VLASOV, TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA ÎN AL DOILEA DOSAR Numele Alinei Gorghiu şi a lui Victor Ponta apar în dosarul lui Vlasov

Anticorupţie / 15 iunie 2015

Numele Alinei Gorghiu şi a lui Victor Ponta apar în dosarul lui Vlasov

Actualizare 16:58 Gorghiu: "Nu am nicio calitate în dosar, alta decât aceea de martor"

Co-preşedintele PNL: "Am dat lămuriri ca unul dintre iniţiatorii unui proiect legislativ"

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu transmite, printr-un comunicat remis azi redacţiei, că "informaţiile apărute în presă" din rechizitoriul DNA demonstrează că aceasta nu are nicio calitate în dosarul Registrului Comerţului, alta decât aceea de martor.

"Cu această ocazie, propaganda PSD rămâne fără una dintre direcţiile de manipulare şi dezinformare. Nu am nicio legătură cu vreo faptă imputată cuiva din acest dosar, am dat lămuriri în calitate de martor, ca unul dintre iniţiatorii unui proiect legislativ.

Sunt convinsă că insinuările vor continua însă. Pentru cei care se prefac că nu înţeleg, le explic, în avans, că, în orice sistem juridic, calitatea de martor nu are nimic incriminator, chiar dimpotrivă. Nu acelaşi lucru l-aş putea spune despre cei care sunt învinuiţi pentru fapte de corupţie, care refuză să dea declaraţii şi pleacă în Turcia pentru a se opera.

Orice altă interpretare cu privire la implicarea numelui meu în acest dosar este de natură a-mi prejudicia imaginea şi voi acţiona, ca orice om de bună credinţă, în justiţie", potrivit liderului liberal.

(A.C.)

-----------

Actualizare 14:26

Numele co-preşedintei PNL Alina Gorghiu apare în rechizitoriul dosarului prin care procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov pentru dare de mită, potrivit surselor din presă. Şi premierul Victor Ponta a fost menţionat de Vlasov, în acest dosar, de două ori, transmit sursele.

Gorghiu a fost audiată în acest dosar, în calitatea de martor, potrivit aceloraşi surse.

(A.C.)

-------------

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov, avocat în Baroul Iaşi şi fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), pentru dare de mită, potrivit unui comunicat emis de Direcţia Anticorupţie.

Pe 26 februarie 2013, Mihail Vlasov, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al CCIR, i-a solicitat unui membru al Parlamentului (deputat) să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului", notează procurorii DNA.

"Solicitarea a fost formulată în contextul demersurilor inculpatului de a influenţa adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) să poată prelua Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Scopul determinant al acestui demers legislativ îl reprezenta controlarea veniturilor obţinute din activitatea desfăşurată de Registrul Comerţului. În schimbul susţinerii proiectului de lege, Vlasov i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcţia de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR", arată sursa.

DNA precizează că deputatul respectiv era membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, comisie permanentă competentă să avizeze propunerile legislative înainte că acestea să fie supuse votului în plen.

"În baza înţelegerii anterioare, Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a şedinţei din 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al CCIR cererea deputatului de acordare a funcţiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului şi a votat alături de aceştia numirea deputatului respectiv în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR", susţin procurorii.

În rechizitoriu se arată că numirea ca arbitru se făcea la propunerea preşedintelui Colegiului de Conducere al CCIR, funcţie deţinută de Mihail Vlasov, în baza depunerii unui dosar ce cuprindea documente relevante şi în urma adoptării unei decizii de către Colegiu, acesta având o mare influenţă asupra celorlalţi membri, care aprobau propunerile preşedintelui fără a solicita lămuriri sau a formula obiecţii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Mihail Vlasov a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar penal.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. asta nu este seful donsoarei din Tecuci? Nu in calitate de abitru facea don-soara bani ca pa mana?. Nu multi absolventi de particolera da drept au o traiectorie asa de luminoasa ca donsoara si pasiunea pentru frumos a d-lui Vlasov ajuta nu?

    1. Citește-i evoluția economică căutând "VoxPublica : Viitorul de aur al ţării. Alina Gorghiu, o analiză de declaraţie de avere"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb