Vladimir Putin a fost rugat de Moon Jae-In să ajute la "îmblânzirea" Coreei de Nord

Cristina Radu
Internaţional / 6 septembrie 2017

Vladimir Putin a fost rugat de Moon Jae-In să ajute la "îmblânzirea" Coreei de Nord

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, l-a rugat pe Vladimir Putin să ajute la "îmblânzirea" Coreei de Nord, înainte ca situaţia să se răstoarne în totalitate, potrivit NEWS.com.

Moon i-a transmis lui Putin în cadrul întâlnirii după un summit din oraşul rusesc Vladivostok din estul Rusiei, potrivit presei sud-coreene: "Situaţia politică mondială a devenit foarte serioasă din cauza provocărilor repetate ale Coreei de Nord".

Moon Jae-in a declarat: "Cred că situaţia poate intra într-o stare incontrolabilă dacă nordul nu-şi opreşte provocările. Deci, doresc să lucrăm împreună pentru ca Coreea de Nord să-şi oprească provocările şi să găsim modalităţi de a rezolva fundamental problema nucleară nord-coreeană". Discursul său a venit după ce Coreea de Nord a efectuat cel mai mare test nuclear duminică şi pe fondul temerilor că intenţionează să lanseze o rachetă cu rază lungă de acţiune înaintea unei aniversări din weekend.

Moon a declarat că Putin este de acord că rezolvarea problemei nucleare nord-coreene este cea mai urgentă sarcină, potrivit agenţiei Yonhap. Moon a subliniat necesitatea unor sancţiuni mai severe împotriva nordului, inclusiv întreruperea aprovizionării cu petrol, Putin refuzînd pe motiv că ar afecta poporul nord-coreean.

Putin a declarat că impunerea de sancţiuni mai severe împotriva programului nuclear de rachete ar fi "inutilă şi ineficientă" şi a pledat împotriva "isteriei militare" după ce SUA au cerut cele mai puternice măsuri posibile pentru a opri Coreea de Nord. Putin a declarat: "Rusia condamnă exerciţiile Coreei de Nord, considerăm că acestea sunt o provocare. Amplificarea isteriei militare nu are niciun sens în această situaţie. Toate acestea pot duce la o catastrofă globală şi un număr mare de victime".

Putin a refuzat să critice în mod direct pe Donald Trump, dar a declarat că este absurd ca Washingtonul să solicite ajutorul Moscovei după sancţionarea companiilor ruse acuzaţi de încălcarea sancţiunilor din Coreea de Nord. "Este ridicol să ne puneţi pe aceeaşi listă (sancţiuni) ca şi Coreea de Nord şi apoi să cereţi ajutorul nostru pentru a impune sancţiuni asupra Coreei de Nord", a declarat Putin. "Acest lucru se face de către oameni care amestecă Australia cu Austria".

Phyongyang pare hotărât să-şi continue testele nucleare până când va fi convins că poate lovi SUA, în timp ce Trump se angajează să oprească progresul lui Kim Jong-un. Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, l-a acuzat liderul nord-coreean că "cerşeşte pentru război". Ea a cerut Consiliului de Securitate să impună sancţiunile "cele mai puternice" pentru a descuraja liderul şi a încheia relaţiile sale comerciale.

Ambasadorul Phenian la ONU, Han Tae Song, a confirmat că Coreea de Nord a condus cu succes al şaselea şi cel mai mare test cu bombă nucleară duminică. El a afirmat într-o conferinţă de dezarmare: "Măsurile recente de autoapărare ale ţării mele, RPDC (Coreea Populară Democrată), sunt un pachet de cadouri adresat nimănui altcuiva decât SUA. Vor primi mai multe «pachete de cadouri» cât timp se bazează pe provocări nesăbuite şi încercări inutile de a pune presiuni asupra RPDC".

Premierul japonez Shinzo Abe, care a fost prezent la Vladivostok pentru a discuta despre Coreea de Nord cu Moon şi Putin, a declarat azi că vrea ca nordul să înţeleagă că nu are "un viitor luminos" dacă va continua pe calea sa actuală.

Diplomaţii au susţinut că Consiliul de Securitate poate lua în considerare interzicerea exporturilor de textile din Coreea de Nord, blocarea firmiei aeriene şi oprirea livrărilor de petrol guvernului şi armatei. China şi Rusia susţin un plan de "îngheţ", în care SUA şi Seul ar opri forţele militare în schimbul încetării de către Coreea de Nord a programelor de arme, dar niciuna din părţi nu este dispusă să se răzgândească.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb