Von der Leyen o propune pe fosta eurodeputată, pentru funcţia de comisar din partea Bulgariei

T.B.
Internaţional / 29 iunie 2023

sursa foto - wikipedia.org

sursa foto - wikipedia.org

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a propus miercuri ca bulgara Iliana Ivanova să fie noul comisar european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, după ce predecesoarea acesteia, Mariya Gabriel, a demisionat din funcţie în luna mai pentru a încerca să formeze un guvern în Bulgaria, relatează EFE, conform agerpres.ro.

Într-o declaraţie, Von der Leyen a transmis că i-a intervievat pe cei doi candidaţi propuşi de Sofia - Iliana Ivanova şi Daniel Lorer - şi că, deşi ambii au demonstrat "un mare angajament faţă de Uniunea Europeană şi activitatea comisarului" şi au "experienţa relevantă pentru această funcţie", a ales să o propună pe Ivanova.

Iliana Ivanova, în vârstă de 44 de ani, "are o experienţă semnificativă în afacerile europene, fiind membră a Curţii de Conturi Europene din 2013 şi, înainte de aceasta, membră a Parlamentului European între 2009 şi 2012 şi vicepreşedintă a Comisiei pentru control bugetar", a explicat şefa CE.

Potrivit lui Von der Leyen, experienţa sa anterioară va fi "crucială" pentru punerea în aplicare a programului de cercetare Orizont Europa, pentru îmbunătăţirea performanţei bugetului UE pentru cercetare şi pentru "obţinerea unui impact mai bun pe teren".

Bulgara Mariya Gabriel a demisionat din funcţia de comisar pe 15 mai pentru a accepta mandatul de a încerca să formeze un guvern în Bulgaria, iar pe 6 mai a preluat portofoliul de vicepremier şi şef al afacerilor externe în noul executiv al ţării sale.

Ea însăşi devenise, de asemenea, comisar la jumătatea mandatului, în iulie 2017, înlocuind-o pe bulgara Kristalina Georgieva, care demisionase din funcţie pentru a-şi asuma conducerea Băncii Mondiale (BM) şi acum conduce Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Parlamentul European va trebui să valideze candidata Bulgariei în urma unei audieri, în care îi va evalua cunoştinţele despre portofoliul pe care şi-l va asuma şi va verifica dacă nu are conflicte de interese. Consiliul trebuie, de asemenea, să îi dea undă verde, potrivit agerpres.ro.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Acum vreo zece ani l-am auzit pe Alexandru Mironov spunand ca lumea va fi condusa de femei . la acea vreme nu am inteles de ce , ca nu a explicat nimic si nici nu am dat importanta, parandumi-se o fantezie . dar el stia , probabil fiind si el un bursier Soros . acum vad ca se confirma , tot timpul aud ca trebuie cat mai multe femei de parca asta ar fi o garantie la ceva dar nu mai aud ca ar trebui cat mai multi oameni ( ca-s bbti ca-s femei ) de valoare , performanti , impusi de piata nu de politic .nu-mi este clar unde se vrea a se ajunge.

    1. Nimic nu mai e sigur când e vorba de gen.

      Este fluid, după cum se știe.

      Dimineața te trezești bulgar și seara, hopa, ești o doamnă:)) 

      Politicienii bulgari au alma mater in Uk, Frantza, Us. Politicieni rumani au doctorate la academia Clinceni.

      :))

    Ce paraziti is astia, frate! Nulitati cu aere de superioritate prin comisii si comitete total inutile. Ca in comunism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb