Vladimir Putin susţine că miza conflictului din Ucraina este existenţa Rusiei ca stat

G.D.
Internaţional / 14 martie 2023

Vladimir Putin susţine că miza conflictului din Ucraina este existenţa Rusiei ca stat

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut astăzi că miza campaniei militare în Ucraina este însăşi existenţa Rusiei ca stat, şi că economia acesteia din urmă a făcut faţă sancţiunilor occidentale impuse în urmă cu un an după declanşarea invaziei asupra Ucrainei, dar a admis că pe termen mediu aceste sancţiuni pot fi un pericol, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Vorbind în faţa lucrătorilor unei uzine aeronautice din regiunea estică Buriaţia, care fabrică elicoptere pentru armata rusă, Putin şi-a reluat argumentele conform cărora obiectivul Occidentului este destrămarea Rusiei. "Aşadar, pentru noi aceasta nu este o misiune geopolitică, ci o misiune pentru supravieţuirea Rusiei ca stat, pentru crearea condiţiilor dezvoltării viitoare a ţării şi a copiilor noştri", a spus liderul de la Kremlin.

El a acuzat Occidentul că foloseşte Ucraina drept un instrument pentru purtarea unui război împotriva Rusiei cu obiectivul de a-i provoca acesteia din urmă o "înfrângere strategică".

Întrebat dacă a fost îngrijorat pentru economia rusă după ce Occidentul a impus anul trecut Rusiei sancţiuni fără precedent, Putin a susţinut că economia rusă s-a dovedit a fi mai puternică decât oricine ar fi crezut. Potrivit preşedintelui rus, companiile occidentale care au părăsit Rusia şi statele occidentale se aşteptau ca economia acesteia să intre în colaps, cu fabrici care să înceteze producţia, şomaj şi proteste stradale, dar între timp sistemul financiar al Rusiei s-a consolidat şi ţara a devenit mai suverană din punct de vedere economic.

"Ne-am crescut suveranitatea economică de câteva ori. La urma urmei, pe ce a mizat inamicul nostru ? Că vom intra în colaps în 2-3 săptămâni sau într-o lună (...) Asta nu s-a întâmplat. S-a dovedit, pentru mulţi dintre noi, şi chiar şi mai mult pentru ţările occidentale, că fundamentele esenţiale ale stabilităţii Rusiei sunt mult mai puternice decât oricine ar fi crezut", a apreciat Putin. "Au sperat că PIB-ul nostru va scădea cu 20% sau mai mult. Nu a fost deloc aşa. Avem o scădere, dar nu de 20%, ci de 2,1%", a semnalat el.

Totuşi, Putin a recunoscut pericolul pe termen lung al sancţiunilor occidentale. "Da, trebuie să recunoaştem că aceia care ne doresc răul speră să ne provoace probleme pe termen mediu. Într-adevăr, acest pericol există. Suntem conştienţi de el", a admis liderul de la Kremlin.

Cât despre Ucraina, el a insistat că Rusia a încercat decenii la rând să menţină relaţii bune cu această ţară, dar "totul s-a schimbat în 2014", odată cu "lovitura de stat instigată de Occident".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Sa vedem ce a declarat ministrul de externe al Canadei:

     

    "We’re able to see how much we’re isolating the Russian regime right now — because we need to do so economically, politically and diplomatically — and what are the impacts also on society, and how much we’re seeing potential regime change in Russia,” Joly stated. 

    “The goal is definitely to do that, is to weaken Russia’s ability to launch very difficult attacks against Ukraine. We want also to make sure that Putin and his enablers are held to account,” she added." 

     

    Regime Change in Russia.... lovitura de stat in Rusia, asta vrea NATO. 

     

    Ce a mai spus Aurescu? "Ca nu este in interesul Romaniei sa se invecineze cu Rusia si NICI ca Rusia sa fie puternica". Deci, in interesul securitatii Romaniei este sa fie slabita Rusia si eventual sa fie schimbat regimul. 

    Putin nu face decat sa repete lozincile NATO. 

    1. Rusia sa faca bine sa nu isi mai atace vecinii care ii resping marionetele politice.

    In Rusia va fi bine daca oligofrenul handicapat Putin și clica coruptă de la Kremlin va fi înlăturați și conducerea bagi preluată de Alexei Navalnii. In Romania partidul AUR trebuie desființat URGENT pentru că este extremist xenofob și antiromânesc!

    1. Retardarea cand iti vine, rupi camasa de pe tine!

      Nu-ti rupe camasa. Arati ciudat si asa, d'apoi cu camasa rupta pe tine

    Pentru trolul rus de serviciu:

    "Ne-am crescut suveranitatea economică de câteva ori" 

    Hahahahaha.

    Voi rusii sunteti idioti de la presedinte in jos 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb