"Dacă Ucraina cade, Rusia va ataca ţările baltice şi Europa de Est"

VOLODIMIR ZELENSKI: "Dacă Ucraina cade, Rusia va ataca ţările baltice şi Europa de Est"

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 3 martie 2022

Volodimir Zelenski (Sursa foto: Twitter)

Volodimir Zelenski (Sursa foto: Twitter)

Kiev-AFP(prin Agerpres)-03.03.2022: Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut statelor occidentale să sporească sprijinul militar pentru ţara sa, susţinând că dacă Ucraina va fi înfrântă de Rusia aceasta din urmă va ataca apoi restul Europei de Est, începând cu statele baltice, pentru a ajunge ''până la Zidul Berlinului'', dar s-a declarat dispus să negocieze direct cu omologul său rus Vladimir Putin, ''singurul mod de a opri războiul''.

''Dacă noi dispărem - să ne apere Dumnezeu -, vor urma Letonia, Lituania, Estonia etc. Până la Zidul Berlinului, credeţi-mă!'', a spus Zelenski în faţa presei, cerând statelor occidentale ''să închidă cerul'' ucrainean în faţa avioanelor ruse, adică să creeze o zonă de excludere aeriană, şi să dea avioane forţelor aeriene ucrainene.

''Iar dacă nu aveţi forţa să închideţi cerul, atunci daţi-mi avioane!'', le-a cerut preşedintele ucrainean statelor occidentale.

El s-a declarat de asemenea pregătit să discute direct cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a opri războiul declanşat de acesta împotriva Ucrainei. Însă l-a şi admonestat în acelaşi timp: ''Ce vrei de la noi? Pleacă de pe pământul nostru!''.

Apoi a continuat, adresându-se tot lui Putin: ''Aşează-te la masă cu mine (...), dar nu la 30 de metri, cum ai făcut cu (Emmanuel) Macron sau (Olaf) Scholz. Sunt un tip normal, nu muşc!''.

Mai devreme, ministrul britanic al apărării Ben Wallace a spus că rachetele antiaeriene oferite de Occident armatei ucrainene ar putea avea practic acelaşi efect cu crearea de către NATO a unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, fără să implice riscurile unei asemenea acţiuni, în special acela al unor posibile confruntări directe între avioanele NATO şi cele ale Rusiei.

Mai mult, a explicat Wallace, citat de agenţia EFE, o zonă de excludere aeriană ar împiedica nu doar acţiunile aviaţiei ruse, ci şi pe cele ale aviaţiei ucrainene, astfel că din acest punct de vedere ea nu ar fi avantajoasă pentru armata ucraineană, care s-ar vedea lipsită de opţiunea atacurilor aeriene asupra trupelor ruse.

Preşedintele Zelenski a avut în aceeaşi zi o discuţie la telefon cu omologul său francez Emmanuel Macron, care a vorbit de asemenea cu Vladimir Putin. După discuţia dintre Macron şi Putin, conform declaraţiilor Kremlinului şi ale Palatului Elysee, preşedintele rus s-a arătat hotărât să continue ofensiva militară în Ucraina până la atingerea obiectivelor sale, menţionând printre acestea demilitarizarea Ucrainei şi stabilirea unui statut de neutralitate pentru această ţară.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. asa e cand esti actoras. nu mai faci diferenta intre rolul de pe scena si cel din viata reala....

    1. problema comuna cu a trolilor

    Numai fakenews dai, Zelenski.

    Ia povesteste despre vila de 3.8 mld de dolari din Toscana, potrivit La Republica? 

    Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski este cel care, în urmă cu doi ani, a cumpărat o vilă cu 3,8 milioane de euro în zona Vittoria Apuana, favorita noilor bogați din est, în special a rușilor. 

    Printre cei care au ales să locuiască în partea opusă a cartierului mult mai istoric al Romei Imperiale, se numără și superstarul tenor Andrea Bocelli, notează cotidianul italian La Repubblica. 

    Vila, conform cotidianului italian, se află în Vittoria Apuana din Forte dei Marmi, în provincia Lucca, în Toscana. Stațiunea de pe litoral ocupă partea de nord a municipiului, învecinată cu provincia Massa-Carrara. 

    Președintel e Ucrainei a fost ales în 2019, iar scandalul vilei datează de fapt din perioada dinaintea alegerilor. 

    1. 3.8 m … ma faci sa rad… uita te ce avère are celalalt si dupa comenteaza!!!

      iarta-l ca e postac, s-a pierdut in zerouri

      Omuletule, Zelenski era un actoras care a castigat un concurs de tipul "dansez pentru tine"

      Apoi a devenit brusc presedinte. Si vreo 4 mil de euro.

      Coruptia, asta este. 

    Lupta tu si pentru noi, fii eroul nostru, un bulevard iti va purta numele.

    1. mandru ca esti roman?

      Da, sunt mandru ca sunt roman.

      Ucraina este Afganistanul Europei: crime, droguri, trafic de arme, de carne vie, rapiri, coruptie generalizata. Acesta este copilul de suflet al Europei, sper ca esti mandru de el. Era asa inainte sa atace Rusia. Unui astfel de copil ii dai miliarde de dolari si multe arme. Sper ca esti mandru. 

      Sunt foarte mandru cand avioanele natoieste "bazaie" zi si noapte pe Cerurile Patriei fara sa plateasca taxa de survolare pentru a'si apara Colonia. Rusii vor sta in Ucraina cat au stat americanii in Afganistan, vor "bazai" aici 20 de ani?

      Daca te gandesti, are logica de ce nu platesc taxa de survolare, de ce sa dea bani Coloniei? E ca si cand si'ar muta banii dintr'un buzunar in altul. Asa ca mai usor cu "mandria" pe scari.

      Sa nu amestecam mandria de a fi roman cu starea de fapt a statului Roman, sunt doua planuri complet paralele. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb