Vlad Voiculescu şi Nicuşr Dan pe primul loc în opţunile pentru Primăria Capitalei

A.I.
Politică / 7 ianuarie 2020

Nicuşor Dan

Nicuşor Dan

Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan, cei doi candidaţi propuşi de PLUS, respectiv USR, pentru funcţia de primar al Bucureştiului, sunt la aproape la egalitate în preferinţele alegătorilor din Capitală, care ar vota majoritar pentru candidatul Alianţei USR PLUS, arată o cercetare sociologică realizată la comanda PLUS, informează G4media.ro.

Alianţa USR PLUS conduce în topul preferinţelor bucureştenilor, potrivit unui sondaj comandat de PLUS, care a măsurat mai multe posibile scenarii de competiţie electorală pentru Primăria Capitalei (PMB) şi pentru Consiliul General, se arată într-un comunicat al PLUS.

Potrivit sursei citate, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Bucureştiului, 35% dintre respondenţi au arătat că ar vota cu candidatului Alianţei USR PLUS în persoana lui Vlad Voiculescu, în timp ce 28% ar vota cu Gabriela Firea, iar 23% cu candidatul PNL, Rareş Bogdan. 8% dintre respondenţi au răspuns că nu s-au decis/nu sunt siguri cu cine să voteze, în timp ce 6% au arătat că nu ar merge la vot, conform sursei citate.

De asemenea, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, 30% dintre respondenţi ar vota cu reprezentanţii Alianţei USR PLUS, în timp ce 25% cu cei ai PNL, 16% cu cei ai PSD, 4% cu cei ai ALDE/Pro-România, 3% cu cei ai PMP, 1% ar vota cu o listă independentă, în timp ce 12% s-au arătat nehotărâţi, iar 9% au răspuns că nu ar vota.

Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan, cei doi candidaţi propuşi de PLUS, respectiv USR, pentru funcţia de primar al Bucureştiului, sunt practic la egalitate în preferinţele locuitorilor Capitalei, care ar vota majoritar pentru candidatul Alianţei USR PLUS, oricare dintre cei doi ar fi desemnat să intre în cursa pentru îndepărtarea Gabrielei Firea de la PMB, arată cercetarea sociologică. În scenariile în care au fost testaţi alternativ drept candidaţi desemnaţi de Alianţa USR-PLUS, rezultatele între aceştia diferă cu un punct procentual, la o marjă de eroare de +/- 2,9%, se arată în comunicat.

În sondaj, dacă Nicuşor Dan ar fi candidatul Alianţei USR PLUS, acesta ar obţine 36% din voturi, iar Gabriela Firea 28% şi Rareş Bogdan 23%.

Partidul condus de Dacian Cioloş a urmărit, prin acest studiu sociologic, să identifice preferinţele românilor în ceea ce priveşte cursa electorală pentru Primăria Capitalei şi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în contextul pregătirii campaniei electorale şi al modalităţii de desemnare a candidaţilor comuni ai Alianţei. Astfel, aspectele măsurate de acest chestionar vor fi utilizate în poziţionarea politică a PLUS şi a Alianţei în viitoarea campanie electorală pentru alegerile locale, se arată în comunicat.

În urma acestor rezultate, PLUS reafirmă faptul că se poziţionează în favoarea organizării alegerilor primare pentru desemnarea candidatului Alianţei USR PLUS la Primăria Capitalei.

Sondajul a fost efectuat în perioada 4-19 decembrie 2019, la cererea PLUS, de Cult Research, care a realizat metodologia de eşantionare a datelor, colectarea şi raportul frecvenţelor. Datele au fost colectate prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) pe un eşantion reprezentativ de 1.124 de bucureşteni cu drept de vot la alegeriler locale. Marja de eroare a eşantionului este de +/-2,9%, la un nivel de încredere de 95%. Metoda de eşantionare folosită a fost una aleatorie simplă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Buun sondaju asta! Cred ca intai au stabilit cat sa fie procentul lui voiculescu si apoi au facut sondajul!

    Cine naiba poate crede minciunile astea platite de plus? Voiculescu nu are in nici un caz nici jumataye din voturile lui nicusor dan!!! 

    1. Ptr.porcaria asta PLUSul ăsta născut din spuma marii ar trebui sa devina total nefrecventabil

    Dupa un an de guvernare USR PLUS in Bucuresti o sa o regretam pe Firea. Mucusor si Vasile Voiculescu sunt varza, numai lozinci si nimic de substanta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb