Von der Leyen şi Draghi merg astăzi la Ierusalim să discute despre importuri de gaze din Israel

G.D.
Internaţional / 13 iunie 2022

Von der Leyen şi Draghi merg astăzi la Ierusalim să discute despre importuri de gaze din Israel

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierul italian Mario Draghi sunt aşteptaţi astăzi la Ierusalim pentru discuţii cu oficialii israelieni care încearcă să exporte o parte din noua lor producţie de gaze, transmite AFP, potrivit Hotnews.

Von der Leyen, după un weekend petrecut în Ucraina, urmează să aibă discuţii astăzi după-amiază cu şeful diplomaţiei israeliene Yair Lapid şi apoi mâine cu premierul Naftali Bennett, a precizat Comisia Europeană, adăugând că discuţiile se vor axa pe "cooperarea în domeniul energiei".

De asemenea, mâine se va întâlni cu premierul palestinian Mohammed Shtayyeh la Ramallah, în Cisiordania ocupată, în timp ce Autoritatea Palestiniană aşteaptă un ajutor de milioane de euro din partea UE pentru a contribui la reducerea deficitului său bugetar.

În prima sa vizită oficială în Orientul Mijlociu de când a devenit şef al guvernului italian în 2021, Mario Draghi se va întâlni cu preşedintele Isaac Herzog şi cu Lapid la Ierusalim, luni seara târziu, apoi cu Bennett marţi, înainte de a se întâlni cu Shtayyeh la Ramallah, în Cisiordania ocupată.

Vizita premierului italian ar trebui să se concentreze, de asemenea, pe războiul din Ucraina şi pe cooperarea în domeniul energetic, a precizat presa italiană.

Israelul depune eforturi susţinute pentru a exporta o parte din resursele sale de gaze offshore către Europa, care încearcă să înlocuiască achiziţiile de combustibili fosili din Rusia.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa vedem.... Israel este un stat sanctionat de UE pentru ocuparea teritoriilor palestiniene, pentru colonizarea lor. Dar nu mai conteaza.... gazele de la ei sunt mai bune decat cele de la rusi. Nu mai pricep nimic. Si gazele din Qatar sunt mai bune decat cele de la rusi desi starea democratiei din Qatar este mult, mult inferioara celei din Rusia. Sa priceapa cine ce vrea.

    1. Un rau nu scuza pe altul dar intre doua rele incerci sa-l alegi pe cel mai mic sau, poate nu. Sa priceapa cine ce vrea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb