Volodimir Zelenski: "Lucrăm activ la pregătirea Summitului pentru pace din Elveţia"

S.B.
Internaţional / 7 mai

Volodimir Zelenski: "Lucrăm activ la pregătirea Summitului pentru pace din Elveţia"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă că lucrează foarte activ la pregătirea summitului inaugural, Summitul pentru pace din Elveţia, el precizând că este important ca cât mai multe state posibil, cât mai mulţi actori posibil care sunt interesaţi de aplicarea deplină a Cartei ONU şi a dreptului internaţional, să îşi demonstreze poziţia de lider în cadrul summitului, informează news.ro.

Zelenski mai spune că o astfel de pace şi adevărata restabilire a liniştii în relaţiile internaţionale sunt posibile doar dacă majoritatea mondială se alătură la instaurarea păcii şi obligă Rusia la pace, o obligă să adere la regulile de bază ale coexistenţei normale a naţiunilor.

"Acum lucrăm foarte activ la pregătirea summitului inaugural, Summitul pentru pace din Elveţia. Este important ca cât mai multe state posibil, cât mai mulţi actori posibil care sunt interesaţi de aplicarea deplină a Cartei ONU şi a dreptului internaţional, să îşi demonstreze poziţia de lider în cadrul summitului. Astăzi, am vorbit cu preşedinţii Lituaniei şi Poloniei, Gitanas Nausėda şi Andrzej Duda, şi cu prim-miniştrii Estoniei şi Canadei, Kaja Kallas şi Justin Trudeau. I-am invitat personal la summit. Le-am mulţumit pentru că ne-au sprijinit activitatea în favoarea unei păci juste - pentru că au sprijinit Formula de pace", a scris preşedintele Volodimir Zelenski pe Facebook.

El precizează că "o astfel de pace şi adevărata restabilire a liniştii în relaţiile internaţionale sunt posibile doar dacă majoritatea mondială se alătură la instaurarea păcii şi obligă Rusia la pace, o obligă să adere la regulile de bază ale coexistenţei normale a naţiunilor".

"Sunt recunoscător tuturor partenerilor care ne ajută să punem în aplicare această sarcină. Sunt recunoscător fiecărui lider care comunică cu ceilalţi pentru a se asigura că şi ei participă la summit şi îşi spun părerea. Lumea de astăzi este o lume a majorităţii, o lume în care nimeni nu are sau nu ar trebui să aibă privilegiul de a impune ceva altor naţiuni. Mai ales prin violenţă. Toată lumea este la fel de importantă şi fiecare naţiune merită în mod egal respect. Despre asta este vorba în Formula noastră de pace, este benefică pentru fiecare naţiune, iar Summitul pentru pace este o oportunitate de a arăta nu doar în cuvinte, ci şi în realitate cine susţine cu adevărat egalitatea în lume", mai transmite liderul ucrainean.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Rusnacii nu vor pleca din Ucraina decat morti. Vii nu.

    Pt ca Putler stie ca dc se retrage, in secunda 2 e mort. A omorat atatia adversari politici si etc. L-am vazut pe Ceausescu ce a patit a doua zi dupa ce a pierdut puterea. De-asta cred ca mai bine ar omora toti rusii decat sa crape el.

    Deci asta cu formula de pace in care obligam Rusia sa respecte nu stiu ce, sunt povesti. putler moare dc se retrage. il omoara ai lui. deci nu se va retrage din Ucraina de buna voie.  

    Se pare că Zele a omis să-l invite pe the bestul nostru president Kiwi. Oricum îl are la degetul lui mic sau mijlociu, după caz.

    Kiwi se va duce oricum însoțit de nevastă, admirând Alpii de la bordul sărăcăciosului avion inchiriat. 

    Va ieși bine în poză cu statura lui de mare om politic planetar ca și Zele. 

    Hai cu Slava.

    "o astfel de pace şi adevărata restabilire a liniştii în relaţiile internaţionale sunt posibile doar dacă majoritatea mondială se alătură la instaurarea păcii şi obligă Rusia la pace, o obligă să adere la regulile de bază ale coexistenţei normale a naţiunilor"

    Doar China să oblige Rusia la pace, dar nu cred că așa ceva se va întâmpla.  

    si ca si pana acum cu suetele organizate de actorasul cel vestit, la sfarsit se va auzi un mare........faaaaassssssssssss ssssssssssss........:)))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb