VOLODIMIR ZELENSKI:  "Rusia pierde lupta pentru comunitatea internaţională"

F.D.
Internaţional / 2 octombrie 2022

"Rusia pierde lupta pentru comunitatea internaţională"

Preşedintedle Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă în mesajul către popor că Rusia pierde lupta pentru comunitatea internaţională, iar lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale. El anunţă că în cursul acestei săptămâni, au fost mai multe steaguri ucrainene în Donbas şi vor fi şi mai multe. Zelenski a mulţumit preşedintelui Biden şi Congresului SUA pentru că au oferit un sprijin suplimentar de peste 12 miliarde de dolari Ucrainei, conform News.ro.

Preşedintele Ucrainei afirmă în mesaj că se încheie încă o săptămână din războiul pentru independenţă, "săptămâna pe care inamicul a vrut neapărat să ne-o facă deosebit de grea, dar a făcut-o cu adevărat grea, pentru el însuşi, pentru Rusia însăşi.

"Astăzi, şi mai multe voci din lume s-au alăturat pentru a condamna pseudo-referendumurile şi încercarea Rusiei de a anexa teritoriul nostru - teritoriul Ucrainei. Sunt recunoscător pentru fiecare astfel de voce. Ca urmare, avem deja zeci de declaraţii care susţin în mod clar Ucraina şi dreptul internaţional şi condamnă Rusia pentru acest nou pas agresiv", spune Zelenski.

El se referă la declaraţia secretarului general al ONU, Antonio Guterres. "Acesta a spus fără menajamente că Rusia încalcă obiectivele şi principiile ONU, Carta ONU şi că pseudo-referendumurile şi tentativa de anexare nu vor avea nicio forţă juridică. Când astfel de cuvinte sunt auzite la cel mai înalt nivel în cadrul ONU, toată lumea din lume înţelege totul. Iar Rusia nu are un astfel de drept de veto care să poată opri sau anula această înţelegere a lumii".

Potrivit preşedintelui ucrainean, "Rusia pierde lupta pentru comunitatea internaţională. Lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale, anexări criminale şi arbitrar total în locul dreptului internaţional".

"Principalul lucru este rezistenţa noastră împreună cu voi, protecţia noastră împreună cu voi, mişcarea noastră împreună cu voi spre eliberarea întregului teritoriu ucrainean", mai spune el.

Zelenski arată că "Rusia a pus în scenă o farsă în Donba, o farsă absolută, pe care a vrut să o prezinte drept un presupus referendum".

"Au reprezentat ceva acolo, au dus mitraliere în jurul caselor, au purtat bucăţi de hârtie, propagandiştii au filmat toate acestea în partea din Donbas pe care o controlau. Şi acum un steag ucrainean se află acolo. În cursul acestei săptămâni, au fost mai multe steaguri ucrainene în Donbas. Vor fi şi mai multe peste o săptămână", spune Zelenski.

El continuă: "Ce este atunci un pseudo-referendum? Există două regiuni din Doneţk? Două sate din Yampil, regiunea Doneţk? Există două sate din Torske? Mişcarea ucraineană va continua. Steagul ucrainean se află deja în Lyman, regiunea Doneţk. Acolo încă se mai poartă lupte. Dar nu există nicio urmă de pseudo-referendum acolo. Este logic pentru Ucraina. Iar pentru inamic, vor fi din ce în ce mai multe astfel de "nepotriviri".

Volodimir Zelenski afirmă că "acesta este primul clopoţel care ar trebui să se audă la toate nivelurile guvernului rus".

"Până când nu veţi rezolva cu toţii problema cu cel care a început totul, care a pornit acest război fără sens pentru Rusia împotriva Ucrainei, veţi fi ucişi unul câte unul, făcând ţapi ispăşitori, pentru a nu admite că acest război este o greşeală istorică pentru Rusia. Ucraina se va întoarce pe cont propriu. Atât în est, cât şi în sud. Şi ceea ce au încercat să anexeze acum, şi Crimeea, care se numeşte anexată din 2014. Steagul nostru va fi peste tot. Vor fi pedepsiţi cei care au comis această crimă de agresiune împotriva statului nostru independent", spune Zelenski.

Liderul ucrainean mai afirmă că , după ce în urmă cu 76 de ani Tribunalul de la Nurnberg şi-a încheiat activitatea, "un alt tribunal va avea loc în mod inevitabil, care va pune capăt carierelor tuturor celor responsabili de această "operaţiune specială" rusă împotriva sistemului internaţional, care a început în 2014 şi a devenit la scară largă la 24 februarie, şi care se va încheia datorită eroismului poporului nostru".

"Astăzi, încă nu ştim în ce zi se va întâmpla acest lucru. Dar ştim că ziua victoriei noastre va veni. Va fi cu siguranţă. Iar după ea va fi ziua judecăţii pentru rusalişti. Va fi cu siguranţă. Le mulţumesc tuturor celor care aduc acest moment mai aproape. Cine se apropie zilnic de el. Mulţumesc tuturor celor care luptă şi muncesc pentru victoria noastră! Mulţumesc tuturor celor care ne ajută! Mulţumesc preşedintelui Biden şi Congresului SUA pentru că au oferit un sprijin suplimentar de peste 12 miliarde de dolari. Aceasta va consolida cu siguranţă libertatea noastră comună", mai afirmă Zelenski în mesajul către popor.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Incet dar sigur rusii pleaca acasa si vor plati despagubiri de razboi pana la a treia generatie.

    Derusificarea criminala incercata de regimul banderist criminal inca din 2014 este stiuta de ONU si confirmata chiar de birourile ONU. Peste 10 000 de civili rusi au fost omorati de bombardamentele asupra locuintelor lor de catre Armata Fortelor Ucrainei criminale. Si peste 2 milioane s-au refugiat in Rusia.

    Acesta problema a regimului criminal din Ucraina a fost subventionata si incurajata de NATO si SUA, si din pacate tolerata de puterile europene (Franta si Germania). Acestea sunt fapte incontestabile stiute de intreaga planeta.

    Acum, provinciile rusofone, macelarite peste 8 ani de criminalii ucrainieni, se vor afla sub protectia unei armate redutabile. ONU si Consiliul de Securitate au permis macelarirea civililor desi in cazul Kosovo au dispus separarea teritoriului de sub control sarb. Acelasi lucru se petrece si acum, dar fara acceptul imperialismului american. 

    1. Desigur, la o actiune idioata este normal sa se respunda cu o idiotenie si mai mare. Cam asta e linia logica, nu-i asa?

      In aceste regiuni rusofone se duc lupte si mor civili nevinovati.Cine ataca convoaiele de masini cu civili?Cine a atacat teatrul din Mariupol?Cine a propus sa se foloseasca arme nucleare in aceste regiuni?Asa isi apara Putin populatia rusofona?Mereu ai acelasi text.Ai fost tu acolo sa-i numeri pe oamenii omorati de ucraineni in 2014?Ii protejeaza rusii pe naiba,le-au distrus locuintele,ii omoara ,au facut un simulacru de referendum,sunt niste hoti si niste criminali!

      Fara sa- i iau apararea lui Putin, daca se stia din 2014 ce fac ucrainienii cu populatia rusofona din acele zone, de ce NIMENI nu a luat atitudine la acele actiuni? Nimeni in afara de rusi nu au protestat ceea ce este foarte grav si inclin sa cred ca nici americanii, care sunt sigur ca stiau de asta , aveau ceva interese cu Ucraina! Si ne mai miram atunci de actiunile rusilor acum....

      Pentru 2.3, intrebarile sunt legitime, poate ca asta nu este reflectat deloc in presa. Consiliul de Securitate al ONU a dat in 2015 rezolutia 2202 care este obligatorie pentru ducerea la indeplinire.

      "February 17, 2015 - By resolution 2202 (2015), the Council called on all parties to fully implement the “Package of Measures for the Implementation of the Minsk Agreements”, adopted on 12 February 2015 in Minsk, Belarus." 

       

      Ucraina nu a implementat nimic. Iata partea politica a acordurilor de la Minsk descrise de americani, de pe Chathamhouse: 

       

      "Four other sections address political matters: 

      Article 4: elections in Donbas. The day after the pullback of heavy weaponry fr om the contact line, a dialogue on local elections will start in accordance with Ukrainian law and the temporary law on special status adopted in September 2014. No later than 30 days after the signing of the Minsk-2 agreement (i.e. by 14 March), Ukraine’s parliament will adopt a resolution defining the area in which the temporary law on special status will apply (to be based on the delineation line in the memorandum of 19 September 2014). 

      Article 9: the process of re-establishing ‘full control’ over the Ukraine/Russia border by the Ukrainian authorities. There is now no reference to Poroshenko’s buffer zone or an OSCE-monitored security zone. Instead, the process of returning the border to Ukraine’s control begins the day after local elections have been held and concludes ‘after’ the ‘comprehensive political settlement’ (i.e. local elections plus constitutional reform providing for decentralization) due by the end of 2015 – but ‘on condition’ that article 11 (next bullet) has been implemented ‘in consultation with and upon agreement by’ the DNR/LNR.52 

      Article 11: constitutional reform. A new Ukrainian constitution will enter into force by the end of 2015. Its ‘key element’ will be ‘decentralization’, which will take account of the ‘peculiarities’ of occupied Donbas, as agreed with the DNR/LNR representatives. Ukraine will also adopt ‘permanent legislation’ on special status before the end of 2015. This law will include: an amnesty; ‘the right of linguistic self-determination’; the involvement of the local authorities in the appointment of prosecutors and courts; agreements between Ukraine’s central authorities and the local authorities covering ‘economic, social and cultural development’; state support for the socio-economic development of Donetsk and Luhansk oblasts; assistance fr om the central authorities to support ‘transnational cooperation’ between the occupied regions and regions of the Russian Federation; rights for local parliaments to create ‘people’s militia units’; and no early termination of the powers of local parliaments and elected officials.

      Article 12: elections in Donbas. Election-related questions will be dealt with on the basis of the temporary law on special status adopted in September 2014 and agreed with the DNR/LNR. Elections will be held in accordance with the relevant standards of the OSCE’s Office for Democratic Institutions and Human Rights (ODIHR)." 

      Am vazut cum se fac referendumurile si alegerile in mujicia... Cu soldati inarmati la usa si daca vrei sa protestezi te ridica de pe strada:-)...deci voi vreti sa aveti militie locala in Donbas, deci o forta paramilitara diferita de structurile statului Ucrainian, dar cand altii vor sa protesteze sunt arestati:-)

      D-LE DE LA nr 2.2. : INTREBAREA ASTA , MI-AI PUS-O SI MIE : '''''' AI FOST TU , ACOLO , CA SA-I NUMERI ?????? AICI , E VORBA IN PRIMUL RAND , CHIAR DE CIFRELE PE CARE LE-AU DAT UCRAINIENII , PITICUL , SI TOATE TELEVIZIUNILE LOR DE STAT !!!!!!!!!!!!!! EI , RECUNOSC CU SENINATATE , CA PANA LA INCEPUTUL ACESTUI AN , IN CONFLICTUL DIN REGIUNEA DONBASS , DIN 2014 , INCOACE , AU FOST OMORATI CEL PUTIN 14.000 DE OAMENI , AFARA DE CEI CARE AU FOST RANITI , NU STIE NIMENEA CATI AU FOST DOAR RANITI , DAR CINSTITII UCRAINIENI SPUN CU SUBIECT SI PREDICAT CA , DINTRE CEI MORTI , INTRE 10.000 SI 12.000 , AU FOST CIVILI ''''''' RUSOFONI ''''''', CUM AI NUMESC EI , CU DEZGUST , S-AU ''''''' BANDITI ''''''' !!!!!!!!!!! RESTUL , INTRE 2.000 SI 4.000 , AU FOST ATAT SOLDATI UCRAINIENI , CAT SI LUPTATORI ''''''' SEPARATISTI '''''', ADICA BARBATI LOCALNICI , CARE S-AU ORGANIZAT IN UNITATI DE LUPTA , SI AU TRECUT LA CONTRA - ATAC , IMPOTRIVA KIEVENILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ACUM , PRICEPI ???????????? DECI : INCA O DATA , SPECIAL PENTRU TINE , ORTODOX DE LA nr 2.2. !!!!!!!!! CHIAR TELEVIZIUNILE UCRAINIENE DE STAT , AU SPUS CU MANDRIE ACESTE LUCRURI , NU EU , NU ALA S-AU ALA , S-AU ALALALTUL !!!!!!!!!!!!!! CI EI , CU GURICICA LOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CE INSEAMNA CIVILI ?????????? FEMEI , FETITE , BAIETI MINORI , BATRANI , SI CARE MAI SANT PE ACOLO !!!!!!!!!!!!!!!! CE NAIBII , AI 4 CLASE ?????????? STIU CA , AI URASTI PE RUSI , SE VEDE DIN CE ZICI , NICI EU NU-I IUBESC DAR , NU DAI NAVALA PESTE O REGIUNE INTREAGA , UCIZI , INCENDIEZI , TRECI CU TANCURILE PESTE CASELE OAMENILOR , SI DUPA AIA TIPI LA OCCIDENT , CA TOT TU ESTI VICTIMA !!!!!!!!!!!!!!! ASTA , INAINTE DE FEBRUARIE 2022 !!!!!!!!!!!!!!! SA STII !!!!!!!!!! SINCER !!!!!!!!!!!!! UCRAINA , CHIAR AVEA NEVOIE DE O LECTIE DE DISTRUGERI , DUPA CEEA CE AU FACUT IN 2014 - 2015 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIMENI IN AMERICA S-AU IN OCCIDENT , NU A LUAT VREO POZITIE DE PROTEST , ATUNCEA !!!!!!!!!!!! DA-I DRACULUI , CA RUSOFONII , NU SANT OAMENI !!!!!!!!!!!!!!!! SANT OZN - nisti !!!!!!!!!!!!!! ACUMA , UITE-I CUM URLA SI CUM ZBIARA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Sunt sigur ca te referi la referendumul din Catalonia unde politia si armata a venit cu mitralierele si au zdrobit capetele catalonilor chiar in sectia de vot.

      Presa din Europa a scris pe larg despre subiectul sangerosului referendum intrerupt de armata spaniola. 

      In provinciile rusofone, Rusia a protejat dreptul oamenilor de a vota, asa cum armata spaniola a oprit oamenii din exprimarea celui mai fundamental drept. Votul. Multumim pentru eurocratie si dictatura bruxeleza.

      Slabuti spaniolii, mai au de invatat de la rusi.

      Cum spunea chiar președintele din 2014 2015,rusii sunt sobolani care trebuie sa trăiască în subsoluri,bătrânii fără drept de pensii iar copiii nu au dreptul la scoala,dacă astia sunt minunatii ucrainieni ar trebui sa ne ingrijoram,oare romanii noștri din ucraina cum au fost tratați

      Acum s-a facut dreptate, toti cei din zonele eliberate si atacate stau in subsoluri si n-a ramas nici o scoala pentru copii dar, nu trebuie sa ne ingrijoram romanii noștri din ucraina inca n-au avut parte de acest tratament minune rusesc

      Ce isteț vreai sa pari

    Nemtii nu au platit ptr.2 bucati de razboi mondial,

    dar au jefuit si comorile nationale pe unde au trecut 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb