Washingtonul cere ca Beijingul să fie tras la răspundere pentru "genocidul" uigurilor

G.D.
Internaţional / 2 septembrie 2022

Washingtonul cere ca Beijingul să fie tras la răspundere pentru "genocidul" uigurilor

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a salutat ieri raportul ONU privind presupuse încălcări ale drepturilor omului în regiunea Xinjiang din China, cerând ca Beijingul să fie tras la răspundere pentru acest "genocid", relatează AFP, conform Agerpres.

"Acest raport întăreşte şi reafirmă îngrijorările noastre profunde cu privire la genocidul în curs şi crimele împotriva umanităţii comise de autorităţile chineze" împotriva minorităţii musulmane uigure, a spus Blinken, potrivit unui comunicat.

În pofida presiunilor din partea Beijingului, care a denunţat cu fermitate raportul, Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a publicat miercuri seara acest raport mult aşteptat privind situaţia din Xinjiang.

Raportul ONU evocă posibilitatea unor "crime împotriva umanităţii" în regiune, dar nu se referă în mod specific la genocid.

"Vom continua să tragem la răspundere autorităţile chineze şi să le cerem să-i elibereze pe toţi cei deţinuţi fără justificare... şi să fie permis accesul nerestricţionat anchetatorilor independenţi în Xinjiang, Tibet şi China", a afirmat şeful diplomaţiei americane.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut ieri Chinei să "urmeze recomandările" din raportul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, care evocă crime împotriva umanităţii în regiunea chineză Xinjiang, a indicat purtătorul său de cuvânt.

Raportul publicat miercuri "confirmă ceea ce secretarul general spune de mai mult timp despre Xinjiang: că drepturile omului trebuie să fie respectate şi comunitatea uigură trebuie să fie respectată", a declarat Stephane Dujarric.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dar pentru crimele lor din Irak si Serbia .....?

    1. Alea au fost pentru un scop nobil, deci mijloacele se scuza, in cazul lor.

    Blinken minte. Raportul nu a spus ca este genocid ci "aparenta unor crime impotriva umanitatii" (de exemplu prin sterilizari fara consimtamant). Iar minte SUA.

    Cand va inceta SUA sa mai minta? Se face de ras. 

    Aici se vede extrem de bine, cat de ”impartiala”si ”echidistanta” este astazi ONU, care a fost penetrata la toate nivelurile de catre lighioanele Ocultei! Pe de alta parte, ma amuza atitudinea corecta politic a evreului Blinken, care cere ”ca Beijingul să fie tras la răspundere pentru acest "genocid"! De catre cine sa fie trasa la raspundere, mai Gica, o superputere economica si militara? De voi? In niciun caz nu cred ca va da mana! Evident, se aplica ca de-atatea ori zicala: ”cainii globalisti latra a paguba, caravana trece mai departe”!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb