Vladimir Putin acuză NATO că participă la conflictul din Ucraina furnizând arme Kievului

S.B.
Internaţional / 26 februarie 2023

Vladimir Putin acuză NATO că participă la conflictul din Ucraina furnizând arme Kievului

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) că participă la conflictul din Ucraina prin furnizarea de arme forţelor Kievului, informează Agerpres.

"Ei (ţările NATO) trimit Ucrainei arme în valoare de zeci de miliarde de dolari. Aceasta este cu adevărat participare" (la conflictul din Ucraina), a spus Putin într-un interviu pentru canalul Rossia-1, difuzat duminică.

"Aceasta înseamnă că ei iau parte, zilnic, la crimele regimului de la Kiev", a adăugat preşedintele rus.

Ţările occidentale, a mai afirmat Putin, au "doar un singur scop: să distrugă fosta Uniune Sovietică şi partea sa principală, Federaţia Rusă".

"Doar în acel moment ei ne vor accepta poate în aşa-zisa familie a popoarelor civilizate, însă doar separat, fiecare parte separat", a continuat Vladimir Putin, în acest interviu acordat în marja unui concert patriotic ce a avut loc joi, cu o zi înainte de marcarea unui an de la declanşarea ofensivei ruse în Ucraina.

În acest interviu, preşedintele rus şi-a reiterat de asemenea apelul la crearea unei lumi multipolare.

"Suntem împotriva a ce? Împotriva faptului că această lume nouă ce apare se construieşte doar în interesul unei singure ţări: SUA. Acum, tentativele lor de a reconfigura lumea conform imaginii lor, după destrămarea Uniunii Sovietice, au dus la această situaţie, (iar) noi suntem pur şi simplu obligaţi să reacţionăm", a spus Putin.

Rusia a declanşat o invazie în Ucraina, de la începerea căreia a fost marcat vineri, 24 februarie, un an, prima agresiune de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Opinia Cititorului ( 45 )

  1. Putem porni de la declaratia Min de externe al Romaniei Aurescu:

    "Nimeni din Romania nu este interesat sa avem vreodata granita cu Rusia sau sa avem o Rusie puternica pentru ca asta este in dezavantajul Romaniei si a securitatii romanilor". 

     

    De la declaratiile guvernului Antonescu din perioada anilor 40 nimeni din Romania, de la putere, nu a mai facut astfel de declaratii belicoase, de razboi, la adresa Rusiei. Nici chiar "lacul rusesc" care pare doar un compliment fata de declaratia de acum cateva zile facuta de Aurescu. 

    O Rusie "puternica", o China "puternica", o America de Sud "puternica"... pana unde se poate intinde declaratia de razboi a Romaniei și impotriva caror adversari? Dar o Turcie "puternica", o Indie "puternica", o Africa "puternica"? 

    1. Ce declaratii belicoase, de razboi, la adresa Rusiei visezi?

      Ca orice rusnac totul vi se pare agresiv la adresa voastra. Aveti mania persecutiei. Voi va extindeti mereu, dar va simtiti ca sunteti inconjurati si agresati 

      Ultimul paragraf din comentariu tau ne intareste faptul ca ramaii un idiot 

      Cine are baze militare peste tot in lume (peste 180),cine are arme nucleare în alte state(Italia, Germania, Turcia) cine vrea să impună,, democrația " peste tot.O țară care acum 150 de ani ținea sclavi și a eliminat aproape complet populația băștinașă.

      I-ati pastila si dute in cusca sclavule.,...traiasca poporul roman liber de satanism .

      România ajunsese Coreea de Nord a Europei după ce am fost infectați de comunism sovietic.

      Basarabia încă poartă urmele infecției comunismului sovietic.

      Du-te la școală, agramate!!! Ah, stai, tu ești algerianul care moare de grija poporului român. 

      Citește un pic, că la ,,pastile " ai depășit Norma.

      Corect.Slava Romaniei ca doar slava Ucrainei ,Rusiei si mai stiu eu carei tari auzi pe aici!

      Romania ajunsese Coreea de Nord a Europei datorita securistilor tradatori de tara si de neam,nu datorita rusilor.Toate tarile est europene au fost comuniste dar niciunde nu a fost ca la noi.Totul s-a datorat serviciilor secrete romane,te faci ca nu stii.Uite si acum cum apara politicienii,urmasii acestora,tara si poporul roman!Ne spun noua sa ne rinem gura in legatura cu ucraineni si sa luam pozitia ghiocelului!Acum,nu mai sunt rusii in spate,cine orchestreaza aceste tradari de tara?Se vede cu ochiul liber,nici nu se pot abtine,ies ca paduchele in frunte!

      Sovieticii au ras toată intelectualitatea în anii '50. De asta e doldora de gunoaie sărace și idioate în România.

      Nu a dus Romania lipsa de intelectuali doar ca stateau securistii idioti si tradatori in spate.Urmasii acestora sunt acum cu americanii,cum se schimba stapanii ,cum isi schimba ideologia,mai ceva ca niste cameleoni!

      Corect. Atat camarila fascista a oligarhilor interbelici cat si nomenclatura ceausista a securistilor au exaltat sentimente nationaliste in directia anti-rusa.

      In postdecembrism elementele securiste impreuna cu nostalgicii fascismului interbelic au cazut de acord asupra propagandei anti-ruse si pro-americane pentru a-si realiza interesele proprii si anti-populare. 

      Un sumar despre USA excelent,

      bravo 

      Asta au făcut sovieticii în anii '50, au pus în funcții de conducere țopârlani care s-au perpetuat până azi în fruntea statului. Partea degenerată a statului român este efectul direct al influenței retarzilor sovietici asupăra României.

      Tot comentezi de mai multe ori, ca sa para ca exista "o sustinere larga pro Rusia"

      Bai rusnacule, tot idot ai ramas! 

      Pentru postacii pro-natoisti care nu observa importanta declaratiei lui Aurescu.... ca asa sunt ei natangi, prost-informati sau chiar rau-intentionati.

       

      Putin si multi politicieni rusi, dar si analisti de geopolitica americani, au sustinut in ultimii 10 ani ca Vestul nu doreste o Rusie puternica, independenta, ci una slaba, slabita de interferentele NATO in politica interna, subjugand Rusia intereselor occidentale. Multa vreme pozitia oficiala a NATO, a politicienilor vestici a fost aceea ca Putin delireaza (asa cum scria presa acum cateva zile), ca este propaganda pentru consumul politicii interne, etc, etc,..... ca ei, Vestul, vor doar binele universal si al rusilor in general. 

       

      Aurescu dar si alti politicieni sau militari NATO nu se mai ascund de un an de zile. Asa cum Merkel, Hollande, Poroshenko nu se mai ascund ca au negociat acordurile de la Minsk fara nicio intentie de a le aplica. Tot asa politicieni din tarile baltice, Polonia (care a organizat si o Conferinta internationala despre CUM SA FIE SPARTA RUSIA IN provincii/state mai mici), Romania prin Aurescu,... toti acesti dementi psihopati dupa mentinerea puterii geopolitice americane nu se mai ascund si dau totul pe fata. 

      Ia imaginati-va voi cum ar fi daca la Budapesta, Kiev si la Istanbul ar fi organizate conferinte despre cum sa fie sparta Romania in state/regiuni mai mici. Ungurii ar fi multumiti cu Tinutul Secuiesc si un coridor de acces dintre Ungaria Mare, turcii ar dori inapoi Dobrogea, impreuna cu bulgarii, iar ucrainienii ar lua ceva din nordul tarii. 

      Ii iubesti pe rusi muta-te in rusia

      Ii iubesti pe ucrani, muta-te in Bahmut si lupta-te pentru el. Nu uita de uniforma cu simboluri naziste, cranii, Waffen SS (grenadieri), etc. Si zvastica pe masina.

      Exact asta voiam sa spun si eu dar mi-ai luat vorba din gura.Valea in Ucraina ,la razboi cu de-alde de-astia,sa nu ne mai polueze vizual si auditiv.Asta impreuna cu patriotul ucraineanJohannis,Aurescu,Ciuc a si toti cei ca ei.Indivizii astia nu mai au pic de bun-simt.Slava Romaniei!

      Fără Ucraina, România era acum colhoz sovietic cu prostovani.

      "Intelectualii" din interbelic erau niste fascisti sustinatori ai oligarhiei bratienilor si camarilei regale corupte si dictatoriale.

      S'a schimbat dictatura burghezilor cu dictatura proletarilor. Ambele au fost doua dictaturi nationaliste, ambele au exploatat taranimea si proletariatul.

      Doar securistii fac apologia ceausismului, doar ignorantii fac apologia dictaturii fasciste interbelice  

      Ce nervos e rusnacul!!!

      Habarnist esti!

      Ia te de mana cu Aiurescu si duceti va in ua! 

      Rusnacule, plimba ursul.

      Esti unul singur si iti dai singur replica "Exact asta voiam sa spun si eu" crezand ca ne pacalesti ca sunteti mai multi? 

      Esti un prostovan din RM .

      Tu esti prostovan.Da,suntem mai multi noi cei care credem ca trebuie sa va duceti in Ucraina daca tot le sunteti atat de devotati!Inca o data repet,sa priceapa toti tradatorii de tara,Slava Romaniei!

      Ursul este un animal de care rusii sunt mandri.

      UE si NATO cu ce creaturi se asociaza? Hai, plimba larva si omida. Sa creasca mari si sanatoase pentru a fi consumate de noii-europeni mancatori de insecte. 

      Te poate trimite putinul tău drag în Ucraina să hrănești viermii.

      NU ZAU? PAI CINE, IN TIMPUL BUCOVINEI HABSBURGE, A ,,UCRAINIZ" NUME ROMANE? SI RECENTUL ,,CAZ BÂSTROE" CUM A APARUT?N-AM NIMIC CU OMUL DE RAND, DAR CU FANATICII -DE-STAT AM!

      esti limitat rau,prietene!

      limitatule,am fost in liceu la toate olimpiadele nationale de chimie,pe vremea lui Ceausescu,am terminat industrie alimentara si apoi am facut informatica economica la ASE,in 1990,cand se dadea examen de admitere,nu cu dosar ca acum!

      corifeule,fii decent!

      Ultimul an cu examen adevarat a fost in 1989...dupa revolutie, deci in 1990 a fost o strutocamila de admitere...deci nu te mai infoia in pene ca la cat esti de agramat nu intrai cu examen inainte de revolutie:-)

      Nu exista declaratii mai belicoase si actiuni mai nocive, la adresa intregii lumi, decat cele ale Rusiei.

      Ce a declarat gresit Aurescu? Ca o granita cu Rusia este in dezavantajul securitatii Romaniei? 

      Nu avem exemplul Ucrainei ce are granita cu Rusia "vecina si frateasca"? Realitatea ii da dreptate lui Aurescu si contrazice propaganda rusilor si a sclavilor ei infiltrati in mod "prietenesc" peste tot in lume. 

      Voi, rusii si pionii lor de pretutindeni, aveti impresia ca toata lumea este proasta si nu vedea ceea ce se intampla si ca voi sunteti geniile care pot livra orice minciuna intregii lumi si ca aceasta va aplauda, asa cum faceti voi la delirul lui Putin. Confundati lumea libera, obisnuita cu adevarul, cu lumea slava, obisnuita cu minciuna, propaganda si frica de represaliile conducerii ei, alese in mod "democratic", cu un singur candidat care intotdeauna iese pe locul 2.

      Nu avem exemplul Ucrainei vecina si frateasca care ne faulteaza in timp ce noi ii ajutam de zor?Ce mi-e dracu,ce mi-e lacu,ucrainenii nu ne sunt prieteni fie ca sunt slugile rusilor,fie ca sunt slugile americanilor!De cand sunt slugile americanilor parca este mai rau fiindca pe americani nu-i intereseaza nimic dar absolut nimic in atingerea scopurilor.Rusii sunt mai din topor dar mai sinceri in actiunile lor,stii la ce sa te astepti de la ei,nu ai ce sa le ceri dar americanii te cotonogesc din ,,prietenie,,.Nici nu-i duce capul iar pe noi nici nu are cine sa ne apere fiindca Johannis si clasa politica romaneasca da din coada doar in fata strainilor.Aia sa-i voteze!O sa vedeti,chestia cu Delta Dunarii a pus capac la toate,stai sa vina vara si sa scada nivelul apei.Ii vom schimba pe tradatorii astia pana vin oameni de Doamne ajuta fiindca alta solutie nu avem!

    Un an i-a luat lui Putin sa isi dea seama ca NATO e parte a conflictului.

    1. A făcut și el o acuzație, dar i se cam termină carnea de tun.

      Corect!

    "Vladimir Putin acuză NATO că participă la conflictul

    din Ucraina furnizând arme Kievului" 

    NU ACUZA ,

    CONSTATA O REALITATE 

    1. Ucraina primește arme gratis ,rușii cumpără.Mare diferență.

      Nu e gratis ajutorul. Ucraina a acceptat ca acezt razboi NATO-Rusia sa se desfasoare pe teritoriul ei. Armele date de NATO reprezinta o mica parte din valoarea pierderilor Ucrainei.

      Și la reconstrucție cine crezi că câștigă?

      Ucraina nu primeste nimic GRATIS,

      totul este din banii oamenilor cinstiti,platitori de taxe si impozite,

      din USA si UE  

      Fratele cel mare nu reconstruieste numai pe ici pe colo?

      Bai rusnacule, tot idot ai ramas!

      De ce umbi numai cu jigniri?Spune-ti parerea in mod civilizat !Esti pus cumva sa strici atmosfera pe aici?Deranjeaza pe careva adevarul?

    Totusi despre situatia reala stiu cel mai mult localnicii,

    membrii parlamentului Ucrainei = Jelizaveta Jaszko si Olekszij Honcsarenko 

    la conferinta de securitate de la Munchen au declarat ca pot obtine maximum 

    o "victorie a la Pirus" (in care invinatorul are pierderi catastrofale) 

    a relatat ziaristul Josh Rogin de la Washington Post

    În același timp, China și Rusia sunt două exemple notorii de regimuri autoritare care folosesc tehnologia pentru a-și consolida puterea și a-și extinde influența în afara granițelor lor. China a implementat un sistem sofisticat de supraveghere prin tehnologie, care include recunoașterea facială și analiza datelor personale, iar cenzura și blocarea accesului la informații au devenit norma. În Rusia, există restricții stricte asupra libertății presei și o puternică monitorizare a internetului și a rețelelor sociale.

    Această creștere a autoritarismului digital are un impact puternic asupra economiilor și relațiilor internaționale. Țările care adoptă politici autoritare în domeniul digital pot amenința securitatea cibernetică și pot încetini inovația și dezvoltarea economică. De asemenea, aceste politici pot conduce la dezbinare și la pierderea încrederii în instituțiile internaționale. 

    Pentru a aborda aceste provocări globale, este necesară o abordare coordonată la nivel național și internațional. UE și statele membre ar trebui să lucreze împreună pentru a restabili încrederea în instituțiile politice și în capacitatea lor de a aborda problemele globale. De asemenea, este important ca UE să se concentreze pe dezvoltarea propriei economii și să se adapteze la noile schimbări tehnologice. 

    În concluzie, creșterea autoritarismului digital reprezintă o amenințare semnificativă la adresa democrației și economiei globale. Este necesară o acțiune coordonată și consecventă la nivel național și internațional pentru a aborda aceste provocări și pentru a restabili încrederea în instituțiile politice și economice. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb