţare. Atât timp cât se respectă principiile de guvernanţă, de transparenţă şi dacă compania are un model de business care poate creşte dar are nevoie de capital, cred că poate veni pe bursă fără niciun fel de problemă".

Norofert a folosit mecanismele pieţei de capital pentru finanţare, pe lângă compania propriu-zisă în prezent fiind listată la BVB şi o emisiune de obligaţiuni ale societăţii, în valoare de 11,5 milioane de lei. De asemenea, compania este pe cale să lanseze o nouă emisiune de titluri obligatare, conform votului acţionarilor de la finele anului trecut.

"În calitate de companie listată ai ocazia să accelerezi creşterea, să finanţezi modelul de business, dar trebuie să fii atent mereu la viteza cu care rulezi, la transparenţă şi la feed-back-ul investitorilor. La doi ani de la listare este foarte clar pentru noi că ne-ar fi fost mult mai greu să trecem de la acea firmă mică, cu câţiva angajaţi şi cu un spaţiu de producţie rudimentar, la Norofert-ul pe care astăzi îl pregătim de investiţii de peste două milioane jumătate de euro în producţie, cercetare şi fermă, investiţii care vor creşte de la an la an", a spus Vlad Popescu.

Pentru acest an, compania are în plan investiţii de aproximativ un milion de lei pentru automatizarea completă a liniei de producţie de inputuri pentru agricultura ecologică, precum şi diversificarea gamei de produse. De asemenea, compania a anunţat investiţii de şapte milioane de lei pentru construcţia unui depozit de 1.500 mp la fabrica din Filipeştii de Pădure. În ceea ce priveşte activitatea de cercetare, Norofert anunţă investiţii de circa 1,2 milioane de lei în finalizarea laboratorului de cercetare şi inovare din cadrul fabricii din Filipeştii de Pădure. Pentru ferma din Zimnicea, judeţul Teleorman, Norofert va investi aproximativ 3,3 milioane de lei în operaţionalizarea completă a fermei prin dezvoltarea capacităţii de depozitare a cerealelor ecologice, modernizarea spaţiilor actuale şi construcţia unora noi. De asemenea, compania ia în calcul investiţii într-un sistem de irigaţii care să acopere o suprafaţă de 200-250 de hectare.

Conform estimărilor companiei, Norofert prevede că în acest an va avea o cifră de afaceri consolidată de 67,47 milioane de lei, cu 31% mai mare decât cea din anul trecut, şi un profit net de 10,09 milioane de lei, în creştere cu 22%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

"Istoric, noi tot timpul am depăşit Bugetul de Venituri şi Cheltuieli. Sperăm ca acest an să fie foarte bun din punct de vedere agricol şi credem că vom depăşi BVC-ul, dar nu vrem să ne înaintăm BVC-uri prea optimiste. Aşadar, aş spune că este un Buget de Venituri şi Cheltuieli realizabil, foarte realist în momentul de faţă", a spus Vlad Popescu.

Norofert este un conglomerat agroalimentar ce acoperă întreg lanţul de producţie agricolă, de la producţie vegetală până vânzarea şi distribuţia de inputuri ecologice. Anul trecut, compania a obţinut o cifră de afaceri consolidată de 51,5 milioane de lei, în creştere cu 107% faţă de 2020 şi un profit net de 8,2 milioane de lei, cu 63% mai mult comparativ cu anul anterior.

La finele lui 2021, Vlad Popescu avea 37% din Norofert, în timp ce Ileana Popescu deţinea 17% din companie. Marius Alexe avea 11,6% din conglomeratul agroalimentar, a cărui evaluare bursieră se ridică în prezent la 130 milioane de lei, echivalentul unei creşteri de cinci ori faţă de momentul listării.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pai tu ai distrus increderea cand dadeai cu tifla auditorului!in nRF si-au pierdut increderea auditorii,apoi administratorii care au demisionat,apoi investitorii

    ati introdus in calendar raportare trimestriala dar nu si la trimestrul 1 ca nu va convine 

    in mintea voastra probabil vreti sa scoateti obligatiuni si apoi lumea sa afle cum sta de fapt treaba,prin septembrie cand dati semestrialele

    :)))) increderea si NRF,glume rusesti 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb