Vodafone intenţionează să preia UPC

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 16 septembrie 2014

Vodafone intenţionează să preia UPC

Şeful Vodafone: "Liberty Global poate fi o achiziţie bună, în cazul unui preţ corect"

Liberty Global deţine UPC România, prin intermediul UPC Broadband

Vodafone intenţionează să preia Liberty Global, care deţine UPC România, prin intermediul UPC Broadband, potrivit Bloomberg. Directorul general al Vodafone Group, Vittoria Colao, a declarat recent că Liberty Global ar putea fi o achiziţie bună pe care ar lua-o în considerare în cazul unui preţ corect, a mai spus agenţia de presă.

Colao a făcut afirmaţia în timpul unui scurt interviu la Bloomberg News, după o prezentare în faţa investitorilor, la o conferinţă organizată de Goldman Sachs Group la New York.

Tim Boddy, un analist al Goldman Sachs participant la conferinţa cu uşile închise, a afirmat într-o notă destinată clienţilor că Vodafone ar putea analiza, pe termen lung, o fuziune sau achiziţie cu Liberty Global, care să transforme compania.

În ultimii doi ani, Vodafone a cumpărat furnizori de servicii prin cablu şi broadband în Germania şi Spania, ca să compenseze declinul veniturilor din serviciile wireless. Acest fapt a sporit presiunile asupra Liberty Global, care deţine operatori de cablu pe pieţe europene unde este prezent şi Vodafone, cum ar fi Germania, Marea Britanie şi Olanda.

Vodafone aplică un plan de investiţii în valoare de 19 miliarde de dolari, până în martie 2016, numit Project Spring, pentru modernizarea reţelei de telefonie mobilă şi Internet broadband. Investiţia este finanţată cu fonduri obţinute din vânzarea participaţiei deţinute la Verizon Wireless, pentru 130 de miliarde de dolari.

Liberty şi Vodafone au concurat pentru active în domeniul serviciilor prin cablu în Europa. Anul trecut, Vodafone a învins Liberty cu o ofertă de 10,5 miliarde de euro pentru preluarea companiei germane Kabel Deutschland Holding. Vodafone a mai cumpărat, în luna martie, compania spaniolă de broadband Grupo Corporativo Ono, pentru 7,2 miliarde de euro.

În ianuarie, Liberty a convenit achiziţia operatorului olandez Ziggo, pentru 4,9 miliarde de euro, şi o participaţie la reţeaua de televiziune ITV din Marea Britanie.

Liberty Global deţine UPC România, prin intermediul UPC Broadband, divizia europeană a grupului. UPC România furnizează servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), Internet în bandă largă şi telefonie în aproximativ 300 de localităţi şi are 1,16 milioane de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb