VOLODIMIR ZELENSKI: "Sunt sigur că vom implementa proiectul de aderare la NATO"

V.G.
Internaţional / 3 octombrie 2022

"Sunt sigur că vom implementa proiectul de aderare la NATO"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că este convins că Ucraina va implementa proiectul de aderare la NATO, el vorbind şi despre declaraţia comună a liderilor a nouă state, între care şi Klaus Iohannis, relatează News.ro.

"Astăzi avem o declaraţie comună puternică a liderilor din nouă state NATO, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România şi Slovacia. Ei au condamnat acţiunile Rusiei şi, cel mai important, au susţinut aspiraţia noastră de a deveni membru cu drepturi depline NATO. Mergem spre această direcţie. Sunt sigur că vom implementa acest proiect", a afirmat Zelenski în discursul de ieri seară.

El a explicat şi în ce a constat vizita soţiei sale Olena în Turcia, împreună cu o delegaţie de oficiali ucraineni.

"S-au întâmplat lucruri importante astăzi (n.r. - duminică) în Turcia, în timpul vizitei Primei Doamne a Ucrainei, a şefului administraţiei prezidenţiale şi altor reprezentanţi ai noştri. În prezenţa Olenei, prima corvetă dintre cele care se vor construi pentru ţara noastră de către Turcia a fost lansată. Este corveta Hetman Ivan Mazepa. Construirea corvetei a început în 2021. (...) Nu există motive pentru ca proiectul nostru de a construi o nouă flotă pentru Ucraina să eşueze. Vom implementa toate planurile. Scopul nostru este să creăm o bază în toată regula pentru construirea şi mentenanţa navelor în Ucraina. Andrii Iermak şi delegaţia ucraineană au vizitat facilităţile companiei Baykar, care produce în special cunoscutele drone Bayraktar pentru noi. (...) Această reuniune nu este însă simbolică, ci una practică. Ne pregătim să creăm un centru de pregătire şi o fabrică a companiei Baykar în Ucraina, precum şi să fabricăm împreună motoare de aparate de zbor. Cu siguranţă vom implementa aceste proiecte", a afirmat Zelenski.

"Ucraina a fost şi va fi mereu unul dintre centrele europene pentru industria militară şi de aviaţie. Şi sunt mândru că pot spune aceste cuvinte absolut justificat, în baza rezultatelor celei de-a 221-a zi a războiului Rusiei împotriva ţării noastre", a adăugat Zelenski.

"A fost şi o întâlnire între primele doamne ale Ucrainei şi Turciei - şi le mulţumesc preşedintelui Erdogan şi soţiei sale Emine pentru susţinerea continuă eforturilor nostre de readucere a păcii", a mai spus liderul ucrainean.

Zelenski a menţionat şi că a vorbit din nou, ieri, cu preşedintele francez Emmanuel Macron, între altele despre "pseudo-referendumuri".

"Astăzi am discutat cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Am vorbit în detaliu despre situaţia de pe front, succesele noastre de pe front. Preşedintele Macron a susţinut clar statul nostru şi a condamnat pseudo-referendumurile Rusiei şi tentativa de anexare a teritoriului nostru. S-a discutat şi înăsprirea sancţiunilor pentru Rusia. Am vorbit şi despre situaţia de la centrala nucleară Zaporojie şi despre răpirea directorului general al ZNPP Ihor Muraşov de către ocupanţii ruşi. Aceasta este încă o manifestare pentru care statul terorist trebuie să suporte o pedeapsă mai mare", a explicat el.

"Recent cineva, undeva, a organizat pseudo-referendumuri, iar când drapelul ucrainean revine, nimeni nu îşi mai aminteşte de farsa rusă cu nişte bucăţi de hârtie şi nişte anexări. Evident, cu excepţia celor care veghează pentru respectarea legii în Ucraina. Pentru că toţi cei implicaţi în orice element de agresiune împotriva statului nostru vor da socoteală", a mai spus Zelenski.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nato nu trebuie sa se implice in acest conflict. Aderarea Ucrainei la NATO este o stratagema de a lui Zelinski prin care tari ca Romania, Polonia, Bulgaria, sa fie obligate sa se implice cu trupe in conflict. Se va ajunge atunci ca americanii sa lupte "pana la ultimul roman pentru integritatea Ucrainei"

    1. Poate vom avea sansa sa scapam fara pierderi de vieti omenesti, desi suntem deja implicati si vom plati cu bani grei, ani de zile, zeci de miliarde. Vom aluneca intr'o saracire a populatiei de la o zi la alta.

      Mai bine eram printre ruine asteptand ajutoare umanitare sub bombardamente rusesti. Decat sa tot alunecam in saracie de la o zi la alta mai bine pierdem tot la un bombardament de denazificare si demilitarizare.

      Decat ca Geoana ,ca sa si faca o cariera internationala ,apoi sa revina la preseditia tarii si sa ne inunde cu verbiajul privind 'arhitectura de securitate (nonexistenta' va complota la sediul NATO pt aceasta varianta ! Chiar si daca ,de pe acum romanii incorporabili declara ca vor vota cu picioarele ! Armata romana contemporana nu e testata in lupta reala ,ca sa nu mai spun ca fiecare vede ce se intimpla cu armata Ucrainei . Deci politicienii ucraineni se urca la varful statului pe promisiuni electorale , manevreaza acolo dupa interesele lor si ale aliatilor politici externi si dupa aceea ...nici macar nu mai negociaza o cale ceva spre oprirea razboiului ! Aveti dreptate ,daca Romania va fi atrasa in conflictul acesta ,contrar intereselor nationale elementare , armata romana va fi carne de tun.

      Ai surprins foarte bine situatia.

    Aderarea Ucrainei la NATO,

    egal cu al 3-lea razboi mondial,

    de arme nucleare nici nu mai vorbesc  

    chiar ne am saturat de balivernele actorasului de la hollywood

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb