Volker Turk, comisar ONU: "Războiul din Ucraina îndepărtează umanitatea de lupta pentru supravieţuirea sa"

D.T.
Miscellanea / 31 martie 2023

Sursa foto: Twitter.com/volker_turk

Sursa foto: Twitter.com/volker_turk

Invazia declanşată de Rusia asupra Ucrainei "îndepărtează" umanitatea de lupta "pentru supravieţuirea sa", ameninţată de schimbările climatice, a atenţionat astăzi Înaltul comisar al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului, Volker Turk, conform Agerpres.

"În momentul în care umanitatea se confruntă cu provocări existenţiale zdrobitoare, acest război distrugător ne îndepărtează de sarcina care constă în a construi soluţii pentru a ne asigura supravieţuirea", a declarat Volker Turk în faţa Consiliului pentru Drepturile Omului, la finalul unui discurs în care el a denunţat de asemenea încălcările drepturilor omului "scandalos de rutinare" în acest conflict declanşat de Rusia.

"Acest război sfidează orice raţiune. Această nebunie trebuie să înceteze şi trebuie să se ajungă la pace, conform Cartei Naţiunilor Unite şi dreptului internaţional", a îndemnat Volker Turk.

Peste tot în Ucraina, "oamenii se confruntă cu suferinţe şi pierderi masive, cu privaţiuni, cu strămutări şi cu distrugeri", a amintit Înaltul comisar al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului.

Volker Turk a subliniat de asemenea efectele persistente şi profunde ale acestui război asupra restului lumii, chiar şi în ţări care nu iau în niciun fel parte la acest conflict.

Războiul declanşat de Moscova în februarie 2022 a agravat şi mai mult o criză alimentară ce lovise deja zeci de ţări de pe glob, făcând să crească preţurile la produse alimentare, dar şi la energie. Potrivit lui Volker Turk, războiul a cufundat 71 de milioane de oameni în sărăcie şi a afectat alţi 1,6 miliarde.

Serviciile lui Volker Turk - care folosesc o metodologie extrem de riguroasă pentru a stabili bilanţurile umane - au numărat "8.400 de civili ucişi şi peste 14.000 de civili răniţi" după 24 februarie 2022 în Ucraina, când a fost declanşată ofensiva rusă, arată sursa.

"Aceste cifre nu sunt decât vârful icebergului", a recunoscut Turk, bilanţul real fiind mult mai ridicat. El a subliniat că "majoritatea victimelor rezultă din utilizarea de către forţele ruse a unor arme explozive cu impact larg în cartiere rezidenţiale".

Volker Turk a rezumat în faţa Consiliului un raport elaborat de misiunea de supraveghere a drepturilor omului a Naţiunilor Unite în Ucraina, ale cărui concluzii fuseseră dezvăluite pe 25 martie la Kiev, de către şefa misiunii Matilda Bogner. Raportul acuzase forţele ruse şi ucrainene că au comis execuţii sumare de prizonieri de război în timpul invaziei ruse în Ucraina.

Kievul apreciase atunci drept inacceptabil "să fie puşi pe acelaşi plan victima şi agresorul".

Peste 400 de prizonieri de război, de ambele părţi, au fost intervievaţi de misiune, a explicat Volker Turk astăzi.

"Ucraina - spre meritul ei - a furnizat un acces liber şi confidenţial la lagărele de prizonieri. Federaţia Rusă, însă, nu ne-a oferit acces, în pofida numeroaselor cereri, ceea ce înseamnă că discuţiile cu prizonierii de război ucraineni nu au putut avea loc decât după eliberarea lor", a subliniat responsabilul ONU.

"Această lipsă de acces înseamnă, de asemenea, că cifrele privind numărul cazurilor nu trebuie comparate între ele", a mai spus el.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cei 8 milioane de rusi din Ucraina trebuie tratati de comunitatea internationala la fel cum au fost si sunt tratati albanezii din Kosovo cum au fost tratati bosniacii, croatii, si .. din fosta Iugoslavie.

    Comunitatea internationala trebuie sa inteleaga ca, dupa destramarea URSS, acolo s-a nascut necesitatea de reasezare naturala a popoarelor.  

    Liniile trasate de tarii si dictatorii rusi dupa bunul lor plac in fostul URSS si in zona fosta comunista a Europei, nu asigura si nu pot asigura dezvoltarea libera a popoarelor si vor genera mereu conflicte.  

    Din Primorie si pana in Transcarpatia, de la Murmansk pana la Derbent, totul este acolo un amestec artificial de nationalitati si popoare. Si rezultatul se vede mai ales in Caucaz si astazi in Ucraina.  

    Rusia, incearca "retina militar" aceasta stare de fapt, inutil insa, in forma aceasta, acolo va fi mereu un focar de conflict.  

    Asa ca, lumea trebuie sa incurajeze ca Rusia sa fie rezolvata pasnic, odata pentru totdeauna problemele lasate in urma de destramarea URSS-ului. 

    In acest scop, ONU trebuie sa organize o conferinta, cu participarea tuturor partilor interesate, inclusiv a tarilor foste comuniste, la incheierea careia in fosta URSS si in fosta zona de ulfluienta a lui, " să se ajungă la pace, conform Cartei Naţiunilor Unite şi dreptului internaţional",

    ONU exista doar pt tari vasale Americii, nu exista pt Serbia, Rusia, Siria, etc. Niste idioti cu salarii mari platite de unchiu Sam si Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb