VOLODIMIR ZELENSKI:  "România ştie ce este demnitatea şi va fi cu noi în momentul crucial"

G.B
Internaţional / 25 martie 2022

Volodimir Zelenski (Sursa foto: Twitter/Володимир 3еленський- https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1506210726700105731/photo/1)

Volodimir Zelenski (Sursa foto: Twitter/Володимир 3еленський- https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1506210726700105731/photo/1)

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a avut ieri o intervenţie prin legătură video în faţa liderilor statelor UE reuniţi la summit-ul la Bruxelles, unde el a evaluat prin scurte descrieri fiecare dintre aceste ţări, inclusiv ţara noastră, în funcţie de modul în care sprijină Ucraina în faţa invaziei ruse, potrivit Digi24.

Zelenski a acordat o atenţie specială Ungariei conduse de Viktor Orban, faţă de care a venit cu o pledoarie încercând să-l convingă să susţină oprirea importurilor energetice din Rusia şi să autorizeze tranzitul armelor occidentale destinate Ucrainei.

Luând cele 27 de ţări ale UE la rând, când a ajuns la Ungaria preşedintele ucrainean a spus, adresându-se lui Orban: ''Vreau să mă opresc aici şi să fiu onest. Odată pentru totdeauna. Trebuie să te hotărăşti cu cine eşti (...) Ai îndoieli dacă să impui sancţiuni sau nu? Ai îndoieli dacă să laşi armele să treacă sau nu? Ai îndoieli dacă să faci comerţ cu Rusia sau nu? Nu mai este timp pentru îndoieli. Trebuie să te decizi acum. Credem în tine. Avem nevoie de sprijinul tău. Credem în oamenii tăi''.

În mesajul său pentru Orban, Zelenski a elogiat frumuseţea capitalei Budapesta, dar a încercat de asemenea să-l sensibilizeze pe premierul ungar evocând tragedia Mariupolului, oraşul ucrainean de la Marea Azov asediat de trupele ruse, scrie Agerpres. Purtătorul de cuvânt al lui Orban a răspuns ulterior cererilor lui Zelenski, reafirmând, potrivit MTI, că Ungaria doreşte să rămână în afara acestui război, nu va permite ca transporturi de arme să-i tranziteze teritoriul şi nici nu va trimite arme Ucrainei.

În discursul susţinut în faşa liderilor europeni Zelenski a formulat critici şi la adresa blocului comunitar în ansamblu, considerând că sancţiunile impuse Rusiei au venit ''puţin cam târziu'', dar la final a asigurat că Ucraina ''crede în Uniunea Europeană'', la care doreşte să adere cât mai repede.

În pofida acestor critici, el a evaluat în general favorabil poziţiile individuale ale statelor membre, cu excepţia Ungariei şi cu alte câteva aprecieri mai rezervate, mai ales faţă de Germania:

''Lituania este cu noi''

''Letonia este cu noi''

''Estonia este cu noi''

''Polonia este cu noi''

''Franţa - Emmanuel, cred într-adevăr că este cu noi''

''Slovenia este cu noi''

''Slovacia este cu noi''

''Republica Cehă este cu noi''

''România ştie ce este demnitatea şi va fi cu noi în momentul crucial''

''Bulgaria este cu noi''

''Grecia, cred, este cu noi''

''Germania ... puţin cam târziu. Credem că şi Germania va fi cu noi în momentul crucial''

''Portugalia, în fine, aproape...''

''Croaţia este cu noi''

''Suedia, galbenul şi albastrul (culorile drapelului suedez, aceleaşi cu ale celui ucrainean n.red) trebuie să fie mereu împreună''

''Finlanda, ştiu că este cu noi''

''Olanda este cu raţiunea, aşa că vom găsi puncte în comun''

''Malta, cred că o vom convinge''

''Danemarca, cred că o vom convinge''

''Luxemburg, ne înţelegem între noi''

''Cipru, cred cu adevărat că este cu noi''

''Italia, mulţumim pentru sprijinul tău''

''Spania, vom găsi puncte în comun''

''Belgia, vom găsi argumente''

''Austria, alături de ucraineni, este o oportunitate pentru tine''

''Irlanda, în fine, aproape...''

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. Nu am citit pana acum pe nicaieri ca actorul grăbit Zelenski acum da si calificative tarilor.

    Pe lângă faptul ca i-a urecheat pe toți pe unde s-a adresat în direct (parlamentelor german, francez , americanilor etcetera.) ca nu se implica direct în Ucraina (adică război Nato Rusia), acum se comporta ca o agenție de rating:) 

    NATO s-a pronuntat clar ca nu va interveni direct in Ucraina si totusi nimeni nu îi spune nimic starletei ca sa îl mai potolească.  

    Toți se prosterneaza în fata lui. 

    Nu este nici Mesia și nici președintele planetei. 

    Nu inca:) 

    Lumea înțelege tragedia care se petrece in Ucraina si este alaturi de ea, dar asta nu trebuie sa ne facă sa aplaudam ca boii și ieșiri la rampa teatrale si lacrimogene.

    1. asa este. zelenski are impresia ca joaca un rol aici si vorbeste ca intr-o piesa de teatru. pana acum a mers, doar sa nu apara prea multi dornici sa ii arate diferenta dintre.fictiune si realitate.

      Asa este, voi astia mujicii sunteti obisnuiti sa aplaudati la comanda "operatiuni militare speciale":-)

      Ai bagat placa. Esti un singur amarat sau sunteti mai multi? Aveti vreun comandament special de bolborositi toti la fel?

      Treci pe Facebook si cere-i lui Zele un bis. 

      Trolache, ai reusit sa citesti ce a spus despre Romania? Ia-o usor, pe litere. 

      'România ştie ce este demnitatea şi va fi cu noi în momentul crucial'' 

      Intelegi la ce s-a referit Zele cand a zis moment crucial? Adica intrarea in razboi. Invitatie speciala pentru noi.  

      Panimaiu? Understand? Capisci? 

      Vede-te-as la Stiri in Linia intai:))) 

      +1 !

      Bravo!  

      Pentru mujici analfabeti ca tine: "If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor..." - Desmond Tutu

      Vezi cetatene ca poti sa te exprimi "citet" si sa te opresti din bolboroseala?

      Minus chestia cu mujicii, asta ca sa nu fii mojic, adica badaran. 

      Observa sensul pe care l-a dat limba romana acestui cuvant. 

      Sa nu fii neutru pe front:))

      Dar roaga-i intai pe veterani sa te invete ce e aia o arma. Ca esti pifan, fac pariu ca nu ai facut armata si o sa te "faca" "mujicii" :)) Bafta. 

      Ai bagat placa. Esti un singur amarat sau sunteti mai multi? Aveti vreun comandament special de bolborositi toti la fel?

      Noi stim sigur ca aveti un comandament. Nu este special (acest cuvant te da de gol ca esti rusnac, stii tu, operatiuni speciale) ci doar unul prost. 

      Aceeasi placa. Sunteti neutri obiectivi, dar nu vedeti decat vina occidentalilor 

      Parca nu mai aveti aceeasi determinare. Ce s-a intamplat? S-a schimbat conducerea (speciala)a voastra? Sunteti mai putini? Rublele sunt mai putine? 

      Glumesc, stiu ca v-ati dat seama ca ati pierdut. Peste o luna nu o sa va mai plateasca.

      Nasol! 

      Mă amuzi teribil. D-aia te și suport.

      Ai ajuns deja pe front? Ai internet și acolo? 

      Ai învățat sa tragi cu arma? Aia care ai luat-o de la Mamaia:)). 

      Vezi sa nu cumva sa-ți impusti din greșeală coșurile de pe fata. Ar fi păcat de ele. 

      Sunt mândria ta de războinic. Puberule!

      Glumesc. Vezi sa te întorci cu bine și inapoiaza-î militarului ăluia din Mamaia arma, ca a luat numai bocanci în gura din cauza ta. 

    draga Zelensky ,

    Poporul roman ajuta umanitar poporul ucrainean.  

    Insa militar Romania nu se va lasa implicata in acest conflict - noua ne pare rau de ce se intampla, nu ne bucuram pentru raul vostru pentru ca stim ce inseamna un conflict militar cu Rusia (am trait-o in istorie si nu am uitat).  

    O sa am rugamintea sa apreciati in Ucraina marea inima calda a romanilor fata de ucrainieni - asta in conditiile in care toti romanii isi cunosc foarte bine istoria nationala si cunosc teritoriile romanesti administrate de Ucraina. Si in conditiile in care limba romana a fost prigonita si scolile romanesti inchise in Ucraina. Si in conditiile in care romanii din zona Cernauti (si nu numai) au fost aruncati in prima linie a frontului in razboiul din 2014 din Crimeea (o forma mascata de genocid etnic).  

    SI CU TOATE ASTEA , TRECAND PESTE TOATE, romanii sunt atat de divini incat au intins o mana de ajutor pentru iubitele, mamele, bunicile si copiii vostri ! Si au facut-o cu cea mai mare si adanca sinceritate donand bani, haine, mancare si un acoperis cald celor aflati la nevoie!  

    Atat de speciali sunt romanii in lume, Zelensky!  

    Tine minte ca in aceleasi conditii (limba interzisa, cultura interzisa, scoli interzise, etc) rusii va ataca militar si ungurii viseaza la Transcarpatia si la televiziunea nationala poloneza ieri erau agitate harti cu reimpartirea teritoriala a Ucrainei.  

    Zelensky, ia-ti un minut si mediteaza la cat de divini sunt romanii !  

    Noi nu vrem pamant de la voi, noi va ajutam familiile si mangaiem la greu oamenii de la voi, noi ne ingrijim de copiii vostri!  

    Dar nu ne trageti in razboiul urat impotriva rusilor!  

    Nu merita asa ceva niste oameni divini si buni !  

    Iti tinem pumnii si avem grija de ai vostri !  

    1. draga Zelensky,

       

      inca o vorba de la mine: sterge te rog de pe site-ul presedintiei Ucrainei afirmatia ta cu "romanii care au cucerit Bucovina" - cred ca e intr-un discurs de-al tau de acum 1-2-3 ani...  

      E sfidatoare si deranjanta pentru poporul meu care a decis sa va ajute neamul. Si asta cu toate ca de Ziua Unitatii Nationale a Ucrainei (scuze daca ma insel) ai amintit toate etniile posibile din Ucraina, uitand exact pe romani - care reprezinta a 2-a sau a 3-a cea mai numeroasa etnie!  

      SI NOI TOT TE-AM AJUTAT, MA! 

      ATAT DE DIVINI SUNT ROMANII !

      ...dar in razboiul cu rusii nu vom fi trasi, imi pare rau!  

      Sunt etnic ungur, imi stiu locul, si nu vreau sa insel pa nimeni, dar de ce nu este un singur politician roman, sa adreseze aceste adevaruri ?!

      Nu esti etnic ungur, esti prietenul meu roman Ferencz, de etnie maghiara ! :)

       

      Si te rog sa nu iti stii locul , ci sa ti-l gasesti conform firii tale, alaturi de toti ceilalti romani ca si tine - prin ce stii, prin cum te dezvolti, prin ce inveti, prin ce muncesti.  

      Cine vrea sa te simti minoritar (ostracizat, pus la locul tau, stiindu-ti locul) e de fapt in interior un om deosebit de slab care isi proiecteaza in afara propriile slabiciuni - asupra altora.  

       

      Politicienii romani nu zic aceste lucruri pentru ca nu sunt autonomi.  

      Nu au puterea sa ia pozitii libere. Dar vor veni si politicieni mai buni.  

       

      Dar e ok... Romania e o tara deosebit de alunecoasa... cand zici ca e mai slaba atunci se arata mai puternica (si invers)... in astrologia orientala ar fi considerata o tara-sarpe (nu e locul si nici momentul sa dezvolt subiectul... dar poti cauta mai multe pe net).  

      E o tara a aparentelor magice, nu a certitudinilor frontale, materiale, reci. Face parte din farmecul ei :) ...  

      Conteaza ca o sa fie totul ok, finalmente.  

      In sfarsit ai aratat cum iti faci tu profetiile! Desi era clar ca proorocesti anti-crestin, abia acum, cand te credeai tare pe pozitie, ai marturisit ca te ocupi cu globul de cristal.

      Hai, nu te mai impauna prosteste, tine-ti lectiile cu energiile pentru membrii familiei tale! 

      Zelenski stie ce face si o face cu eroism.

      Nu are nevoie de Mama Omida. 

      :)

      ariile mele de interes sunt extrem de diverse si tin de dinamica culturii mele generale. 

      ma intereseaza toate ariile in masura in care am o abrodare a cunoasterii de tip "supermarket de idei".  

      Sunt un crestin-ortodox, dar niciodata nu o sa fiu o persoana dogmatica si cu atat mai putin NICIODATA NU VOI FI UN BIGOT!  

      p.s. tocmai datorita ariilor de interes extrem de diverse , atunci cand pui in aceeasi oala si matematica si istoria si filosofia si disciplinele oculte si religiile si statistica si fizica cuantica ... poate sa iasa ceva deosebit de interesant.  

      nu-i asa ca nu ma intelegi?  

      Zelenski sa faca ce face pe spinarea sa ,nu pe a altuia!De fapt e prost cine da,nu cine cere.Noi ca popor nu avem nimic de comentat in legatura cu ajutorarea ucrainenilor,pana la arme.Zelenski stie ca nu-i putem ajuta cu arme decat simbolic dar vrea sa ne bage pe teava .Vinovati sunt politicienii nostri care contrar vointei poporului dau din coada pentru a le face pe plac stapanilor de la vest.Probabil tu esti un slugoi al acestora de te tot ambalezi pe aici.Tot ce este impotriva intereselor tarii noastre se cheama tradare.Daca tot il admiri pe Zelenski,de ce nu-l intrebi cum sta treaba cu tradarea de tara?

      Viktor Orban,tu esti?

      Doar atat poti?Ce sa te astepti de la slugile slugilor tradatoare de tara si de neam!

      Nu va mai putinitzi pe domnia voastra. Ortodoxia nu e intelegere (ratiune). E simtire (traire).

      Matematica, filosofie, ocultism, fizica cuantica, bla-bla. Ghiveciul calugaresc e mai sanatos decit ce rumegi matale. Pentru ambele trupuri: mundan si astral.

      Da' esti simpatic. Petrache Lupu. Trebuie sa-ti gasim un Carol al-III-lea. Turma ti-ai gasi si singur.  

      Ai dreptate.

      Saracu'! 

      pana una alta cam sunt pe felie cu ce zic despre viitor... indiferent ce zice unul sau altul...

      unii aduc informatie efectiva si au actiuni de impact... altii stau pe margine si trolleaza, arunca cu pietricele... diferenta e vizibila.  

      S-a văzut ce informații aduci.

      fii mai atent ce scrii ca zelensky mi-a spus ca te citeste.

    Ucraina plateste un pret imens pt coruptia endemica la toate nivelurile: nu a fost admisa in NATO si nici in UE. Plus nerespectarea unor drepturi legitime ale minoritatilor. Zelensky e ok, nu e neaparat vina lui ca e presedinte de 2ani, dar asta ar trebui sa fie preocuparea lui dupa razboi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb