Vladimir Putin se declară îngrijorat de situaţia securităţii la frontiera afgano-tadjikă

G.U.
Internaţional / 27 decembrie 2021

Vladimir Putin se declară îngrijorat de situaţia securităţii la frontiera afgano-tadjikă

Situaţia securităţii la frontiera dintre Afganistan şi Tadjikistan este motiv de îngrijorare, a susţinut astăzi preşedintele rus Vladimir Putin, un risc pe care Moscova a încercat să îl limiteze prin consolidarea bazei sale militare din Tadjikistan cu arme şi alte echipamente, relatează Reuters, conform Agerpres.

În această lună, Rusia a anunţat că îşi consolidează baza sa militară din Tadjikistan cu 30 de noi tancuri şi că forţele sale de acolo efectuează exerciţii cu sisteme de apărare antirachetă.

Posibilitatea ca militanţi islamişti din Afganistan să se infiltreze în Tadjikistan şi în alte foste republici sovietice din Asia Centrală este un motiv de îngrijorare pentru Rusia, care consideră regiunea drept o zonă-tampon pentru partea sa de sud.

Forţele ruse au simulat respingerea unui atac aerian inamic folosind sisteme S-300PS.

Baza militară rusă din Tadjikistan, cea mai mare pe care Rusia o administrează în exteriorul frontierelor sale, a simulat 10 lansări de rachete contra unor ţinte aeriene, în cadrul exerciţiilor.

În luna octombrie, Rusia a efectuat cele mai ample exerciţii militare comune la frontiera afgano-tadjikă, după ce SUA şi aliaţii lor şi-au retras trupele din Afganistan şi talibanii au preluat puterea la Kabul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. INCA N-ATI INTELES , ORTODOXILOR , CE-AM VRUT EU SA SPUN IN ARTICOLUL CU ''''' TALIBANII SI NEVESTELE LOR '''''' ??? CE NAIBII , SANTETI ATAT DE INCUIATI ??? A FOST DOAR O GLUMA , SI MA ASTEPTAM SA RASPUNDETI SI VOI , CU O ALTA GLUMA !!! NICI MIE NU MI-AR PLACE SA BAT O FEMEIE , S-AU SA VAD UNA CA E BATUTA !!! DESI UNELE DIN ELE , PRIN RAUTATEA LOR INFINITA , AR MERITA MULT MAI MULT DECAT 50 DE BICE !!! DAR ACUMA , CICA AM FI OAMENI MODERNI , SI TREBUIE SA LASAM FEMEILE SA-SI FACA MENDRELE , ORICAND AU ELE CHEF !!! SA ZICEM MERSI , CA MAI VIN ACASA , DE PE UNDE SE DUC !!! NU-I ASA , CINSTITI ORTODOXI ??? LA PSIHIATRIE , AR TREBUI SA MERGEM CU TOTII , DUPA 75 DE ANI DE COMUNISM NEINTRERUPT !!! DAR , UITE CA FIECARE JUDECA ALTFEL , ARE ALTE GRAUNTE IN CAP !!! LA CE INTELEG EU , DIN CE MI-ATI RASPUNS , E CA V-A FACE PLACERE SA FITI PRESURILE FEMEILOR !!! MA ROG , TREABA VOASTRA !!! NU UITATI , CA FIECARE GANDESTE CUM GANDESTE !!! VOI , VA CONSIDERATI PROBABIL , SANATOSI !!! BRAVO VOUA !!!!!!!!!!!

    1. APROPO , MAI BINE CITITI OPINIILE MELE DESPRE COMPANIILE DE LA BURSA DE VALORI , SI CIULITI BINE URECHILE , CA DE LA MINE AVETI CE INVATA !!!!!!!!! NU VA LUATI DUPA SCRISUL MEU , CA ASA A-MI PLACE MIE SA SCRIU !!! NEORTODOX , MARE CA LA CHIORI , SI CU MAJUSCULE !!! MULTA LUME MA URASTE PENTRU ASTA , DAR NU MA INTERESEAZA !!! AM AJUTAT MULTA LUME CU IDEILE SI CU SFATURILE MELE , INTR-O TARA CARE SE ZBATE INCA IN COMUNISM !!! CE , VRETI SA SPUNETI CUMVA , CA VOI A-TI FI CAPITALISTI ??? NICI IN VISELE VOASTRE , CINSTITI COMUNISTI , SI FII DE COMUNISTI !!! ROMANIA DE AZI , NU ESTE NICI MACAR '''''' CAPITALISTA - PARATA ''''''', E CA PUII TARATI DE INTRE O ZI SI-O SAPTAMANA !!!! LUMEA DOAR INCEARCA SA IMITE CAPITALISMUL ADEVARAT , PRIN EXPRESII CAPITALISTE , DE GENUL : [ WOW ; O-KAY ; O-WHRIGHT ; UUPS , etc etc ] !!! PAI ASA , DOAR CU ATAT , NU MAI AJUNGEM NOI CAPITALISTI , ORTODOXI CINSTITI !!! VOI CITITI ARTICOLELE DIN ZIARUL '''''' BURSA ''''''', CA SA VA UMPLETI DE BANI , S-AU DOAR CA SA PIERDETI TIMPUL ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb