VLAD VOICULESCU, DESPRE ORDINUL FOSTULUI SECRETAR DE STAT: "Afirmaţia că acele criterii trebuiau să fie aprobate de CNSU înainte să vină într-un ordin de ministru este o minciună"

S.B.
Politică / 20 aprilie 2021

"Afirmaţia că acele criterii trebuiau să fie aprobate de CNSU înainte să vină într-un ordin de ministru este o minciună"

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu cataloghează drept "o minciună" afirmaţia conform căreia ordinul dat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan referitor criteriile privind carantina zonală ar fi trebuit discutat înainte în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit news.ro.

El susţine că a discutat personal cu premierul Florin Cîţu "nu ordinul în sine, dar ceea ce este în spatele ordinului şi anume ideea că trebuie să ai criterii cât mai obiective pentru carantinare". "Cred că trebuie să fii orb ca să nu vezi că ăsta e un pretext", afirmă Voiculescu.

"E o minciună. Această afirmaţie că a existat necesitatea legală ca acele criterii să fie aprobate de CNSU înainte să vină într-un ordin de ministru este o minciună. Nu există nicio bază legală care să fi fost adusă la cunoştinţa cuiva care să spună asta", a afirmat Vlad Voiculescu, luni, într-o emisiune la Prima Tv.

Acesta a menţionat că nu a lucrat la ordinul privind schimbarea criteriilor de carantinare şi nici nu a ştiut că acesta va fi dat. Voiculescu a precizat că ordinul a fost utilizat drept pretext pentru demiterea sa şi a echipei sale.

"Cred că trebuie să fii orb ca să nu vezi că ăsta e un pretext. Unu: ordinul fusese discutat, inclusiv eu l-am discutat cu Florin Cîţu, nu ordinul în sine, dar ceea ce este în spatele ordinului şi anume ideea că trebuie să ai criterii cât mai obiective pentru carantinare, până la urmă e o decizie politică, dar avem nevoie de criterii cât mai clare. (...) Ideea că trebuie să revizuim lucrurile era de mult în picioare, au fost două zile de discuţii, una la Ministerul Sănătăţii, una la Ministerul de Interne, deci două zile de discuţii", a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

El a precizat că discuţiile pe acest subiect au avut loc cu săptămâni înainte de emiterea ordinului privind schimbarea criteriilor de carantinare.

Ministerul Sănătăţii a modificat ordinul care cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei zonale, documentul fiind publicat marţi seară în Monitorul Oficial.

Documentul a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, demisă odată cu ministrul Vlad Voiculescu.

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a afirmat vineri că indicii de carantinare din ordinul care provocat scandalul soldat cu demitere ministrului Sănătăţii au fost discutaţi cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Vlad Voiculescu a menţionat că ordinul a fost un pretext pentru îndepărtarea sa şi a Andreei Moldovan din minister, menţionând că nu era nevoie de avizul CNSU, iar dacă cineva ar fi trebuit să îl anunţe pe premier, acela era şeful DSU, Raed Arafat.

Premierul Florin Cîţu justifică decizia sa de a abroga ordinul privind modificarea criteriilor pentru instituirea carantinei zonale, semnat de fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan, premierul explicând că nu a contestat conţinutul documentului, ci faptul că acesta a fost emis fără respectarea procedurilor. "Ceea ce eu nu vreau să am în acest guvern - încălcarea flagrantă a procedurilor, pentru că, până la urmă, eu răspund de acest lucru, iar acolo a fost călcată în picioare procedura", subliniază Cîţu.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Deja acest shobolan devine patetic și plictisitor cu tâmpeniile lui. Guvernarea prin ordine de ministru este profund fascista, antidemocratică, dictatorială, dar pe Vlăduț nu-l interesează acest aspect, ci competenta de aprobare, cine trebuia și cine nu sa semneze pe hârtia cu măsuri oribile.

    Ăștia de la USR nu sunt sănătoși la cap și trebuie debarcați in șuturi de la putere.  

    1. De-aia nu iesi din bucla.

      Parca erai ala care vede miscarile din spatele aparentelor. Nu te mai uita la fata lui si uita-te la substanta. 

      Substanta este.. ca Vlad Voiculescu joaca la bluf, la cacealma, nu are niciun spate asigurat, de asta bate campii.. traieste intr-o bula USR-ista pe Facebook care ii pompeaza sange in instalatie, el neavand de la natura asa ceva pe tzeava.

    gica

    nu ar fi mai bine sa ne lasi?

    ridici prea mult praf degeba!!!!! 

    Mai tu chiar nu ai rusine?

    Nu ai nici un fel de consideratie fata de realitatea ca nu ai ce cauta acolo unde ai fost aruncat de interese policitianiste, fara experinta, fara bun simt si cu 22 de consilieri personali !!!!! sa iti acopere incompetenta , atatia consilieri nu au nici Biden si nici Putin impreuna? 

    Daca tot ai STAT in Viena , nu ai invatat ca daca iesi din joc - la tine jocul se reduce la "ciolanul" de ros si infantilism feroce- trebuie sa ai bun simt si sa nu mai otravesti lumea cu ego -ul tau sustinut de unii sau altii ?

    Trist , asa ne reprezinti tu pe noi tinerii care vrem sa facem ceva altceva, ceva bun ? 

    Am inteles , esti cel mai bun , diamantul KOH -I -NOOR, dar lasa-ne , du-te si arata-ti valoarea in oricare alt loc , orbeste-i pe altii cu stralucirea ta.La MS este nevoie de un ministru cu pregatire temeinica, energic , bun organizator, caruia sa-i mearga mintea si sa actioneze imediat in folosul oamenilor.

    Tu draga Vlad Voiculescu , nu ai "zvâc ", nu inspiri nici incredere nici simpatie, degeaba te agati cu dintii si ghiarele .Hasta la vista , baby 

    Te plangi ca un elev nedreptatit de o nota sub asteptari si insisti intr-o negociere cu profesorul in timp ce toata clasa rade de tine.

    Cu aceste insistente te discreditezi definitiv, n-o sa mai revii in ministru niciodata, n-ai calitati, nu simti momentul potivit si nici masura lucrurilor. 

    Domnule Ciolos luati-va gogomanul de pe capul nostru ! Ne ucide ministrul (fost ) al sanatatii !

    Nataraul -natarailor da foc tarii ! Vrea sa fie ministru la sanatate si prim-ministrul sa-i fie pres ! 

    Luati-va prostanacul arogant, incompetent si obraznic de aici si duceti-l la Viena pentru totdeauna !

    Dracul mai voteaza USR PLUS ! La gunoi cu voi toti ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb