VOLODIMIR ZELENSKI: "Masacrul de la Izium, comparabil cu cel de la Bucha"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 septembrie 2022

Sursa foto: www.president.gov.ua/en

Sursa foto: www.president.gov.ua/en

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat ieri în oraşul Izium şi a comparat distrugerile şi crimele săvârşite de ruşi în această localitate cu masacrul din Bucha.

"Au distrus acelaşi tip de clădiri, rezidenţiale, au ucis oameni, ca şi în Bucha", a spus preşedintele ucrainean, care a precizat că scena de la Izium este "foarte şocantă" pentru întreaga lume, dar deloc şocantă pentru el şi pentru poporul ucrainean, care se confruntă cu această situaţie de aproape şapte luni.

O mare parte din oraşul Izium a fost distrusă, iar oamenii au fost terorizaţi. Anchetatorii au început să cerceteze posibile crime de război comise de soldaţii ruşi.

Volodimir Zelenski a afirmat că aproximativ 8.000 kilometri pătraţi au fost eliberaţi până acum de forţele armate ucrainene, majoritatea acestora fiind în regiunea nord-est a Harkovului.

"Măsurile de stabilizarea situaţiei au fost finalizate în aproximativ jumătate din acest teritoriu, iar în restul regiunii măsurile de stabilizare sunt încă în desfăşurare", a spus Volodimir Zelenski.

În acest timp, forţele ruse au dispus întreruperea internetului pentru telefoanele mobile în regiunea Lugansk. Conform operatorului local, decizia a fost luată de forţele ruse pentru a asigura capacitatea de apărare şi securitatea în regiunea separatistă.

Administraţia prezidenţială de la Kremlin a reacţionat ieri faţă de proiectul setului de garanţii de securitate publicat în urmă cu două zile de biroul preşedintelui ucrainean, document în care se spune că aliaţii Ucrainei se angajează la sprijin militar şi la investiţii pe mai multe decenii în apărarea ţării, precum şi la susţinerea aspiraţiilor Ucrainei de aderare la NATO.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a spus că Rusia dezavuează acest document, mai ales că ideea aderării Ucrainei la NATO este "principala ameninţare la adresa Rusiei".

"Documentul subliniază încă o dată relevanţa şi necesitatea urgentă de a ne asigura propria noastră securitate şi propriile interese naţionale.

Conducerea Ucrainei trebuie să ia măsuri care să elimine ameninţarea la adresa Rusiei şi ştiu perfect care trebuie să fie acele acţiuni", a spus Dmitri Peskov.

Despre conflictul din Ucraina a vorbit, ieri, şi papa Francisc, care se află în Kazahstan, unde participă la o conferinţă multi-religioasă. Agenţia Reuters relatează că la sfârşitul liturghiei oficiată în faţa a aproximativ 6.000 de membri ai comunităţii catolice din Kazahstan, papa Francisc a întrebat "de câte morţi va mai fi nevoie" în Ucraina, pentru ca actual conflict să înceteze şi cele două părţi să se aşeze la masa dialogului, a negocierilor. Suveranul pontif şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la conflictul armat izbucnit în Caucazul de Sud, între Armenia şi Azerbaidjan.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Macelarii sunt la mare pret. Klaus Barbie, ofiter SS, supranumit "macelarul de la Lyon" a fost angajat de SUA. Pe macelarii de la Bucha nu'i mai angajeaza americanii?

    1. D-LE PROTARU , MULTA SANATATE !!!!!!!!!! UN MIC MESAJ , PENTRU PITIC : DU-TE BAI , DRACU "" !!! TU VORBESTI ??? SA VORBESTI , CAND TI-O CANTA CUCUVEAUA LA CAP !!!!!!!!!! PAI , CE ??? FACI PE PROSTUL , S-AU CHIAR ESTI PROST ?????? S-AU DOAR UN ACTOR PREFACUT ???????? RUSII , CICA , DUPA APRECIERILE TALE , AU FACUT CE-AU FACUT !!!!!!!!!!!! DAR : LA SCARA INFINIT MAI MICA , DECAT CE-ATI FACUT VOI CU POPULATIA RUSOFONA IN ANII 2014 - 2015 IN DONBASS !!!!!!!!!!!! CE MAI URLETE !!!!!!!!! CE MAI TIPETE !!!!!!!!!!!!! CE MAI ZBIERETE !!!!!!!!!!!!!! PE ONOAREA MEA , DE ROMAN SI DE OM !!!!!!!!!!!!! TU , NICI LA SPITALUL DE PSIHIATRIE ''''''' BALACEANCA ''''''', NU MAI AI LOC !!!!!!!! DUPA CE O SA MORI , NICI MACAR IADUL , N-O SA TE PRIMEASCA !!!!!!!!!!!! N-ARE NIMENEA NEVOIE , NICI IN CERUL DE SUS , NICI PE PAMANT , NICI IN IAD , NICI IN ABIS , DE UN DEMENT CARE SA INTARATE LUCRURILE SI PE FIINTELE CARE LOCUIESC ACOLO !!!!!!!!!!!!! CREZI , CA MA PACALESTI PE MINE , ''''''' STATY ''''''' , UN SIMPLU OM , CU POTLOGARIILE TALE MEDIOCRE ???????????? POTI S-O PROSTESTI PE URSULA - NU - STIU - CUM , CARE ARE MAI PUTINA CARTE CA MINE , DRACU ' STIE , CINE A INSTALAT-O ACOLO , DAR E PROASTA DE BUBUIE !!!!!!!!!!!!!!!!! A TUNAT , SI V-A ADUNAT !!!!!!!!!! ZICI CA , V-A NASCUT O MAMA !!!!!!!!!!!!!! A DRACULUI , DE MAMA !!!!!!!!!!!!!!! OARE : A FOST O FIINTA PE 2 PICIOARE , S-AU UNA PE 4 PICIOARE ??????????? EU UNUL , CRED SIGUR CA A AVUT 4 PICIOARE !!!!!!!!!!!!!!!!! SI GRAUNTE IN CAP , IN LOC DE CREIER !!!!!!!!!!!!! VAI , DE CAPUL VOSTRU !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Am auzi că producătorii și regizorii de la Bucha au fost de la MI5. Actorii locali.

    Oare la Izium cine e? 

    1. colegii tai

    VRAJEALA

    UCRAINENII SUNT NISTE PIONI IN MAINILE CRIMINALILOR ADEVARATI 

    Remarc "calitatea" deosebita si educatia "avansata" a celor care au postat aici.

    Nici Soloviov nu este atat de primitiv in gandire, exprimare si atitudine.

    Aveti (mai bine zis aveati) prea multe armament si prea putina educatie. 

    1. Compostella, unde vezi tu simbolul ăsta, cap de mort? Ai imaginatie bolnavă !

      În rest recunosc că și ucrainienii au mari bube-n cap și vom avea probleme cu ei!  

      De pe ActiveNews, vezi că te compostează (e pe mânecă, simbol nu imaginație):

      ,,Ecusonul purtat de Zelenski amintește frapant de simbolul trupelor SS: Totenkopfverbande, care se ocupau, între altele, de paza lagărelor morții. 

      Acest detaliu nu face decât să dea apă la moară Kremlinului, care susține că unul dintre principalele scopuri ale „operațiunii speciale” este „denazificarea Ucrainei”. 

      Este greu de crezut că Zelenski a ajuns să poarte jacheta cu cap de mort dintr-o greșeală de protocol a Kievului. Mai degrabă, este vorba de un gest asumat. 

      O amenințare directă la adresa Rusiei, dar și o sfidare care demonstrează că nici măcar teme, altădată sensibile extreme de sensibile pentru Occident, precum Nazismul și Fascismul, nu pot submina sprijinul acordat regimului de la Kiev. 

      Simbolurile naziste pe care le poartă trupele și soldații ucraineni au constituit subiecte de presă o scurtă perioadă de timp. Până când au dispărut cu totul, semn că se dorește cu orice preț ascunderea de opinia publică a acestor detalii jenante." 

      " amintește frapant " nu înseamnă identic!

      Doar dacă vrei tu ! Evident că în istoria lor au existat apropieri de germani, au existat svastici dar nu acum ! Și nu si-ar permite!  

      Isi permit,nu-si permit dar agita spiritele de parca Putin nu este suficient de turbat trebuie sa-i mai dea si cu tamaie pe la nas!

    Acest masacru, este asemator cu cel de la Auschvitz-

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb