Votul în cazul Şova va fi dat joi, în şedinţa plenului Senatului

Andrei Stan
Anticorupţie / 2 decembrie 2015

Senatorii îşi vor exprima votul asupra cererii Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a social-democratului Dan Şova în şedinţa plenului de joi, care va începe la ora 10:00, a decis Biroul permanent al Senatului, potrivit unor surse din presă.

"Votul în privinţa reţinerii şi arestării senatorului Şova se va da mâine la ora 10:00", a anunţat astăzi preşedintele Camerei Superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului permanent.

Întrebat dacă, în opinia sa, joi va fi întrunit cvorumul necesar, Tăriceanu a precizat că este o zi de lucru normală şi că senatorii sunt obligaţi să participe la şedinţele plenului.

"Întrebaţi liderii de grup şi senatorii. Este obligaţia lor, conform Statutului, de a fi prezenţi la şedinţe. Mâine este zi de lucru plină. Avem, în afară de solicitarea aceasta, şi alte proiecte înscrise pe ordinea de zi şi, ţinând cont că luni şi marţi au fost zile de sărbătoare şi nu s-a lucrat, sigur că programul Senatului se translatează cu aceste două zile. Deci, astăzi şi mâine sunt zile normale de lucru", a mai afirmat preşedintele Senatului.

În Biroul permanent a existat şi propunerea reprezentanţilor PNL ca votul în cazul Şova să fie dat în şedinţa plenului Senatului de miercuri, după şedinţa solemnă dedicată zilei de 1 Decembrie, însă propunerea acestora nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată.

"Liberalii au propus să se ţină o oră şedinţa solemnă şi în următoarea oră să fie votul la cererea de încuviinţare a arestării lui Dan Şova. Propunerea noastră a fost respinsă şi a trecut programul cu şedinţa solemnă azi şi mâine cu vot pe Şova, cu nouă la patru. Noi ne-am opus", a spus chestorul liberal al Senatului, Cristian Bodea.

Comisia juridică a Senatului a dat, în 24 noiembrie, un aviz favorabil cererii Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb