Volumul mediu de spam s-a diminuat cu 1,68%, în 2017; atacurile phishing, în urcare cu 59% (raport)

V.D
Miscellanea / 18 februarie 2018

Volumul mediu de spam s-a diminuat cu 1,68%, în 2017; atacurile phishing, în urcare cu 59% (raport)

Volumul mediu de spam distribuit la nivel global, în 2017, de către infractorii cibernetici s-a diminuat cu 1,68% în comparaţie cu intervalul similar din anul precedent, însă atacurile de tip phishing au crescut cu 59%, arată Raportul "Spam şi phishing în 2017", realizat de Kaspersky Lab.

Conform cercetării, anul trecut volumul mediu de spam a ajuns la 56,63% din totalul de ameninţări raportate în întreaga lume, în timp ce numărul de atacuri de phishing a crescut.

Raportul Kaspersky Lab arată că, în 2017, cea mai populară sursă de spam a fost SUA (13,21%), urmată de China (11,25%) şi Vietnam (9,85%). Clasamentul este continuat de: India, Germania, Rusia, Brazilia, Franţa şi Italia.

Totodată, cea mai vizată ţară de mesaje spam a fost Germania - cu 16,25% din total, în creştere cu 2,12 puncte procentuale comparativ cu anul precedent. Celelalte state din top zece sunt: China, Rusia, Japonia, Marea Britanie, Italia, Brazilia, Vietnam, Franţa şi Emiratele Arabe Unite.

Pe de altă parte, cel mai mare procent de utilizatori afectaţi de phishing au fost în Brazilia, respectiv 29,02%.

"Autorii de mesaje spam s-au dovedit a fi actori pricepuţi, monitorizând în permanenţă subiecte globale şi evenimente importante din întreaga lume, cu scopul de a atrage atenţia victimelor şi de a profita de acestea. Cercetările derulate în permanenţă de Kaspersky Lab asupra activităţilor de spam şi phishing au confirmat ca metodele folosite de infractori sunt eficiente din cauza atenţiei diminuate şi a încrederii necondiţionate ale utilizatorilor. Atunci când aceşti factori de risc se întâlnesc este mai probabil ca utilizatorii să urmeze instrucţiuni false. În timp ce, în 2017, lumea s-a pregătit intens pentru FIFA 2018, spammer-ii au trimis şi ei mesaje frauduloase pe această temă către victime. Au folosit logo-urile oficiale ale evenimentului sau informaţii despre organizatori şi sponsori şi au anunţat utilizatorii despre presupuse premii în bani sau bilete gratuite pe care le-ar fi câştigat", reiese din rezultatele studiului Kaspersky Lab.

De asemenea, o altă temă populară pentru spam şi phishing în 2017 au fost cripto-monedele, pe măsură ce preţul Bitcoin a crescut considerabil. Astfel, cercetătorii au înregistrat, în T3 din anul anterior, o creştere a numărului de "trucuri' pe bază de blockchain, iar până la finalul anului au consemnat un arsenal extins de instrumente pentru spam.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb