VOLODIMIR ZELENSKI: ''Ucraina este totuşi pregătită pentru convorbiri cu Rusia''

G.U.
Internaţional / 9 aprilie 2022

Volodimir Zelenski (Sursă foto: Twitter)

Volodimir Zelenski (Sursă foto: Twitter)

Ucraina este ''totuşi pregătită'' să poarte convorbiri cu Rusia, aflate într-un punct mort după descoperirea atrocităţilor din oraşele ucrainene eliberate, a declarat astăzi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite AFP, conform Agerpres.

''Noi suntem pregătiţi să luptăm şi, în paralel, să căutăm căi diplomatice pentru a opri acest război. Pentru moment, avem în vedere un dialog în paralel'', a dat asigurări şeful statului ucrainean într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul austriac Karl Nehammer, aflat în vizită la Kiev şi la Bucea, oraş devenit simbol al atrocităţilor invaziei ruse.

Pe de altă parte, ministrul sănătăţii ucrainean Viktor Liaşko a anunţat sâmbătă că peste 20 de spitale ucrainene au fost ''distruse complet'' în timpul invaziei ruse. De asemenea, peste 300 de spitale şi alte instituţii medicale au fost avariate parţial.

Liaşko a precizat că spitale din oraşe ca Bucea şi Irpin au fost repuse în funcţiune, însă este nevoie de anumite reparaţii la aceste obiective.

La 24 februarie, Rusia a lansat o invazie militară de amploare asupra Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Minciuni. Sper ca ati observat ca Israelul a disparut din peisaj. Acum vreo 3 saptamani premierul din Israel era drumuri, in toata presa, vorbea, negocia, chiar si sambata. Da, premierul din Israel a negociat o pace pana aproape de semnare.

    ..elenski s-a razgandit atunci cand americanii au sarit cu un pachet de ajutor militar de 14 mld de dolari. Au refuzat acordul negociat pana atunci. Israelul s-a rusinat de ofensa facuta de ucrainieni si i-a lasat in pace sa fie macelariti de rusi.

    1. Aiurea, israelienii au realizat ca sunt in aceeasi situatie ca si Ucraina, inconjurati numai de dusmani care vor sa-i stearga de pe suprafata pamantului si cu, care nu se poate negocia...asa incat era absurd sa le ceara ucrainienilor sa taca si sa inghita sa-si piarda tara bucata cu bucata. Sa-si dea israelienii Golanul, si Gaza si apoi sa vina sa le spuna ucrainienilor ca renuntarea la Crimeea si Donbas este defapt o binecuvintare:-)...au realizat si ei ca joaca rolul "avocatului diavolului"

      Dar tu ce natie vei fi atunci cand scrii ca Ucraina e inconjurata doar de dusmani?! Esti roman? Eu sunt roman, dar nu sunt dusmanul lor. Asta nu ma impiedica sa nu vad ca Ucraina n-are niciun vecin prieten pentru ca Ucraina s-a comportat ca si cum n-ar avea nevoie de vecini. Chiar si saltimbancul presedinte al lor nu stie altceva decat sa dea ordine si indicatii tarilor vecine. "Nu mai luati gaz de la rusi, mai bine muriti de frig si va pierdeti locurile de munca"; "dati-ne arme"; "nu nai lasati navele ruse in porturile ronanesti"... Dar cine e asta? Nu cumva e ala care declara ca romanii au ocupat nordul Bucovinei in 1919? Si-a cerut scuze pentru asta? Nu! Doar a dat vina pe nevinovatul traducator! Pupa-i tu in orificiul anal pe liderii alogeni ai ucraiienilor, eu prefer sa ajut, daca pot, pe ucrainienji de rand, cei care se vor simti rusinati cand vor intelege marsaviile la care s-au pretat conducatorii lor!

      Da,,, e foarte cidat cum bate Israel in retragere. Intrucat acestia au printre cele mai bune servicii secrete din lume, e de asteptat ca au informatii de calitate depre fascismul si nazismul lui Zelenski asa ca au zis Pas, infumurarii Americii, iar asta e un punct pozitiv pentru ei. Recunosc, nu m-am asteptat. De regula Israelul urmareste America precum umbra fiinta... Acu, se vede ca n-au pus botul la manipulare.

      Si-au dat seama ca Zelenski nu e ceea ce pare.  

      Israelul s-a pronutat prin vocea Ministrului de Externe. Masacrul de la Bucea e o crima de razboi, de care Rusia e responsabila. In aceste conditii, Israelul nu mai poate media intre victima si calau.

      Lingaii lui Vladimir se inghesuie sa se ofere "mediatori". Lukasenko, Orban, urmeaza al-Assad. Posibil si Kadirov, de ce nu? 

      Israelul s-a pronuntat prin Premier, nu printr-un ministeras carator de dosare si de diplomat.

       

      Bennett condemns Bucha massacre without accusing Russia of war crimes

      Multiple requests for comment fr om the Prime Minister’s spokespeople on the Bucha Massacre remained unanswered. 

      Lapid, ministerasul de externe, s-a repezit sa vorbeasca in corul international imediat dupa aparitia filmelor, duminica, pe 3 apr.

      Bennett a vorbit marti, pe 5 apr, dupa consultari cu serviciile secrete. 

      PS,... In pozele de la Bucha, pe langa biciclistul care nu avea cum sa cada in acel fel de pe bicicleta, ai observat si putine poze ale unor civili in haine mai saracacioase dar care aveau o banderola alba la brat? Ei erau civilii care au distribuit ajutoare si alimente de la rusi catre populatie. Ei erau deci "sabotorii" sau "tradatorii" dupa cum ii numeste Garda Nationala ucrainiana, cea care a intrat in oras pe 1 aprilie si a inceput sa faca o epurare. O scrie chiar presa ucrainiana.

       

      A se cauta LB .ua si pagina in engleza care scrie 

      " 2 April 2022, 19:25 

      Special Forces Regiment SAFARI Begins Clearing Operation in Bucha fr om Saboteurs and Accomplices of Russia - National Police" 

      Ce s-a intamplat in Bucha? Executii ale colaboratorilor rusi de catre dementii ucrainieni. Dupa ce cativa au fost executati, vina a fost data pe rusi prin aducerea a altor cativa figuranti/actori. 

      Asta este varianta a saptea a explicatiilor oferite de fortele de ocupatie rusesti?

    Zelenscki este un mascarici manipulat de Biden... Razboiul se v a prelungii pentru ca asa vor americanii iar fraierul de Zelenscki pune botul in loc sa negocieze pacea cu Putin... Ukrainenii sunt mai rai si mai periculosi ca si rusii...

    1. Cum e sa iei bataie de la mascarici?

      Daca esti un papitoi gonflat, nu iei bataie. Iau bataie slugile tale.

      Intrebarea e cum se simt slugile papitoiului? Voinici, desigur. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb