Voiculescu: "Pe Nelu Iordache nu l-am văzut de 20 de ani"

V.B.
Anticorupţie / 5 iulie 2014

Omul de afaceri Dan Voiculescu a declarat astăzi, la intrarea în sediul IPJ Ilfov, că nu putea să îl şantajeze pe Nelu Iordache, pentru că ultima dată l-a văzut acum 20 de ani, iar pe celălalt denunţător nici nu îl cunoaşte, opinând că noul dosar este "o făcătură", iar în dosarul ICA este pregătit pentru orice.

Voiculescu a mers în această dimineaţă la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov, unde trebuie să se prezinte potrivit obligaţiilor stabilite prin măsura controlului judiciar. Ea a fost luată în cazul lui Dan Voiculescu în noul dosar în care este acuzat de şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, iar unul dintre ei ar fi încheiat cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900 de mii de euro.

Fondatorul trustului Intact a mai afirmat că pe Nelu Iordache, presupus a fi unul dintre denunţătorii din dosar, nu l-a mai văzut de 20 de ani, adăugând: "Cum poţi să şantajezi pe cineva pe care nu l-ai mai văzut de 20 de ani?".

Domnia sa a precizat că, în această lună, trebuia să plece în vacanţă cu familia, dar şi-a anulat biletul şi pe 3 iulie (când a fost deschis noul dosar) şi-a trimis familia în concediu.

Preşedintele de onoare al Partidului Conservator a explicat: "Probabil că nu s-a aflat că eu nu plec şi pe 3 iulie au fost chemaţi vreo trei-patru ca să dea declaraţia asta (...) Procurorul trebuia să fie informat că mi-am anulat biletul de avion". Voiculescu a adăugat că şi-a anulat biletul pe 1 iulie, când a aflat că trebuie să fie la instanţă pe 6 iulie, pentru dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Dan Vociulescu a amintit că marţi va fi judecată la Tribunalul Bucureşti (TB) contestaţia la măsura controlului judiciar din noul dosar şi că judecătorii vor decide dacă menţin sau nu măsura, iar luni merge la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) să dea declaraţii în dosarul ICA.

Chestionat de ce a cerut strămutarea dosarului ICA de la CAB la altă instanţă, Voiculescu a replicat: "Pentru că e o mare presiune pe Curtea de Apel Bucureşti. În ziua în care a fost arestat judecătorul Mustaţă, în dimineaţa în care trebuia să judece cazul, discuta cu partenerii lui de afaceri ce face cu cazul meu, că nu este nimic în el (...) Ce a vrut să spună, că nu poate să achite într-un dosar al DNA şi în acelaşi timp nu era nimic în dosar?".

Întrebat dacă este pegătit pentru o eventuală condamnare în dosarul ICA, Voiculescu a răspuns: "Sunt pregătit pentu orice, inclusiv pentru asta. Am intrat într-o bătălie. Când intri în bătălie, trebuie să te aştepţi că mai şi pierzi".

La întrebarea cum comentează informaţia că ar fi implicat în scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondial, fostul patron al Intact a declarat: "O prostie, că eu i-am dat lui Bercea un milion ca să îl dea nu ştiu cui. Nu-l cunosc pe Bercea, pe fiul lui, pe neamul lui, pe mama lui (...) Nu mă întâlesc cu oameni care nu au calitatea să se întâlnească cu mine".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb