Vrancea: Premii pentru adolescenţii care se vaccinează

ANA FELEA
Miscellanea / 31 mai 2021

Vrancea: Premii pentru adolescenţii care se vaccinează

Autorităţile din Vrancea vor să accelereze ritmul de vaccinare care, din păcate, nu este la nivelul dorit, iar în această perioadă atenţia este orientată către adolescenţii din judeţ pentru care , timp de două zile, va fi organizat un maraton al imunizării, cu premii surpriză.

Mai exact, până în prezent, din 4 ianuarie de când s-a dat startul imunizării în rândul cadrelor medicale, au fost adminustrate 99.362 de doze cu ser antiCOVID-19 în tot judeţul Vrancea. Dintre acestea ,pentru doza 1 - 55.471 şi pentru doza 2 (rapel) - 43.891.

Totuşi, astăzi, 31 mai, cu ocazia startului maratonului vaccinării adolescenţilor cu vârste cuprinse între 16-18 ani, autorităţile de sănătate publică din Vrancea au găsit o metodă pentru a convinge cât mai mulţi tineri să se vaccineze. Este vorba despre organizarea unei tombole, la care sunt înscrişi automat, toţi cei care se vor vaccina cu serul antiCOVID-19 în timpul acestui eveniment organizat pe 31 mai , respectiv 1 iunie.

"Numărul total al dozelor de vaccin anti Covid-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât şi la doza nr. 2) este de 99.362, din care: 75.886 doze de vaccin Pfizer BioNTech; 14.211 doze de vaccin Moderna;7.912 doze de vaccin AstraZeneca; 1.353 doze de vaccin Johnson & Johnson. Tinerii care se vor vaccina în perioada 31 mai - 1 iunie 2021, la Maratonul vaccinării Adolescenţilor, pot primi, prin tragere la sorţi, 25 de vouchere în valoare nominală de 250 de lei fiecare pentru achiziţia de electronice şi gadgeturi, precum şi 100 de bilete gratuite la spectacolele care vor avea loc în perioada următoare în complexul turistic Zaga-Zaga. Vaccinarea va fi efectuată de echipa mobilă a Centrului de vaccinare Suraia, sub îndrumarea coordonatorului judeţean al campaniei de vaccinare în Vrancea, medicul epidemiolog Janina Lazăr. Vaccinul administrat va fi Pfizer - Biontech. După vaccinare, numele fiecărui tânăr astfel imunizat va fi scris pe un bilet şi introdus într-o urnă, urmând ca pe 1 iunie, de Ziua Copilului, să fie extraşi câştigătorii celor 25 de vouchere la magazinul Flanco din Piaţa Unirii Focşani, precum şi câştigătorii biletelor la spectacolele de la Zaga-Zaga", iformează DSP Vrancea.

Rata de infectare pentru judeţul Vrancea are valoarea de 0,21‰, în scădere. În cele două municipii ale judeţului, valorile ratei de infectare sunt: Focşani - 0,16 în scădere, Adjud - 0,10 în stagnare.

Specialiştii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenţi, biologi şi chimişti din cadrul DSP Vrancea, au prelevat şi prelucrat, cu aparatul RT-PCR, în perioada 22 - 28 mai 2021, 634 teste.

"Direcţia de Sănătate Publică Vrancea recomandă cetăţenilor şi instituţiilor din judeţ respectarea în continuare a măsurilor de organizare a activităţii, în condiţii de siguranţă epidemiologică: evitarea aglomerările, atât incintele cât şi aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteţi evita, asiguraţi-vă că purtaţi masca de protecţie! Menţineţi distanţa fizică faţă de celelalte persoane! Menţineţi igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă şi săpun, timp de cel puţin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanţe pe bază de alcool! Evitaţi atingerea ochilor, nasului şi gurii cu mâinile neigienizate! Recomandăm vaccinarea împotriva COVID-19!", informează DSP Vrancea.

În judeţul Vrancea, în data de 31 mai 2021, se află în carantină la domiciliu 267 persoane, 0 în izolare instituţionalizată şi 34 persoane în izolare la domiciliu.

În spitalele din Focşani şi Adjud se află internaţi 25 de pacienţi, dintre care 0 la ATI, 0 la Focşani şi 0 la Adjud. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 9872, iar al persoanelor decedate la 482. Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a efectuat până acum 58.808 de teste, fiind depistate 10666 de persoane pozitiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb