Vlad Voiculescu vrea să schimbe legile electorale

R.V.
Politică / 13 august 2018

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu

Fostul Ministru al Sănătăţii şi membru fondator al Mişcării România Împreună, Vlad Voiculescu, a anunţat astăzi că de la 1 septembrie va fi demarată o campanie de strângere de semnături pentru iniţiativa de modificare a legilor electorale, prin care se propune dublarea numărului de parlamentari din diaspora şi alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Această acţiune presupune adunarea a cel puţin 100 de mii de semnături din 12 judeţe, potrivit Agerpres.

"Abuzurile de vineri seară nu sunt o simplă întâmplare, ci sunt efectul unui sistem electoral profund disfuncţional. Ajungerea la putere a unor personaje precum Carmen Dan, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, doamna Speranţa Clişeriu sau chiar domnul Liviu Dragnea, toate acestea au fost posibile datorită sistemului electoral actual al României, care face ca servilismul faţă de partid sau faţă de un lider al partidului să fie mai important decât competenţa. (...) Şi PSD-ul, şi sistemul electoral actual încurajează servilismul, acesta este adevărul şi acesta este motivul pentru Mişcarea România Împreună a lansat alături de alte partide - şi sperăm ca toate celelalte partide să ni se alăture - şi de 24 de organizaţii civice o iniţiativă legislativă cetăţenească pentru modificarea legilor electorale", a declarat Vlad Voiculescu, astăzi, într-o conferinţă de presă, alături de Dacian Cioloş.

Fostul ministru a explicat care sunt principalele modificări propuse.

"Sunt cel puţin trei lucruri: dublarea numărului de parlamentari aleşi de diaspora. În momentul actual, diaspora este reprezentată de şase parlamentari. Asta înseamnă un număr egal cu cel al parlamentarilor care reprezintă cele mai mici judeţe din România, precum Mehedinţi, Tulcea sau Covasna, deci, toate acele milioane de oameni din străinătate au şase reprezentanţi, lucrul acesta este inacceptabil şi am vrea să obţinem dublarea numărului de parlamentari ai diasporei. Apoi, introducerea dreptului românilor care locuiesc în străinătate, dar care nu au renunţat la domiciliu în România să voteze pentru parlamentarele din judeţele de unde provin şi să poată să facă asta în străinătate. În momentul acesta, oamenii din judeţele care au rămas depopulate nu-şi pot exprima dreptul de vot, nu-şi pot utiliza dreptul lor de vot, decât dacă fac mii de kilometri să vină acasă", a mai afirmat Vlad Voiculescu.

Acesta a mai adăugat că, în al treilea rând, prin această iniţiativă se doreşte, totodată,revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Securitatea ar dori ca cei plecați să poată vota și aici și acolo, iar dacă s-ar putea, guvernarea să fie preluată pe număr de semnături.

    1. De unde stii tu ce-ar vrea securitatea? Esti de prin partea locului si dai din casa? Sau ai avut, asa, o epifanie de dimineata? In loc de altceva...

      De unde stii tu ce-ar vrea securitatea? Esti de prin partea locului si dai din casa? Sau ai avut, asa, o epifanie de dimineata? In loc de altceva...

      Tinerelul reformator Vlad Voiculescu este securist.

      Daca ai probe, pune-le pe masa! Sau indica-le macar intr-un mod logic. Altfel, e usor sa incerci sa compromiti pe cineva. Iar dincolo de acuzatii nedovedite, spune-mi care dintre faptele lui denota o atitudine anti-romaneasca!

    In dezbaterea din parlament sper sa apara un amendament prin care diaspora sa nu mai aiba drept de vot. Votul sa se faca doar in tara. Am scapa de acesta vesnica panarama facuta de statul paralel prin care ne apare pe turnanta un presedinte. Nimic impotriva romanilor onesti din diaspora m...ie tuturor neadaptatilor, jegosilor agresivi si ticalosilor in special din institutiile din tara si apoi scursurilor agresive din diaspora. O m...ie speciala domnului Teodorescu

    Trebuie redus numarul parlamentarilor la 300 de persoane.Prea multi "pirde vara"sunt in prezent.

    1. Și trebuie dublat numărul de securiști.

      Numai la SRI mai trebuie încă de trei ori mai mulți securiști. 

    Sistemul - ŢĂRII - defect : se AUTO-înfrânează de 28 ani; resetare totală;vot cu smart-phoanele ...

    un vot pentru fiecare cetatean roman fara discriminare, indiferent unde votez, indiferent ca sunt in bangladesh sau pakistan, sunt roman am drepturi egale cu ceilalti romani, deci nu dublarea ci paritate, egaliitate !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb