Volodimir Zelenski: "Ucraina şi SUA au semnat cel mai puternic acord de la independenţa statului nostru"

S.B.
Internaţional / 14 iunie

Volodimir Zelenski: "Ucraina şi SUA au semnat cel mai puternic acord de la independenţa statului nostru"

Acordul bilateral de securitate semnat cu Statele Unite confirmă fiabilitatea sprijinului Statelor Unite pentru independenţa Ucrainei, a declarat joi preşedintele Volodimir Zelenski, în timpul conferinţei de presă comune cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, pe care a susţinut-o în marja summitului G7 din Italia, informează news.ro.

"Bineînţeles, vreau să mulţumesc fiecărui soldat ucrainean, întregului nostru popor, al cărui curaj a făcut posibil acest nivel de alianţă între Ucraina şi Statele Unite. Sunt mândru de poporul nostru şi de ceea ce poate face Ucraina. Şi sunt foarte recunoscător tuturor americanilor, tuturor celor din America care întăresc leadershipul american", a spus Zelenski, citat într-un comunicat al Kievului.

El a subliniat că acordul conţine clauze privind responsabilitatea echitabilă a Rusiei pentru acest război şi poziţii importante privind armele pentru apărarea ucraineană. În special, există clauze specifice privind sistemul Patriot, furnizarea de escadrile de luptători şi de arme necesare Ucrainei, a precizat Volodimir Zelenski.

"Filozofia acordului de securitate dintre Ucraina şi Statele Unite este, de fapt, filozofia NATO şi de aceea problematica Alianţei este abordată în tot textul. America susţine viitoarea aderare a Ucrainei la NATO şi recunoaşte că acordul nostru de securitate este o punte către aderarea Ucrainei la NATO", a declarat Volodimir Zelenski.

La rândul său, preşedintele Joe Biden a menţionat că scopul acestui acord este de a consolida apărarea Ucrainei şi capacitatea sa de a descuraja agresorul. Potrivit acestuia, Statele Unite vor furniza Ucrainei arme şi muniţii şi vor extinde schimbul de informaţii. Interacţiunea dintre forţele armate ale Ucrainei şi cele ale Statelor Unite va fi consolidată în conformitate cu standardele NATO şi se vor face investiţii în baza militaro-industrială pentru a se asigura că Ucraina îşi poate produce propriile arme.

"Acordul bilateral de securitate subliniază dorinţa comună pentru o pace justă, bazată pe Carta ONU, pe principiile suveranităţii şi integrităţii teritoriale. O pace cu un sprijin fundamental larg în lume. Şi o pace în care Rusia să fie trasă la răspundere pentru daunele provocate în acest război. Vedem un sprijin puternic pentru această viziune la Summitul istoric al păcii din Elveţia, unde Statele Unite vor fi reprezentate de vicepreşedintele Kamala Harris", a declarat Biden.

Preşedintele american a subliniat că Ucraina va avea tot ceea ce are nevoie pentru a se apăra şi că va primi această asistenţă într-un ritm rapid.

La rândul său, şeful statului ucrainean a remarcat rolul de lider al preşedintelui SUA în decizia G7 privind un împrumut de 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina. "Activele suspendate ale Rusiei ar trebui să fie folosite pentru a proteja vieţile ucrainenilor de teroarea rusă şi pentru a compensa daunele cauzate Ucrainei de către agresor. Acest lucru este echitabil şi absolut corect", a subliniat Volodimir Zelenski.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. The sound of freedom fr om "the land of the free, home of the brave"...Slava Ucraini!

    Incet, incet ,J.R.Biden il izoleaza politic si pe Trump care daca ar contesta acest contract inainte de data alegerilor (evident vor aparea astfel de intrebari ) care Trump se va pozitina contra va mai pierde citeva procente .In paralel fiul lui Biden este condamnat ceea ce face condamnarea lui Trump, in deja cunoscutele 34 de cazuri guilty extrem de usoara si maximala in acelasi timp .Macron deja imparte societatea franca intre cei proputinisti si restul ceea ce va incerca sa faca curind si J.R.Biden in SUA ca doara nu degeaba a venit la Paris .Sustinatorii lui Kennedy ,cel cu viermele de ii mincî parte din creier (conform propriilor ziceri),il vor vota pe J.R.Biden ceea ce il scoate din joc pe deja condamnatul Trump .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb