VOLODIMIR ZELENSKI: "Războiul continuă şi fiecare trebuie să avem grijă de apărarea noastră, în fiecare zi"

G.D.
Internaţional / 22 mai 2022

"Războiul continuă şi fiecare trebuie să avem grijă de apărarea noastră, în fiecare zi"

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, ieri seară, în mesajul adresat naţiunii, că fiecare ucrainean trebuie să fie foarte grijuliu, subliniind că războiul este departe de a fi încheiat, transmite News.ro.

"Situaţia militară nu s-a schimbat semnificativ astăzi. Dar a fost foarte greu. Dar faptul că putem spune acest lucru în a 87-a zi a unui război pe scară largă împotriva Rusiei este o veste bună. Rusia şi-a trimis aproape toate resursele pentru a ne distruge. În regiunile ruseşti, se spune deschis că aşa-numita lor "operaţie specială" este cauza recesiunii economice - în special, în industrii precum construcţiile şi multe altele. Şi, de asemenea, motivul sărăcirii oamenilor, care poate fi chiar mai mare decât în anii 1990. Creşterea preţurilor, devalorizarea veniturilor, distrugerea întregului potenţial economic care a fost creat în Rusia începând cu anii 2000 - toate acestea nu-i opresc încă pe invadatori. Dar costurile colosale ale războiului încă nu îi ajută. Şi nu va ajuta.

Situaţia din Donbas este extrem de dificilă. Ca şi în zilele precedente, armata rusă încearcă să atace Sloviansk şi Severodoneţk.

Forţele armate ale Ucrainei descurajează această ofensivă. Fiecare zi pe care apărătorii noştri o iau din aceste planuri ofensive ale Rusiei, perturbându-le, este o contribuţie concretă la apropierea zilei principale. Ziua dorită pe care o aşteptăm cu nerăbdare şi pentru care luptăm. Ziua Victoriei.

Şi nicio lovitură rusească - nici cu rachete în regiunea Rivne, nici cu artilerie în regiunea Harkov sau Sumî, nici cu toate armele posibile în Donbas - nu va da Rusiei vreun rezultat.

Poate cineva din oraşe crede că se poate uita de război. Şi devin fără griji. Sau chiar neglijent. Nu este aşa. În fiecare zi mor ucraineni pentru independenţa noastră. În fiecare zi!

Şi fiecare dintre noi trebuie să avem grijă de apărarea noastră în fiecare zi. Cu tot ce pot. În ce fel pot", a spus Zelenski.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Zelenscki esti un descreierat nebun... Iti omori poporul...

    1. DIN PARTEA LUI , RAZBOIUL POATE SA DUREZE SI 600 DE ANI , DE ACUM INAINTE ........ ATATA TIMP CAT EL SI FAMILIA LUI , SANT NE-ATINSI NU-I PASA ......... AI E USOR SA VORBEASCA SEARA , DE UNA SI DE ALTA ........ DAR , CICA E '''''' PRESEDINTE '''''' !!! UN PRESEDINTE DE TARA , TREBUIE SA STIE CA SA FIE SI FLEXIBIL , BUN DIPLOMAT , BUN NEGOCIATOR , NU UN TURBAT-FANATIC !!! EL , ASTA VREA CA '''''' NEGOCIERI '''''': RUSII SA PARASEASCA IMEDIAT , SI CU COADA INTRE PICIOARE SI ULTIMUL CENTIMETRU DE PAMANT UCRAINIAN , SA LE DEA CRIMEEA IN GENUNCHI SI PE TAVA , SI UCRAINA , IN SCHIMB , '''''' SA SE MAI GANDEASCA ''''''' DACA RAMANE NEUTRA , FATA DE '''''' INTRAREA IN UE SI IN NATO '''''' !!! AUZITI ??? PAI , ASTA INSEAMNA LA EL , '''''' NEGOCIERI ''''''' ??? ASTA E TOT CE POATE EL , CA PRESEDINTE DE TARA ??? RUSII , SA DEA TOTUL , SI EL '''''' SA SE MAI GANDEASCA ''''''' ??? PAI , S-A INTALNIT ISTETUL CU DOBITOCII ??? CINE E DE ACORD CU ASEMENEA CONDITII ???

    Înțeleg care-i obiectivul americanilor: să lupte până la ultimul ucrainean pentru slăbirea Rusiei.

    Nu înțeleg care-i obiectivul lui Zelenski? Să-și anihileze poporul? Realist, pe zi ce trece, rușii înaintează (cu greu, dar înaintează) și ocupă mai mult teritoriu. Crede cineva că rușii vor da înapoi zone pe care deja le-au ocupat? Dacă Zelenski ar fi acceptat cerințele rușilor în zilele următoare invaziei, așa cum i-a sugerat Premierul israelian Bennet, ar fi pierdut doar Donbass-ul. N-a acceptat, așa că rușii, pe lângă Donbass, le-au ras ucrainienilor toată ieșirea la Marea Azov ocupând tot sud-estul Ucrainei. Ce așteaptă Zelenski? Ca rușii ajungă la Nipru sau să ocupe și Mikolaiv și Odesa? 

    1. Te-au dezinformat, planurile rusilor erau pentru toata Ucraina asa ca, comparand ofertele, ucrainienii nu au ce pierde, poate doar o relocare gratis in Siberia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb