VLADIMIR PUTIN: "Rusia pregătită să utilizeze toate mijloacele pentru a se proteja"

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 21 septembrie 2022

"Rusia pregătită să utilizeze toate mijloacele pentru a se proteja"

Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra", a avertizat astăzi preşedintele Vladimir Putin într-un discurs televizat adresat naţiunii, potrivit AFP, notează Agerpres.

"Noi vom utiliza cu siguranţă toate mijloacele de care dispunem pentru a proteja Rusia şi poporul nostru", a afirmat preşedintele rus într-o alocuţiune televizată înregistrată. "Nu este o cacealma!", a avertizat Putin, după ce a acuzat Occidentul că vrea "să distrugă" Rusia.

Preşedintele rus a anunţat astăzi o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a conflictului în Ucraina, în timp ce războiul a ajuns în a şaptea lună, iar Moscova pierde teren pe câmpul de luptă, conform agenţiilor de presă internaţionale.

"Consider că este necesar să susţin propunerea (Ministerului Apărării) privind mobilizarea parţială a cetăţenilor în rezervă, a celor care deja au servit în armată şi care au o experienţă pertinentă", a declarat Putin.

"Decretul privind mobilizarea parţială a fost semnat" şi va intra în vigoare "astăzi", a adăugat el.

"Nu vorbim decât despre o mobilizare parţială", a subliniat preşedintele rus, în condiţiile în care în ultimele ore au circulat zvonuri privind o mobilizare generală.

În faţa "ameninţării" reprezentante - potrivit lui - de "regimul nazist de la Kiev", susţinut financiar şi militar de către Occident, "noi vom utiliza desigur toate mijloacele aflate la dispoziţia noastră pentru a proteja Rusia şi poporul nostru", a avertizat Putin, făcând aluzie la armele nucleare.

"Scopul Occidentului este de a slăbi, de a diviza şi de a distruge Rusia", a lansat preşedintele rus în alocuţiunea sa, afirmând că "ei (occidentalii) spun deschis că în 1991 au reuşit să dezmembreze Uniunea Sovietică şi că acum a venit rândul Rusiei".

Potrivit lui, Occidentul doreşte să "suprime centrele de dezvoltare suverane şi independente" în lume pentru a a se întări.

Discursul televizat către naţiune al liderului rus intervine la o zi după ce regiunile controlate de ruşi în estul şi sudul Ucrainei şi-au anunţat intenţia de a organiza referendumuri pentru a deveni parte a Rusiei.

Eforturile susţinute de Kremlin pentru a-şi îngloba patru regiuni ar putea pregăti terenul pentru ca Moscova să intensifice războiul după succesele ucrainene.

Putin a denunţat folosirea de către Occident a "şantajului nuclear", făcând referire la "declaraţii ale unor reprezentanţi de rang înalt ai principalelor state din NATO referitoare la posibilitatea de a utiliza arme nucleare şi de distrugere în masă împotriva Rusiei", conform agenţiilor de presă ruse.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. primele fraze ale lui Putin complet adevarate,Eltan a facut ceea ce au facut patriotii mai draga si cu Romania,toata lumea vrea sa fragmenteze Rusia pt RESURSELE ei,restul cu democratia,drepturile omului,o gargara infecta aplicata unde merge!

    banii se tot tiparesc si para tiparesc,pacat ca nu pot face istetii din vest si cu petrolul,carbunele,gazele,nist e sute de mii de oameni se murdaresc si muncesc cu adevarat sa le extraga iar sefii de la tiparnite isi mai si bat joc de ei,dandu le la pret mic hartie verde!

    1. Pai putea sa se apere cu toate mijloacele din propria tara , nu trebuia sa intre in Ucraina , s-o faca de-acolo.

    Rusia nu are decat doua variante. Ori intervine cu toata forta in Ucraina, (Ucraina sprijinita de vest, America si NATO), ori se retrage ca melcul in cochilia lui. Acum , mai putin nu se poate; ori Rusia mondiala, ori o lume fara Rusia. Ca ei au inceput si sa vedem pe ce s-au bazat. Este reala forta militare a Rusiei sau este o cacealma.

     

    1. Ar putea fi cacealma americana pentru a'si vinde armele si protectia in Europa pe care o subordoneaza.

      E o cacealma oculta ruso-americana ca daca rusii nu ii speriau pe europeni nu se apucau sa isi cumpere arme.

    Rusia atacă în cel mai marsav mod, omoara civili, copii, distruge scoli, spitale, trenuri,..., si ei zic ca se protejeaza.

    Asta e gândirea rusească ? 

    1. Curge din tine atata propaganda globalista, tot asa precum curge vinul din butoaie in luna septembrie!

      ai vazut cata propaganda rusa curce din familiile rusesti?

      Mai ales la rata de batai femei in casnicii de catre rusi? 

      Printre cele mai mari procente din lume. 

      Ai vazut cate femei fara dinti prin rusia? 

      Te rog sa calatoresti prin lume. 

      Ai vazut cum incep "muncitorii" dimineata prin rusia (vorbim de patura saraca)? 

      La noi cu "butoiasul" la aia cu "taria"!!! - o diferenta colosala ca procent alcool ca medie consumat in zi de lucru. 

      Una e sa consum 1 bere la 5% alcool si alta e tarie la 30-45% alcool per zi de lucru. 

      Ai vazut rusul ca medie in tara cum rezolva o problema conflictuala? 

      Intai loveste pe urma intreaba -daca mai intreaba! 

      Dar de Politia din rusia ai vazut cum actioneaza? 

      Rusia a ramas blocata in timp si spatiu!!!! - Rusia a Devenit o rusine pentru alte state dezvoltate: UEA, Australia, Canada, chiar si fata de China decade accelerat. 

      s c cret 

      trebuie sa fi mare marsav ca sa nu vezi undei dreptatea

      Rata de violenta domestica in Romania este mai mare decat in Rusia.

      Mai invata, mai citeste. 

      ”undei”

      De la atata propaganda vestica inghitita pe nerasuflate, ai uitat si sa scrii corect! Unde te-ai format intelectual? In ”Romania Educata”? 

    rusul undeva are dreptate dar undeva si minte.

    Legat de dezvoltare cat timp europa si usa faceau afaceri cu ei rusul nu a dezvoltat Rusia si pentru populatia saraca. Cine mai calatoreste prin lume are sa vada ce tehnologie timpurie are rusul in economia pietei reale. MAsini din 90 80 de transport, sisteme invechite, infrastructura vai de ea... ca pondere din tara. 

    Cultura blocata in timp si spatiu de 30 de ani, ideologii economice vechi, ... nu ca ieologiile noi si culturile noi ar fi cu ceva mai bune - dar aduce un plus valoare in gdp si o schimbare. Oamenii au nevoie de schimbare -ca e buna sau rea doar timpul are sa dovedeasca. 

    Rusia a ramas invechita... acelasi joc le place "tarilor" sa il joace cu populatia si cu economia lor. 

    La fiecare lovitura de stat sau revolutie in rusia nu s-a schimbat mare lucru de peste 200 de ani. 

    Sunt curios unde si cat o mai joaca Putin cu Ciclul ideologic Militar de acum;  

    s c cret 

    1. Cultura blocata de 30 de ani? De unde le scoti? Esti sobru cand scrii aceste aberatii? Sau esti matrafoxat?

    Teritoriile Rusiei si Chinei sunt singurele teritorii de pe Mapamond unde bocancul soldatului american nu a calcat dupa sfarsitul celui De'al Doilea Razboi Mondial.

    Cand cineva face foc langa gardul propriei case, intervii, nu ai nimic de pierdut, iti ramane doar sa arzi in propria casa. 

    1. S-au calcat rusii si chinezii unii pe altii pe bocanci dupa sfarsitul celui De'al Doilea Razboi Mondial

      Cand cineva face foc langa gardul propriei case, il stingi, ca daca pui paie pe el, iti ramane doar sa arzi in propria casa.  

      Asta face Russia stinge focul din vecini Ukraina pus de occidentali... Sper sa foloseasca toata forta din dotare si toate resursele...sa rada totul pana la temelie...

      Lasand la o parte conflictul din trecut, rusilor si chinezilor le ramane doar sa fie uniti in fata americanilor si fostelor tari naziste: Germania, Japonia, Italia, Romania subordonte in prezent de americani.

      Daca zici ca il sting realitatea te contrazice dar construirea de realitati alternative e la moda, acolo iti poti imagina orice doresti...

      Ai uitat de nazistii din restul Europei si al lumii dar oricum nu are importanta pentru ca rusii si chinezi vor fi uniti doar cat au chinezii interesul sa pastreze aceasta relatie, cand li se schimba interesele rusii vor fi prada sigura si nu va fi nimeni sa ii mai salveze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb