VOLODIMIR ZELENSKI: "Dacă China se aliază cu Rusia va fi război mondial"

G.D.
Internaţional / 20 februarie 2023

"Dacă China se aliază cu Rusia va fi război mondial"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat astăzi într-un interviu, China să nu susţină Rusia în războiul ţării sale cu aceasta, întrucât s-ar ajunge astfel la război mondial, potrivit Agerpres.

"Pentru noi este important ca China să nu sprijine Federaţia Rusă în acest război", a indicat Zelenski în interviul acordat cotidianului german Die Welt. "De fapt, aş vrea să fie alături de noi. Dar, deocamdată nu cred că este posibil", a adăugat preşedintele ucrainean.

"Însă văd o oportunitate pentru China de a face o evaluare pragmatică asupra a ceea ce se întâmplă aici. Pentru că dacă China se aliază cu Rusia, atunci va fi un război mondial, şi nu cred că China îşi dă seama de asta", a susţinut Zelenski.

Referindu-se la Republica Moldova, el a spus că i-a transmis preşedintei Maia Sandu informaţii care sugerează că Rusia ar fi pus la cale o lovitură de stat în Republica Moldova. "Maia Sandu nu mi-a cerut niciodată ajutor, dar mi-a mulţumit pentru informaţii. Ea cunoaşte foarte bine situaţia. Ucraina va fi mereu pregătită să ajute (Republica) Moldova", a mai afirmat preşedintele ucrainean, în timp ce Kremlinul i-a acuzat pe liderii de la Chişinău că "alunecă în isterie antirusească".

Tot într-un interviu, secretarul american de stat Antony Blinken a avertizat sâmbătă China cu "consecinţe" dacă aceasta oferă Rusiei sprijin material în războiul contra Ucrainei. Potrivit lui Blinken, Washingtonul este îngrijorat că China ar lua în calcul să livreze arme Rusiei.

În replică, Beijingul a transmis Washingtonului că nu este în măsură să facă astfel de solicitări, în condiţiile în care, de când a început războiul în Ucraina, Statele Unite au livrat acesteia încontinuu arme. "Îndemnăm Statele Unite să examineze cu seriozitate ce au făcut şi să facă paşi mai concreţi pentru a dezamorsa situaţia şi a promova negocieri de pace", a declarat un purtător de cuvânt al MAE chinez. Acesta din urmă a mai cerut Washingtonului să înceteze "răspândirea dezinformării".

Aflat luni într-o vizită la Budapesta, înainte de a merge la Moscova, unde va discuta un posibil plan de pace propus de China, şeful diplomaţiei chineze Wang Yi a declarat, la o întâlnire cu ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, că "China şi Ungaria sunt ţări iubitoare de pace". "Daţi-mi voie să fiu ecoul a ceea ce tocmai am auzit (din partea dumneavoastră) şi să declar lumii întregi că China şi Ungaria colaborează bucuroase cu alte ţări iubitoare de pace pentru oprirea actualelor ostilităţi cât mai curând posibil", a spus Wang Yi.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Aici, (...) de la Kiev chiar are dreptate, ceea ce insa nu spune el, este ca intr-un astfel de razboi mondial previzibil, Occidentul condus de SUA va fi facut arșice de catre binomul Rusia-China, in fatza caruia, in afara de propaganda, nu are absolut nici o sansa!

    1. Vodka prostește.

      Corect! Pe cei ca tine!

      Vorbeai de arșice, deși probabil ai vrut să te referi la arșiță.

      Probabil ca ti-e strain termenul si vrei sa-l inlocuiesti cu altul pe intelesul tau!

    Deci asta era scris pe script-ul pe care ti l'a livrat Biden.

    Acum, astazi este razboi monjdial. Ucraina, va fi stearsa de pe fata pamantului Slava Rusiei.

    Bine, sa vedem propunerea de pace CHINEZEASCA. Numai sa nu fi fost dictata de Putler si scrisa de China. Cum i-a dictat lui Lucasenko sapt trecuta, zi-i lui Biden sa vina la Minsk sa semnam un tratat de pace. Si dup-aia sceneta aia lucasenko si putin in care ii zicea putin : eu sunt de acord cu "propunerea ta".

    Stii si acum vine dintr-odata china cu o propunere de pace. Ma rog, sa o vedem dc e serioasa, pt ca au zis chinezii ca propunearea respecta integritatea teritoriala a fiecarei tari. Oricum XI nu-i Macron, sa-si bata joc putler de el, dar totusi sa vedem ce "interese de pace "au chinezii.

    1. Chinezii vor ca americanii sa nu mai bage batul prin gard si sa lase in pace Taiwanul.In plus,sa-si plateasca datoriile pe care le au fata de China.Chinezii la randul lor ar face bine sa nu mai fure tehnologie ca-n codru si sa imite orice dar absolut orice.Sa-si puna mintea la contributie,chiar nu au niciun pic de rusine?Traim intr-o lume nebuna,nebuna,nebuna...

      Omule SUA își vor plății întotdeauna datoriile către orice tara. Cat timp sunt în dolari și hârtia de tiparit este mai ieftina ca valoarea bancnotei. Nu - ți face griji. Poți dormi liniștit.

      Da,ai stat mult sa te gandesti!

      va plati cu niste pumni in gura celui care cere!

      mai ales japoniei,ii va plati,cu fiare vechi la pret de pret,,barem, nu ia teapa de tot! 

    ZELENSKI-BUFONUL PLANETEI INCANTA BOSOROGIMEA MILIARDARILOR PLANETEI INTRU CONTROL CU PRETEXT DE APARATORI AI PACII !!? MDAAA DAR CE MAI ESTE DE APARAT !? .... DOAR ORGASME LA VENIREA LUI BIDEN CA SA CE!? SA SE IMBOGATEASCA BESTIILE IN SATANICA POLITICA GLOBALISTA CU PRETEXT DE RAZBOI-UCRAINA=STAT INEXISTENT ,O INVENTIE CA SI NATIE ...NATO-UE =INSTITUTII CORUPTE INTRU EXPANSIUNE TERITORIALA ,DISTRUGEREA SUVERANITATILOR POPOARELOR ,DEZBINARE SI CONTROL COMANDAT...! DELTA DUNARII....!? DUCA-SE ... LA ,,MEDIU,, AVEM BOZGORI LA BUTOANE ,PRESUL ESTE NEAMT SI UITE ASA JIGODIILE ,REBUTURILE SPECIEI SPULBERA VIATA ,TOT CE MISCA ,PENTRU O CAUZA INEXISTENTA...CACI VETI PLATI SCUMP....!!!!! FIE CA TERRA SA SE SCUTURE DE VOI SI URMASII VOSTRI IN CEL MAI CRUNT MOD ,CAND OCCIDENTUL SI SUA VOR PRIMI INMIIT BUMERANGUL COMPENSATIEI UNIVERSULUI...!!

    SLAVA UCRAINEI INTRU MOARTE SI DISPARITIE DE PE PLANETA......!! 

    Razboi mondial ptr. Ucraina,

    ce prostie enorma 

    Situatia din Ucraina se va rezolva precum in Coreea. Fiecare ramane unde este se trage o zona neutra si gata.

    Pe toate le stie Poneiul.Sa il intrebe cineva si cine castiga Superliga anul asta.Ca CFR pare ca incepe sa gafaie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb