Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în octombrie 2017 cu 1,3%

Andreea Cuzub
Macroeconomie #Construcţii / 14 decembrie 2017

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în octombrie 2017 cu 1,3%

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut în luna octombrie 2017, faţă de luna precedentă cu 6,2% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,3%, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În comunicat se precizează: "Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută, cu 13,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 10,3%. În perioada 1.I - 31.X.2017, volumul lucrărilor de construcţii, a scăzut faţă de perioada 1.I - 31.X.2016 atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,5%, respectiv cu 8,4%".

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 6,2%, creştere evidenţiată la toate elementele de structură: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 19,3%, lucrările de reparaţii capitale cu 18,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,6%, conform INS.

În comunicat se menţionează: "Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 10,8% fiecare. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 5,9%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,3%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 2,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de construcţii noi, au crescut cu 5,6%, respectiv cu 0,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 3,7%. Clădirile rezidenţiale şi construcţiille inginereşti au crescut cu 0,7% fiecare".

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută, cu 13,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 38,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 31,5%, precizează INS.

De asemenea, INS susţine: "Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 26,8% şi la construcţiile inginereşti cu 19,7%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 29,2%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 40,5% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 30,8%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 3,3%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 27,1% şi la construcţiile inginereşti cu 22,4%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 29,8%".

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută, cu 7,5%. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şireparaţii curente cu 23,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,7%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,6%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 25,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,5%.

Clădirile rezidenţiale au crescut cu 74,9%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, cu 8,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 21,8% fiecare. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,0%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 25,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 69,9%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb